3D Studio - Minden amit tudnod kell!

2024-02-26 18:50
Oktatási partnerünkkel, a 3D-Studioval tavaly készítettünk utoljára interjút, megkérdeztük milyen újdonságokkal indult a 2024-es év. Ridegh Gáborral, a stúdió alapítójával beszélgettünk.

3d studio

Oktatási partnerünkkel, a 3D-Studio-val tavaly készítettünk utoljára interjút, megkérdeztük milyen újdonságokkal indult a 2024-es év. Ridegh Gáborral, a stúdió alapítójával beszélgettünk.

R.G: Sziasztok, szokás szerint zajlanak az események, és folyamatos újdonságokkal várjuk a 3D tervezés, grafika, sculpt és animáció iránt érdeklődőket. 2024 nagy újdonsága, hogy Birgány Norbert, nemzetközi szinten is elismert és jegyzett 3D digitális szobrász, aki a Szoftver.hu standján is többször szerepelt vendég-művészként élő, tantermi tanfolyamot indított Sculpt témakörben.

A Blender mellett a Szoftver.hu által is forgalmazott ZBrush-on keresztül vezeti be az érdeklődőket ebbe a csodálatos világba.

3d studio

A tantermi oktatás szintén Budapest belvárosában, megújult helyszínen, az Eötvös utcában zajlik, limitáltan, max. 8 fős csoportokban. Minden gépnél természetesen Wacom táblák segítik a tanulókat hogy a leghatékonyabban fejlődhessenek.

Szoftver.hu: Itt még nem áll meg az újdonságok felsorolása ha jól sejtjük…

3d studio

R.G: Igen, szintén nagy dobás, hogy Birkás Máté vezetésével Houdini VFX tanfolyam is indul, mely szintén egyedülálló a magyar piacon.


Unity Játékfejlesztés oktatás pedig már ugyan régóta megtalálható a 3D-Studiónál, de most teljesen új tematikával lett újragondolva, kezdő- és haladó csoportokra lebontva. Mindkettőben egy teljes játék elkészítése valósul meg, a kezdő csoport egy shooter játékon keresztül ismeri meg a játékfejlesztés alapjait, a haladó csoportban egy összetettebb tower-defense játék készítésével lehet jobban elmélyülni a Unity-ben és a programozásban.
Természetesen minden változatlan alapelvek mentén, miszerint maximum 8 fős egy csoport, a Unity képzésbe azonban már van lehetőség online is bekapcsolódni.

Szoftver.hu: A könyved újabb kiadása is hamarosan újra megjelenik?

R.G: Valóban, 2 kiadást is megért a Blender 3-as verziójához tartozó könyv, melyből minden nyomtatott példány elfogyott, és szerencsére nagyon jók a visszajelzések, mind a tanulók, mind a "külsősök" részéről. Időközben kijött a Blender 4-es verziója, mely olyan erős újításokat tartalmaz, hogy sok területhez alapjaiban kellett újra hozzányúlni, ezért teljes részeket kellett átírni. Ez a kreatív szoftverek természetes velejárója, a 3D világában pedig különösen gyorsan zajlanak az események. Tehát ebben a pillanatban is készül a teljesen upgradelt, bővített, és javított kiadás. Nem csak a szoftver újdonságai kerültek bele, hanem az indusztriális változások is: egyre többet szerepel a lapokon a mesterséges intelligencia, például az Adobe Firefly-ról is szó esik, ezek már megkerülhetetlen tényezők.

Egyébként utolsó lektorálási szakaszban vagyunk, hamarosan kezdődik a tördelés, előrendelés már felvehető az oldalon.

3d studio

Ebben a félévben még 2 utolsó csoport indul, melyre még pár szabad hely elérhető, utána hosszabb nyári szünet következik, és szeptembertől előreláthatóan már csak max. 1 csoport fog indulni egyszerre, más területekre szeretnék jobban koncentrálni. Aki még ebben a félévben szeretne 3D Generalist képzésen tanulni felnőttképzési rendszerben, jelentkezzen!

Szoftver.hu: Jó zsúfoltan kezdődik az év, milyen tervek vannak még kilátásban?

R.G: Nagyobb közösségi aktivitást szeretnénk elérni, több nyílt nappal, Wacom próbanapokkal, kreatív alkotói pályázatokkal ösztönözni az alkotni vágyókat. Tervben van még kifejezett 3D nyomtatás resines tanfolyam, valamint Photoshop és AI tanfolyam egyaránt. Szeretnénk több videós tartalmat, el is indítottuk Youtube csatornánkat, ahol egyelőre Marosi Csaba játékfejlesztői webináriuma elérhető.
Pár Logiscool partner-intézménnyel elkezdtük egy gyerek-képzés terveinek és tananyagainak a kidolgozását, a tervek szerint szeptembertől elérhető lesz a kisebb korosztálynak is Magyarországon a 3D világával és alapjaival történő ismerkedés. Az oldalon már elérhetőek az alap-információk.

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram