Rider 2023.3

A JetBrains Rider egy keresztplatformos .NET IDE, amely az IntelliJ platformon és a ReSharper-en alapul.

ÁTTEKINTÉS

Az azonnali hibaérzékelés és javítási javaslatok, a gyors és biztonságos refaktorálás egylépéses visszavonással, az intelligens kódkiegészítés, a holt kód felismerése és a dokumentációs tippek hatalmas segítséget jelentenek a Go fejlesztőknek, a kezdőtől a tapasztalt profikig, segítenek gyors, hatékony és megbízható kód létrehozásában.

Számos .NET projekttípus támogatása

A Rider támogatja a .NET Framework, az új, platformokon átívelő .NET Core és a Mono alapú projekteket. Ez lehetővé teszi az alkalmazások széles körének fejlesztését, beleértve a .NET asztali alkalmazásokat, szolgáltatásokat és könyvtárakat, Unity játékokat, Xamarin alkalmazásokat, ASP.NET és ASP.NET Core webes alkalmazásokat.

Funkciógazdag és gyors

A Rider több mint 2200 élő kódvizsgálatot, több száz kontextusműveletet és a ReSharper által hozott refaktorálást biztosít, és ezeket az IntelliJ platform szilárd IDE-funkcióival kombinálja. A nehéz funkciókészlet ellenére a Ridert úgy tervezték, hogy gyors és érzékeny legyen.

Keresztplatform

A több futási idő futtatása és hibakeresés mellett maga a Rider is több platformon fut:Windows, macOS és Linux.RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszermacOS 11.0 vagy újabb
ProcesszorDual core
Memória2 GB
Tárhely3,5 GB
Képernyő1024x768

Windows:

RendszerWindows 10, Windows Server 2019 vagy újabb
ProcesszorDual core
Memória2 GB
Tárhely3,5 Gb
Képernyő1024x768

Egyéb:

RendszerBármilyen Linux disztribúció, ami támogatja a Gnome-ot, a KDE-t vagy a Unity DE-t
ProcesszorDual core
Memória2 GB
Tárhely3,5 GB
Képernyő1024x768

FUNKCIÓK

Kódelemzés A Rider több mint 2200 élő kódvizsgálattal büszkélkedhet, automatizált gyorsjavításokkal, amelyekkel az észlelt problémák egyenként vagy tömegesen megoldhatók. Az egész megoldásra kiterjedő hibaelemzés figyelemmel kíséri a kódproblémákat, és értesíti Önt, ha valami rosszul megy, még az éppen nem megnyitott fájlokban is.

Kódszerkesztés A Rider gazdag szerkesztője különböző kódkiegészítéseket és kódsablonokat, a megfelelő zárójelek és import direktívák automatikus beillesztését, gyorsinformációs eszköztárakat és eresz ikonokat az öröklés navigációjához, kontextusműveleteket és még sok mást kínál.

Refactoring A ReSharper több mint 60 refaktorálásának többsége már elérhető a Riderben, és a több mint 450 kontextusművelet is mind ott van. Átnevezés, metódusok, interfészek és osztályok kivonása, típusok áthelyezése és másolása, alternatív szintaxis használata és még sok más!

Refactorings

Unit teszt futtató A Rider segít az NUnit, xUnit.net vagy MSTest alapú egységtesztek futtatásában és hibakeresésében. A teszteket felfedezheti, különböző módon csoportosíthatja őket, egyedi munkamenetekre bonthatja, megtekintheti a tesztek kimenetét, és a stack tracesből a forráskódhoz navigálhat.

Debugger és további eszközök A Rider tartalmaz egy debuggert, amely a .NET Framework, Mono és .NET Core alkalmazásokkal működik, és lehetővé teszi a lépést, a megfigyelést, az értékelést és a kurzorig történő futtatást. További eszközök közé tartozik a stack trace explorer, a NuGet böngésző, valamint a VCS- és adatbázis-támogatás.

Adatbázisok és SQL Dolgozzon SQL és adatbázisokkal a Rider elhagyása nélkül. Csatlakozzon adatbázisokhoz, szerkessze a sémákat és a táblázatok adatait, futtasson lekérdezéseket, és akár elemezze a sémákat UML-diagramokkal.

Databases and SQL

Navigáció és keresés Azonnal ugorjon bármely fájlra, típusra vagy tagra a kódbázisban, valamint gyorsan megtalálja a beállításokat és műveleteket. Keresse meg bármely szimbólum használatát, vagy navigáljon egy szimbólumtól az alap- és származtatott szimbólumokig, kiterjesztési módszerekig vagy megvalósításokig.

Front-end technológiák A Rider beépített JavaScript, TypeScript, HTML, CSS és Sass támogatással rendelkezik. Használja ki a WebStormtól kapott refaktorálási, hibakeresési és egységtesztelési lehetőségeket.

Bővíthetőség Gyökereihez hűen a Rider támogatja a ReSharperhez és az IntelliJ Platformhoz fejlesztett bővítmények széles skáláját. A csomagban található bővítményeken (például a VCS, az F# és a Unity támogatásához) kívül a Markdown, a .gitignore fájlok és a Python szkriptek támogatását biztosító bővítmények is rendelkezésre állnak.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram