TeamCity Cloud 2023.07: Jelentős felhő profil fejlesztések, fokozott Space integráció és még több frissítés

2023-08-22 13:31
A TeamCity Cloud 2023.07 legújabb verziójában, többek között, egy teljesen megújított felhasználói felülettel találkozhatunk a felhő profil konfigurációhoz, ami több alhálózat megadására is lehetőséget ad. Mutatjuk, miről is van szó!

team city cloud fejlesztesek

Az EC2 fejlesztések mellett az alábbiakban bemutatjuk a frissített TeamCity és JetBrains Space integrációt. A TeamCity mostantól támogatja a Space számára frissíthető tokeneket, és új típusú kapcsolatot hoz létre a projekt szintjén a Space-szel. Nézzük az EC2 frissítéseket:

1. Több alhálózat és példánytípus megadása az EC2 felhő képekhez

Korábban, amikor egy EC2 felhő képet állítottál be a TeamCity-ben, csak egyetlen alhálózatot választhattál a virtuális privát felhődhöz. Azonban rájöttünk, hogy a legtöbb esetben a felhasználók nem akartak csak erre az egy alhálózatra korlátozódni. Egy példány futtatása egy adott régióban, egy konkrét alhálózat helyett logikusabb lenne, mert így a TeamCity kiválaszthatja a rendelkezésre álló erőforrások szempontjából legmegfelelőbb alhálózatot.

Ezen túlmenően a TeamCity-ben több példánytípust és biztonsági csoportot is kiválaszthatsz.

2. Agent kép konfigurálása úgy, hogy az egy adott címkével rendelkező utolsó létrehozott AMI-ból indítson példányt

A TeamCity Cloud 2023.07-ben bevezetjük annak a képességét, hogy a build agentet úgy konfiguráljuk, hogy az egy adott címkével rendelkező utolsó létrehozott AMI-ból indítson egy példányt. Tegyük fel, hogy egyedi képet használsz a build agensek futtatásához. Ezt a képet egy egyedi AMI ID-val lehet hivatkozni, és több build konfiguráció is újrahasználhatja.

Korábban, ha ez az egyedi kép frissült, mivel az AMI ID is megváltozna, mindegyik felhő képet manuálisan frissíteni kellett volna. Ha sok felhő profilt használtál, amelyek ugyanazt a képet használták, és frissítetted, minden egyes felhő profilban manuálisan frissítened kellett volna az ID-t.

Mostantól hivatkozhatsz az adott címkével vagy kombinációval létrehozott legújabb AMI-ra. Ez azt jelenti, hogy ha frissíted a képet, azt automatikusan az összes kompatibilis projekt/build konfiguráció használni fogja. Így jelentős időt takaríthatsz meg a karbantartáson.

A frissítéssel kapcsolatos további információkat itt találsz.

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram