Jetbrains Writerside - integrált dokumentumszerkesztés

2023-11-08 09:00
Az early access programban már elérhető a Jetbrains legújabb, műszaki dokumentációkészítéshez készült szoftvere.

A Jetbrains a blogján bejelentette, hogy több mint két évnyi fejlesztés után elindult a Writerside műszaki dokumentációkészítő alkalmazás tesztelhetősége, az Early Access Program keretében. 

A Writerside lehetőségei:

Docs-as-code pipeline

Használjon egyetlen authoring környezetet - így nincs szükség többféle eszközre. A beépített Git felhasználói felülettel, az integrált build tool-al, az automatizált tesztekkel, valamint a testreszabható felülettel arra koncentrálhat, ami a legfontosabb - a tartalomra.

Markdown és XML kombinálva

A Markdown és a szemantikus jelölés előnyeit kombinálhatja. Kötődhetünk akár csak az egyik formátumhoz, de gazdagíthatjuk a markdown formátumot szemantikus attribútumokkal és elemekkel, Mermaid-diagramokkal és LaTeX matematikai képletekkel.

Dokumentumok minőségének automatizálása

A dokumentáció minőségét és integritását a szerkesztőben található több mint 100 azonnali ellenőrzés biztosítja, mindezt a Live Preview-ban és a build során végzett tesztekkel.

Live Preview

Az előnézet pontosan úgy mutatja a dokumentumokat, ahogyan az olvasói látni fogják. Előnézetben megtekinthet egyetlen oldalt az IDE-ben, vagy megnyithatja a teljes súgó-weboldalt a böngészőben a build futtatása nélkül.

jetbrains writerside

Egyetlen forrás

Bármit újrahasznosíthat, a kisebb tartalmi daraboktól kezdve a teljes témakörökig vagy a tartalomjegyzék szakaszaiig. Maradjon rugalmas a szűrőkkel és változókkal. Használjon előre definiált sablonokat az összetett markup elemek használatához, vagy konfiguráljon sajátot.

REST API dokumentáció generálása

Nem kell többé különböző eszközök között ugrálnia a felhasználói dokumentáció és az API-hivatkozások létrehozásakor. Mostantól az API-dokumentumokat beépítheti a súgó webhelyébe, ugyanabban az elrendezésben közzéteheti, és az automatikusan generált hivatkozásokat kézzel írt tartalommal egészítheti ki.

Igazi dokumentumkészítők által készített...a dokumentaristáknak

Ez a projekt több száz ügyfélinterjú és az IntelliJ Platform dokumentációján végzett több mint 10 éves munka eredményeként alakult ki. Ezek a tapasztalatok hosszú listát adtak nekünk az építendő funkciókról és megoldandó problémákról. Azért vagyunk itt, hogy egyenként foglalkozzunk velük.


Szeretne segíteni? Próbálja ki a Writerside-ot, és mondja el a véleményét!

Olvass tovább

,
Black Friday!

Berobbant a Black Friday hete és mi hihetetlen ajánlatokkal készültünk!

, ,
Adobe - Cyber Monday

Legyen szó akár kreatív szoftverekről vagy 3D alkotásról, az Adobe Cyber Monday kedvezmények között mindenki megtalálja a kedvére valót.

, ,
[WEBINÁR]: Adobe Acrobat DC - Egyedi élmények, személyre szabott dokumentumok

Hozd ki a lehető legtöbbet az Adobe Acrobat DC-ből. Ha lemaradtál volna webinárunkról, most visszanézheted azt YouTube csatornánkon.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram