40 éves lett a Wacom

2023-09-04 09:44
Július 12-én lett 40 éves a Wacom, mely mára a digitális tartalomgyártás megkerülhetetlen szereplőjévé vált és a jövő is sok újat tartogat a cég számára.

Ennek megünneplésére Nobutaka Ide, képviseleti igazgató, elnök és vezérigazgató a következőket mondta:

"Szeretnénk kifejezni őszinte hálánkat ügyfeleink, partnereink és sok más személy támogatásáért, akik segítettek minket üzletünk folytatásában és e mérföldkő megünneplésében". Hozzátette: "Az írás és a rajzolás nagyon fontos része mindennapi életünknek, mind a munkánkban, mind a hobbinkban, mivel ötletelésre, tanulásra és kommunikációra használjuk őket. 

40 éves a wacom

A Wacom a digitális toll- és tintatechnológiájával továbbra is támogatni fogja mindenki "író és rajzoló" útját, és továbbadja azt a jövő generációinak. Izgatottan várjuk az új és meglévő partnerekkel való együttműködést a jövőben is."

40 éves a wacom

A kezdetek

Az 1980-as évek a személyi számítógépek hajnalát jelentették, és a billentyűzetalapú szövegbevitel volt a norma. 1984-ben a Wacom piacra dobta a világ első vezeték nélküli tollas táblagépét, a "WT sorozatot", és megtette az első lépést a digitális tollat használó intuitív kezelőfelület kifejlesztése terén.

1987-ben a Wacom kereskedelmi forgalomba hozta az "SD Series" vezeték nélküli tolltáblát, amely az elektromágneses rezonancia (EMR®) technológiát alkalmazta, és amely ma a Wacom digitális tolltechnológiájának alapját képezi.

40 éves a wacom

Mire használjuk?

A Wacom tolltáblákat 1988 óta számos termék tervezési folyamatában használják. Míg a globális sportruházati márkák és az európai autógyártók az elsők között alkalmazták ezt az új technológiát a tervezési folyamatukban, hamarosan követték őket a vezető film- és animációs stúdiók, életre keltve kedvenc filmjeinket, televíziós műsorainkat és videojátékainkat. Ez megnyitotta az utat a Wacom tolltáblák szélesebb körű elterjedése előtt a művészek és a tervezők számára kreatív fejlődésük minden szakaszában. Ebben az időszakban a Wacom világszerte is kiterjesztette üzleti tevékenységét, 1988-ban a németországi Neussban egy európai értékesítési vállalatot, 1991-ben pedig egy másik vállalatot hozott létre az USA-beli Vancouverben, Washington államban.

A Wacom pen tablet üzletága az évek során a tervezők és alkotók széles körű támogatásának köszönhetően világszerte növekedett. Miközben a Wacom számos digitális toll szabadalommal továbbfejlesztette technológiáját, az 1990-es évek végén OEM alapon elkezdett digitális tollkomponenseket szállítani személyi számítógépekhez. Ma a Wacom számos IT-gyártó, köztük a Samsung és a Lenovo, valamint különböző írószergyártók termékeihez biztosít digitális tollmegoldásokat.

Wacom Cintiq 16 2019

2018 áprilisában a Wacom "technológiai vezető" vállalatként pozícionálta magát a digitális tollak és a digitális tinta területén, és elfogadta az "Élethosszig tartó tinta" víziót, amely azon az elképzelésen és elkötelezettségen alapul, hogy az emberek "írási és rajzolási" élményeit egész életük során támogassa. Az "írás és rajzolás" cselekedete a mindennapi életünkben is jelen van, és számos vállalkozás, vállalat és szervezet alkot erre alapuló ökoszisztémát. A Wacom folyamatosan fejleszti digitális toll- és tintatechnológiáit, és partnereivel együtt a digitális technológia segítségével élvezetesebbé, kényelmesebbé és tartalmasabbá teszi az "írás és rajzolás " élményét az életünkben.

Az elkövetkező években pedig a Wacom a digitális toll- és tintatechnológiákon alapuló új élményeket is kínál majd a mesterséges intelligencia (AI), a kiterjesztett valóság (XR) és a biztonsági alkalmazások (aláírás, hitelesítés) köré.

Tudj meg többet a cég legújabb termékéről, a Wacom One termékcsaládról, mely mindenki számára biztosítja a kreatív eszközöket, melyek ahhoz szükségesek, hogy belevághasson az alkotásba.

Olvass tovább


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram