JetBrains IntelliJ IDEA 2023.2

Az IntelliJ IDEA minden egyes eleme azzal a szándékkal készült, hogy a lehető leghatékonyabban szolgálhassa a fejlesztői produktivitást.

ÁTTEKINTÉS

Az IntelliJ IDEA minden egyes eleme azzal a szándékkal készült, hogy a lehető leghatékonyabban szolgálhassa a fejlesztői produktivitást.

A díjnyertes IntelliJ IDEA olyan fejlesztői környezet, amit kifejezetten azzal a szándékkal készítettek, hogy a lehető leghatékonyabbá tegye a fejlesztők munkáját. Minden olyan eszközt tartalmaz, ami elengedhetetlen a minőségi fejlesztéshez: intelligens szerkesztőt, kód analizátort, magas szintű refactoring funkciókat, illetve számos programozói nyelv, keretrendszer és technológia támogatását.

Mély intelligencia

A forráskód indexálása után az IntelliJ IDEA elképesztően gyorsa és intelligensen képes releváns javaslatokat a kód fejlesztéséhez. Instant és okos kódkiegészítés, menet közbeni kódanalízis és megbízható refactoring eszközök állnak a fejlesztők rendelkezésére.

Egyenesen a dobozból

Az olyan kritikus fontosságú eszközök, mint az integrált verziókontroll rendszerek, a széleskörű nyelvi támogatás és a keretrendszerek a szoftvercsomag integráns részei. Nincs szükség pluginek telepítésére.
RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszermacOS 10.14 vagy újabb
ProcesszorDual Core
Memória2 GB
Tárhely3,5 GB
Képernyő1024x768

Windows:

RendszerWindows 8 vagy újabb
ProcesszorDual Core
Memória2 GB
Tárhely3,5 GB
Képernyő1024x768

Egyéb:

RendszerBármilyen Linux disztribúció, ami támogatja a Gnome-ot, a KDE-t vagy a Unity DE-t
ProcesszorDual Core
Memória2 GB
Tárhely3,5 GB
Képernyő1024x768

FUNKCIÓK

Intelligens kiegészítés Az IntelliJ IDEA olyan leütés és tartalom érzékeny kiegészítési funkciókat tartalmaz az összes támogatott nyelv és keretrendszer részére, melyek azonnal működésbe lépnek, ahogy gépelni kezdünk. Az adatfolyam analízissel és a láncolt kiegészítésekkel gyorsabban tudjuk írni a kódot, mint ahogy azt gondolnánk.

Java 9 támogatás Az IntelliJ IDEA támogatja a Java 9-et és annak az új modul rendszerét. Az IDE támogatja a JDK legújabb verzióját, segíti a projektek importálás, és kódolási asszisztenciát biztosít a modul deklarációk szerkesztéséhez.

Analízis és gyors fixek A statikus kód analízis nagy teljesítményű eszközeivel könnyedén, gyorsan és menet közben bukkanhatunk a lehetséges bugok nyomára, lokalizálhatjuk a halott kódokat, és kiszűrhetjük a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat. Az IntelliJ IDEA nem találgat, hanem megérti a kódot, talán még nálunk is jobban…

idea_overview_5_1.png

Fejlesztői eszközök A kódolás megkönnyítése mellett az IntelliJ IDEA számos más eszközt is tartalmaz a munka hatékonyabbá tétele érdekében. Néhány ilyen eszköz a teljesség igénye nélkül: UML tervező, adatbázis eszközök, Unit Tests Coverage, Bug Tracking integráció, Maven támogatás, Git, SVN, Google App Engine és sok minden más.

Keretrendszerek támogatása Ami különösen hatékonnyá és használhatóvá teszi az IntelliJ IDEA-t, az a különböző keretrendszereknek támogatása. Több más mellett támogatott a Spring, a Java EE, a Hibernate, az Android és a Play is, ezzel is megkönnyítve a webes, a vállalati és a mobilos fejlesztéseket.

Többnyelvű fejlesztés Az IntelliJ IDEA nem csupán több nyelvet ismer, de arra is képes, hogy felismerjen egy nyelven belül egy másikat is, amihez szintén használhatók a szoftver kiemelkedő kiegészítő, analizáló és navigációs képességei. Támogatottak a különböző SQL dialektusok, a JSF, a JPA, a Spring kifejezések és sok egyéb nyelv.

Keretrendszer specifikus asszisztens Bár az IntelliJ IDEA elsősorban a Java számára kifejlesztett fejlesztői környezet, képes megérteni és kiszolgálni számos egyéb nyelvet is, mint például az SQL-t, a JPQL-t, a HTML-t, a JavaScript, stb. A támogatás akkor is él, ha a nyelvi kifejezés a Java kódba kerül beillesztésre.

Jobb produktivitás Az IntelliJ IDEA képes felismerni a fejlesztői szükségleteket, és automatizálni a fárasztó és repetitív feladatokat, így mi nyugodtan foglalkozhatunk a projekt lényegi részeivel.

Folyamatos jelenlét Az IntelliJE IDE kódolási asszisztense nem csupán a szerkesztés során van a segítségünkre, de egyéb területeken is hatékony támogatást nyújt. Egy mező kitöltésénél, keresésnél vagy akár a beállításoknál.

intellij_shortcuts.jpg

Fejlesztett refactoring Az IntelliJ IDEA volt az egyik első olyan Java IDE, ami teljes körű, kiterjesztett és biztonságos refactoringot kínált. Az IntelliJ IDEA azóta is őrzi vezető szerepét ezen a területen, és nem csupán a Java, de a többi támogatott nyelv és keretrendszer esetében is. A refactoring minden irányban lehetséges. Egy átnevezést elindíthatunk az XML-ből és a Java kódból egyaránt.

Ergonomikus fejlesztői környezet Az IDE képes a megfelelő módon követni a kontextust, és mindig a megfelelő eszközt biztosítja a munkához, így a fejlesztők gördülékenyen dolgozhatnak, anélkül, hogy megszakadnának a már jól bejáratott munkafolyamatok.

Billentyűzet centrikus megközelítés Már a kezdetektől úgy alakították ki az IntelliJ IDEA kezelői felületét, hogy a billentyűzet előnyt élvezett az egérrel szemben. Minden egyes fontos parancs elérhető billentyűzetről is, nincs szükség az egérrel való időigényes navigáláshoz. Felejtsük el az egeret, és tanuljunk meg egy fontos billentyűkombinációt: Ctrl+Shift+A. Hatására elérhetővé válik az összes parancs.

  • A nagy teljesítményű statikus kódanalizálás és az ergonomikus felhasználói felület kettőse nem csupán produktív, de élvezetes környezetet is teremt a munkára.
  • Lehetővé teszi, hogy a fejlesztők a fejlesztésre koncentrálhassanak, és ne a rutinfeladatokra.
  • A kódok megírása, a hibakeresés, a refactoring és a tesztelés gond nélkül végezhető el.
  • Gördülékeny kezelése a Javában, Rubyban, Groovyban, Pythonban és Scalában írt kevert nyelvű kódoknak.
  • Automatikus karbantartása a kódnak.
  • Hibakeresés és javítás az alapoktól a teljes struktúráig.
  • Tiszta és nagy teljesítményű kód kevesebb idő alatt.
  • Bármilyen méretű projekt elkészíthető, a személyes munkáktól egészen a vállalati szintűekig.
  • Támogatja az összes fontosabb nyelvet, technológiát és keretrendszert.
  • Kompatibilis az ismertebb verziókontroll rendszerekkel és a TeamCity-vel.
Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram