Praktikus újítás az Adobe Firefly-ban

2024-04-09 09:47
Adobe Firefly újdonság: a legújabb Firefly funkció még praktikusabbá teszi a generatív AI-t. Ez a Structure Reference, mely segít a képgenerálás során felmerülő hibák kiküszöbölésében.

adobe firefly újdonság

Az Adobe Firefly új funkciót vezetett be, amelynek célja a következetesség javítása a generatív AI használata során, amikor egy referenciakép variációit hozzuk létre. A Structure Reference az Adobe legújabb kísérlete arra, hogy az AI képgenerálást kiszámíthatóbbá és kevésbé véletlenszerűvé tegye.

Adobe Firefly újdonság

A stílusreferencia-eszközök (hasonlóan a Midjourney karakter referencia eszközéhez) bevezetését követően az Adobe Firefly Structure Reference lehetővé teszi számunkra, a felhasználók számára, hogy egy meglévő kép szerkezetét alkalmazzuk minden egyes képgeneráláshoz.

adobe firefly újdonság

A Structure Reference alkalmazásával az Adobe Firefly egy referenciaképből strukturális sablont hoz létre, és azonos alapkompozíciójú képváltozatokat generál. Az Adobe az éves Adobe Summiton bemutatta az eszközt, és megmutatta, hogyan használható az eszköz az újratervezéshez úgy, hogy feltöltünk egy képet vagy vázlatot a meglévő helyiségről, és megnyomjuk a "generálás" gombot.

Egy másik példa azt mutatta be, hogyan lehet egy gyermekrajzból feltűnő neonszínű képet készíteni, az eredeti forma megtartásával (lásd fent). A festményeket fotórealisztikussá lehet tenni, vagy fordítva. Az eszköz fekete-fehér képek és vonalrajzok színezésére is használható, és olyan új témát hozhatunk létre, amelynek semmi köze a referenciaképhez, de megtartja ugyanazt az általános kompozíciós struktúrát.

adobe firefly stucture reference

Hogy használjuk?

"Csökkentettük a próbálgatásra szánt időt és a hibázás lehetőségét, amikor a tökéletes promptot kell megírni ahhoz, hogy olyan kimenetet kapjunk, amely megfelel a képzeletünknek" - írta az Adobe az eszközről szóló blogbejegyzésében. A Structure Reference a meglévő Style Reference funkcióval is kombinálható, hogy a nagyobb kreatív kontroll érdekében egyszerre tartsuk fenn a struktúra és a stílus összhangját.

Az Adobe szerint a Structure Reference segítségével az alkotók könnyedén módosíthatják munkáikat, a marketingesek a márkának megfelelő képeket hozhatnak létre a kampányok során, a designerek pedig könnyedén módosíthatják a kép elrendezését, valamint a téma szerkezetét és állapotát anélkül, hogy meg kellene találniuk a tökéletes szöveges promptot.

Az új Structure Reference funkciók már elérhetőek a Firefly webes alkalmazásban az ingyenes és fizetős előfizetők számára egyaránt.

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram