Profi tippek animációs karakter tervezéséhez

2023-08-18 11:41
Tanuld meg a digitális művészet csínját-bínját a School of Motion művészeti iskola segítségével, akik hasznos tippeket osztanak meg a kreatív alkotással kapcsolatban.

A School of Motion újraértelmezi a művészeti iskolák fogalmát. Világszínvonalú képzést kínál, amely bárhonnan elérhető, saját időbeosztásunk szerint. Számos kurzus elérhető, amelyek új szintre emelik a kreatív alkotás oktatását. Íme egy kis ízelítő, amiből tippeket kaphatunk például a karakterrajzoláshoz!

Az első és legfontosabb, hogy szkippeld a tervezési és előkészítési munkálatokat, mielőtt elkezdenél ténylegesen rajzolni. Ha elég időt szánunk ezekre az előkészületekre, az később hatalmas előnyt jelenthet az alkotás során.

Íme három lépés, amelyek segítenek javítani a tervezési folyamatot, mielőtt belemerülnél a karaktered alkotásába Wacom tábládon.

1. lépés: Ismerd meg a karaktered

Talán a legfontosabb dolog, hogy minden részlet, vonal és szín, amelyet kiválasztasz és “papírra” vetsz, egy dolog szolgálatában áll: a történet. Mindent ennek kell alávetni. Elengedhetetlen, hogy mielőtt elkezdenéd a karakter tervezését, tegyél fel kérdéseket magadnak a történettel kapcsolatban, amit el szeretnél mesélni.
Hol él a karakterem? Milyen a személyisége? Melyek az erősségei és gyengeségei? Hogyan alakul a karakter íve a történetben? Ha tudod, hogyan fog mozogni és cselekedni a szereplő a világában, az segíteni fog megtalálni a megfelelő designt.

2. lépés: Válassz célcsoportot

A tervezés közben, el kell döntened, ki lesz ennek a karakternek a közönsége. Ez nagy hatással lesz arra, hogy milyen stílusra és a részletességre. Például a gyermekműsorokban a karakter design általában sokkal egyszerűbb, mint egy idősebb közönségnek szánt videojáték szereplőinél. A God of War például tökéletesen alkalmazza a realisztikus karaktertervezést, mivel ez magához vonzza az idősebb célcsoport figyelmét.

3. lépés: Kutatás és referencia gyűjtés

A referencia az alkotó egyik legjobb barátja. Ez különösen igaz, amikor a szereplők más kultúrából vagy korból származnak. A különböző korok vagy kultúrák kutatása a tervezés megkezdése előtt segít abban, hogy helyes képet kapj a karaktereidről. Hasznos lehet képeket gyűjteni és inspirálódni a Pinteresten, így egy helyen megtalálhatod a referenciaanyagod.

További szuper tippeket a Wacom oldalán olvashatsz.

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram