JetBrains

JetBrains DataGrip 2023.3

Sok adatbázis, egyetlen eszköz. Kifejezetten a professzionális SQL fejlesztők igényeihez igazítva lett kialakítva.

Sok adatbázis, egyetlen eszköz. Kifejezetten a professzionális SQL fejlesztők igényeihez igazítva lett kialakítva.

ÁTTEKINTÉS

A DataGrip – a JetBrains új adatbázis fejlesztői eszköze – kifejezetten a professzionális SQL fejlesztők igényeihez igazítva lett kialakítva.

Az adatbázisok feltérképezése

A DataGrip felépítésének köszönhetően képes komfortos környezetet biztosítani a legtöbb adatbázishoz. Támogatja a MySQL-t, a PostgreSQL-t, a Microsoft SQL Server-t, a Microsoft Azure-t, az Oracle-t, az Amazon Redshift-et, a Sybase-t, a DB2-t, az SQLite-ot, a HyperSQL-t, az Apache Derby-t és a H2-t egyaránt. Ha a DBMS rendelkezik JDBC meghajtóval, akkor azt is csatlakoztathatjuk a DataGripen keresztül. Az összes támogatott adatbázisba betekinthetünk, és számos eszköztár áll a rendelkezésünkre az objektumok módosításához.
RENDSZERKÖVETELMÉNYEK


Apple:

RendszermacOS 10.14 vagy újabb
ProcesszorIntel
Memória2 GB
Tárhely2,5 GB
Képernyő1024x768

Windows:

RendszerWindows 8 vagy 10 (64 bit)
ProcesszorDual Core
Memória2 GB
Tárhely2,5 GB
Képernyő1024x768

Egyéb:

RendszerGNOME vagy KDE Desktop
ProcesszorDual Core
Memória2 GB
Tárhely2,5 MB
Képernyő1024x768

FUNKCIÓK

Adatbázis objektumok A DataGrip áttekinti az adatbázis összes objektumát, és sémák szerint elrendezett mappákban jeleníti meg őket. Ezen felül felhasználói felületet biztosít táblázatok, oszlopok, indexek és korlátozások létrehozásához és szerkesztéséhez.

Navigáció A gyors navigáció használatával bármilyen objektumot megtalálhatunk, legyen az csak éppen akkor létrehozva a kódban vagy már korábban kiolvasva az adatbázisból. Az objektumokat megtalálhatjuk a nevük alapján is a szimbólum műveletek segítségével.

Táblázatszerkesztő Egy nagy teljesítményű szerkesztő áll a fejlesztők rendelkezésére az adatsorok létrehozásához, eltávolításához, szerkesztéséhez és klónozásához. Az adatok közötti navigálását segítik az idegen kulcsok, a szöveges keresővel pedig bármit megtalálhatunk a megjelenített adatok közül a táblázatszerkesztőben.

Kódkiegészítés A kód gyorsabb megírását segíti a DataGrip tartalom érzékeny és séma figyelő kódkiegészítő szolgáltatása. A kiegészítés figyelembe veszi a táblázatok struktúráját, az idegen kulcsokat és az adatbázisban található objektumokat.

Kódgenerálás Felejtsük el a kód manuális bepötyögését: A DataGrip elvégzi helyettünk a munkát. Legenerálja a kódot az olyan változó objektumokhoz, mint a táblázatok vagy az oszlopok.

generalas

Kezelések átnevezése és megtalálása A DataGrip hiánytalanul képes feloldani az SQL fájlokban található referenciákat. Amikor átnevezünk egy az SQL-ből származó adatbázis objektumot, az az adatbázisban is átnevezésre kerül. Pontos tudást szerezhetünk arról, hogy hol kerültek eltárolsra.

Kódanalízis és gyorsfixek A DataGrip képes menet közben felkutatni az esetleges bugokat az SQL kódban, és javaslatokat adni a kijavításukra. Azonnal értesít minket a megoldatlan objektumokról, a kulcsszavak azonosítóként való használatáról, és mindig biztosít egy lehetséges megoldást a felmerült problémára.

Okos szövegszerkesztő Mint bármelyik más IntelliJ platformra épülő IDE, a DataGrip is tartalmaz szövegszerkesztőt, amivel még produktívabban dolgozhatunk. A kód blokkokat átalakíthatjuk és mozgathatjuk, kijelöléseket alkalmazhatunk, a formázást pedig meghatározott stílusok szerint végezhetjük el.

Személyre szabható megjelenés A DataGrip felhasználói felületéhez világos, sötét és „feel” témák közül választhatunk. Mind a három téma személyre szabható, így az ízlésünknek megfelelő munkakörnyezetet alakíthatunk ki. Ugyanez igaz az előre konfigurált billentyűzetkombinációkra is.

theme

Lekérés konzol Meghatározhatjuk a konzol viselkedését a lekérések futtatásához: Válasszuk ki, hogy mit szeretnénk végrehajtani – a kisebb utasítást vagy a legnagyobbat.

Helyi történet Minden egyes konzol támogatja a sémák közötti váltást, és helyben tárolja az összes aktivitást, illetve megvéd minket attól, hogy elveszítsük a korábban elvégzett munkát.

Diff néző A beépített diff nézővel összehasonlíthatunk két pillanatképet a helyi történetben vagy két lekérési eredményt. A DataGrip kiemeli a különbségeket, és segít az összehasonlítások finomításában a tolerancia paraméterezésén keresztül.

CSV-k importálása Külön felhasználói felület áll a rendelkezésünkre a CSV és a TSV fájlok adatbázisokba történő importálására. Kijelölhetjük azt, hogy az importálásra szánt fájl oszlopai hova kerüljenek az adatbázison belül.

csv

Exportálás szövegként A táblázatokat vagy az eredményeket számos különböző formátumban exportálhatjuk, mint például CSV, JSON, XML és HTML, sőt akár saját formátumot is létrehozhatunk.

Exportálás lekérésként A táblázatokat és az eredményeket kötegelt UPDATE vagy INSERT parancsként is elmenthetjük, ami különösen hasznos lehet az adatok módosítása esetén.

Felhasználói paraméterek A DataGrip támogatja a paraméterezett SQL lekéréseket is. Használjunk saját paramétermintákat hagyományos kifejezések használatával, és válasszuk ki azt az SQL dialektust, amire a mintát alkalmazni szeretnénk.

Végrehajtási terv A parancsokhoz járó végrehajtási terv vizuálisan jeleníti meg az adatbázis által végrehajtott műveleteket, és segít a lekérések optimalizálásában.

Grafikonok A táblázatok és kapcsolataikat megtekinthetjük egy informatív grafikonon. Az adatbázis objektumok módosítása a grafikonokon keresztül is lehetséges.

Verziókontroll Egységes támogatást nyújtunk minden nagyobb verzióvezérlő rendszerhez: Git, SVN, Mercurial és sok más.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram