Mit mondanak a művészek az új Wacom One 13 Touchról?

2023-10-17 10:00
Még augusztusban mutatta be a Wacom a frissített és újratervezett Wacom One családot, a legújabb tollkijelzőket és tolltáblákat, amelyeket a szenvedélyes kezdő alkotóknak és a komoly, de a pénztárcájukra is odafigyelő amatőröknek készítettek.

Még augusztusban mutatta be a Wacom az új Wacom One termékcsaládot, melynek egyik zászlóshajója az új Wacom One 13 Touch. De vajon tényleg olyan nagyszerű? Mit gondolnak a termék tényleges felhasználói? Hogy ne csak a Wacom szavára hagyatkozzunk, összegyűjtöttünk néhány szakértő véleményt a Wacom One 13 Touch-ról

Aaron Blaise: "Ennél jobbat nem is kívánhatsz."

Aaron Blaise animációs játékfilm-rendező és természetfilmes, aki évtizedekig dolgozott a Disney-vel olyan ikonikus projekteken, mint A szépség és a szörnyeteg, Aladdin, Az oroszlánkirály, Mulan és még sok más.

"Egyszerűen nagy rajongója vagyok a Wacom termékeknek" - mondja. "Már több mint 20 éve használom őket. Nagyon szeretem a tartósságukat és a teljesítményüket." A Wacom One előző verzióját is gyakran használta utazás közben. Ez a mostani, magyarázza, még kényelmesebb az utazáshoz.

Nagyra értékelte, hogy a Wacom One testre szabható, egészen a dobozban található kábelekig - kiválaszthatja, hogy mi illik a beállításaihoz. "Mindenkinek más a fontos" - magyarázza, így ha csak az USB-C kábel fontos, az is már adott. De ha hálózati adapterre vagy a klasszikus Wacom 3 az 1-ben kábelre van szükséged, akkor azt is megkaphatod helyette. A másik előnye az egyszerű, egyetlen USB-C kábelnek? Hogy mennyire egyszerű a beállítása. "Szó szerint 30 másodpercbe telt a csatlakoztatás" - jegyzi meg. "Ez a legkényelmesebb [beállítás], amit eddig láttam. Tetszik az ötlet, hogy már csak egyetlen kábelre van szükség."

De milyen a tényleges használat élménye? "Selymesen sima. Szuper érzékeny." Azt is gondolja, hogy ez egy nagyszerű érték. "Imádom" - mondja. "500 dolcsi egy ilyen teljesítményért... ennél jobbat nem is akarhatnál.".

Stacey Roshan: Egy pedagógus szemszögéből

Stacey Roshan középiskolai matematikatanár, tanácsadó, főelőadó és a “Tech with Heart” című könyv szerzője. Évek óta használja weboldalát, YouTube-csatornáját és oktatási konferenciákon tartott workshopjait arra, hogy megossza a technológia tanórai felhasználásának innovatív módjait.

Az egyik első dolog, amivel kapcsolatban izgatottságát fejezte ki, az egyetlen USB-C csatlakozó volt. "Ez óriási dolog. Ha olyan pedagógus vagy, mint én, sokat mozgunk, több osztályteremben tanítunk... a hordozhatóság fontos tényező". Ha már a hordozhatóságnál tartunk, az új Wacom One állvány is tetszett neki - "nagyon okosnak" nevezte. A korábbi verzióhoz képest, amely beépített "lábakkal" rendelkezett, különállóan érkezik. Az új állvány a hordozhatóság érdekében összecsukható és magához csatlakoztatható, és állítható is: "Ezek mágnessel összeilleszthetők, így könnyen hordozhatóak ... a táblagépet erre támasztva bármilyen szögben kitámaszthatja, így ez jobban állíthatóvá válik".

Nagyon dicsérte a Wacom One kijelző multi-touch képességeit. "Nagyon élvezem, hogy érintéssel tudok mozogni a képernyőn, és nagyítani és kicsinyíteni. És van egy csomó érintéses gesztus is, amit a saját ízlésedre szabhatsz"."

Nagyra értékelte az új eszközzel együtt kínált továbbfejlesztett oktatást és támogatást is. "A Wacom sokat javított a Wacom Center nevű eszközkezelőn. Minden eddiginél jobbá teszik az új Wacom eszköz megismerését. Az összes kezdő videót és a beállítási 101-et azonnal megtalálom. Imádom, hogy minden, amire szükséged van, itt egy helyre van csomagolva. Lehetőséged van arra is, hogy testre szabd a toll beállításait, az érintéses gesztusokat, a képernyőn megjelenő parancsikonokat és az összes szoftverajánlatot."

Mivel Stacey tanár, mindenképpen szüksége van egy olyan eszközre, amellyel digitálisan írhat - matematikai feladatok szemléltetésére, dokumentumok jelölésére stb. -, és ez nagyszerűen működik, különösen az érintéssel. "Nagyon klassz, hogy a toll mellett az érintéses gesztusokat is használhatom erre" - mondja. "Én olyan ember vagyok, aki mindent szeret digitálisan, de nagyon szeretem a kézírást is, és így a kettő kombinációját nagyon élvezem."

Minden működik, különösen a vásárláshoz mellékelt oktatási szoftverrel. "Ha pedagógus vagy, valami, ami csodálatos... van egy csomó oktatási alkalmazás, amihez valójában hozzáférést kapsz, amikor megveszed a Wacom táblagépet." Végső vélemény? "Tényleg úgy működik, mint egy álom ... annyira szeretem a Wacom One kijelzőt."

Aaron Rutten: Az előző Wacom One és az új 13 Touch összehasonlítása

Aaron Rutten művész és oktató, aki a Corel Painterrel történő digitális festésre specializálódott - ő Corel Master Painter Elite felhasználó -, és több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a digitális művészet területén. Emellett kiváló oktató is, rengeteg tartalommal rendelkezik a YouTube-on és a weboldalán.

Rutten évek óta használja a Wacom termékeit, így ő a tökéletes személy arra, hogy összehasonlítsa a Wacom One pen display előző verzióját a Wacom most kiadott, továbbfejlesztett és újratervezett változatával.

Először is összehasonlítja a kijelzőt. Az új Wacom One kijelzője pontosabb és élénkebb színekkel rendelkezik, és gyakorlatilag nincs parallaxis. Ezek a fejlesztések szépek, de egy másik fizikai tulajdonságot is kiemel: "Az egyik apró funkció, ami miatt nagyon izgatott vagyok, az a kijelző beállításainak elérési módja" - mondja. "Egyszerűen megnyomsz egy gombot a kijelző felső szélén, és ez megnyit egy képernyőn megjelenő menüt, amelyben a tollal navigálhatsz"." Szerinte ez sokkal kényelmesebb, mint sok más kijelzős táblagép modell, és többféle funkció, például a tollgombok és a fényerő beállítása felett is nagyobb kontrollt biztosít.

De mi a legnagyobb különbség a két változat között? Az új Wacom One támogatja a multi-touchot. "Ez igazán jól jön a művészeti alkalmazásokban a zoomoláshoz, pásztázáshoz és az oldal forgatásához. Azt mondanám, hogy ez egy alapvető funkció."

A Wacom One toll is továbbfejlesztett. Rutten szerint tartósabbnak tűnik, és egy helyett két gombbal is rendelkezik. "A két gomb tényleg a minimum, amire szükséged van" - érvel, "mivel rengeteg olyan parancs van, amit a legjobb a tollra programozni". Dicsérte a toll esztétikai testreszabhatóságát is, és megjegyezte, hogy ha már van egy korábbi modell Wacom One tollad, az visszafelé kompatibilis, így ha akarsz, spórolhatsz némi pénzt azzal, hogy nem kell újat venned - és megjegyezte, hogy számos harmadik féltől származó toll is kapható és használható.

Mivel egyetlen USB-C kábellel csatlakoztatható, Rutten szerint az új verzió még hordozhatóbb is, mint elődje. Megjegyezte azt is, hogy maga az eszköz és a csomagolás is környezetbarát, a Wacom eStore-on található rendelési lehetőség alapján pedig csak azokat a kiegészítőket választhatjuk ki, amit szeretnénk a dobozban megkapni, így csökkentve ezáltal a felesleges e-hulladék mennyiségét.

A Wacom termékeivel kapcsolatos fontos információkat keresd a Wacominfo oldalán.

Olvass tovább


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.


Így tanulj meg Java-ban programozni

Javaban programozni elég komplex dolognak hangzik. Az igazság az, hogy nem a világ legegyszerűbb dolga, ám nem is a legnehezebb. Főleg, ha a megfelelő tanulási anyagokat használod. Íme a JetBrains javaslatai arra, hogyan érdemes megtanulni a Java-t.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram