Jetbrains Writerside - integrált dokumentumszerkesztés

2023-11-08 09:00
Az early access programban már elérhető a Jetbrains legújabb, műszaki dokumentációkészítéshez készült szoftvere.

A Jetbrains a blogján bejelentette, hogy több mint két évnyi fejlesztés után elindult a Writerside műszaki dokumentációkészítő alkalmazás tesztelhetősége, az Early Access Program keretében. 

A Writerside lehetőségei:

Docs-as-code pipeline

Használjon egyetlen authoring környezetet - így nincs szükség többféle eszközre. A beépített Git felhasználói felülettel, az integrált build tool-al, az automatizált tesztekkel, valamint a testreszabható felülettel arra koncentrálhat, ami a legfontosabb - a tartalomra.

Markdown és XML kombinálva

A Markdown és a szemantikus jelölés előnyeit kombinálhatja. Kötődhetünk akár csak az egyik formátumhoz, de gazdagíthatjuk a markdown formátumot szemantikus attribútumokkal és elemekkel, Mermaid-diagramokkal és LaTeX matematikai képletekkel.

Dokumentumok minőségének automatizálása

A dokumentáció minőségét és integritását a szerkesztőben található több mint 100 azonnali ellenőrzés biztosítja, mindezt a Live Preview-ban és a build során végzett tesztekkel.

Live Preview

Az előnézet pontosan úgy mutatja a dokumentumokat, ahogyan az olvasói látni fogják. Előnézetben megtekinthet egyetlen oldalt az IDE-ben, vagy megnyithatja a teljes súgó-weboldalt a böngészőben a build futtatása nélkül.

Egyetlen forrás

Bármit újrahasznosíthat, a kisebb tartalmi daraboktól kezdve a teljes témakörökig vagy a tartalomjegyzék szakaszaiig. Maradjon rugalmas a szűrőkkel és változókkal. Használjon előre definiált sablonokat az összetett markup elemek használatához, vagy konfiguráljon sajátot.

REST API dokumentáció generálása

Nem kell többé különböző eszközök között ugrálnia a felhasználói dokumentáció és az API-hivatkozások létrehozásakor. Mostantól az API-dokumentumokat beépítheti a súgó webhelyébe, ugyanabban az elrendezésben közzéteheti, és az automatikusan generált hivatkozásokat kézzel írt tartalommal egészítheti ki.

Igazi dokumentumkészítők által készített...a dokumentaristáknak

Ez a projekt több száz ügyfélinterjú és az IntelliJ Platform dokumentációján végzett több mint 10 éves munka eredményeként alakult ki. Ezek a tapasztalatok hosszú listát adtak nekünk az építendő funkciókról és megoldandó problémákról. Azért vagyunk itt, hogy egyenként foglalkozzunk velük.


Próbáld ki a Writerside-ot, és mondd el a véleményed!

Olvass tovább

,
Interaktív történet a ChatGPT-vel - AI sorozat. 21. rész

Fedezd fel az interaktív történetmesélés új világát a ChatGPT-vel! Kövesd Tomi és Liza robotikával teli kalandjait, és irányítsd a cselekmény menetét. Te döntöd el, merre halad a történet, így aktív részese lehetsz az eseményeknek. Készülj fel egy izgalmas utazásra, ahol minden döntésed számít!

,
MI által generált feliratok kifejezetten Midjourney betűkkel – AI sorozat 20. rész

Nézzük meg, hogyan tudunk különleges megjelenésű feliratokat generálni Midjourney segítségével.

,
Egészségügyi adatforradalom: az EESZT megnyílik az AI-fejlesztőknek

Magyarország megnyitja az EESZT-t az AI fejlesztőknek, támogatva az egészségügyi adatok elemzését és innovációját, lépést tartva a modern korral.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram