Fejlődik a JetBrains AI Assistant

2023-09-01 21:58
A JetBrains bejelentette az AI Assistant frissítéseit a 2023.2 kiadásban.

A JetBrains JetBrains IDE család részét képező AI Assistant plugin számos új funkcióját és frissítését mutatta be a 2023.2 kiadásban. A plugin nagyméretű nyelvi modelleket (LLM) integrál az IDE fejlesztési munkafolyamatába, és külön telepíthető a JetBrains Marketplace-ről. Ez a megközelítés lehetővé teszi a vállalat számára, hogy az új AI-alapú funkciókat az IDE rendszeres kiadási ciklusán kívül is bevezethesse.

Az AI Assistant újdonságai

1. Használati korlátozások ellenőrzése 

Az ügyfelek visszajelzéseire reagálva a JetBrains bevezetett egy olyan lehetőséget, amellyel a csapatok korlátozhatják az AI Assistant használatát a projekt gyökérkönyvtárában létrehozott .noai fájl létrehozásával. Ez a fájl gyakorlatilag letiltja az AI Assistant összes funkcióját a projekt számára, így a szervezetek nagyobb kontrollt kapnak az AI integráció felett.

2. Testreszabható prompt könyvtár

A JetBrains kibővítette az AI Assistant funkcionalitását, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy saját promptokat határozzanak meg az AI Actions menüben való megjelenéshez, ezáltal nagyobb rugalmasságot és testreszabhatóságot biztosítva.

Prompt könyvtár

3. Hibamagyarázatok

Az IDE mostantól a Java és Python futásidejű hibákhoz inlay-súgókat kínál a konzolon, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek az AI magyarázataihoz ezekhez a hibákhoz. Emellett az AI Assistant képes a reguláris kifejezések, SQL-kérdések, Cron-kifejezések és egyéb bejuttatott töredékek magyarázatára.

AI alapú hibamagyarázat

 

4. Commit magyarázatok

A felhasználók mostantól kérhetik az AI Assistantot, hogy magyarázza el a Git vagy Mercurial tárolóba átvitt commit-okat, így javítva a kiválasztott commit-ok megértését.

Commit magyarázat

Az AI Assistanthoz való hozzáférés az a jelenlegi fázisban korlátozott marad, az új felhasználók várólistára kerülnek. A vállalat aktívan dolgozik azon, hogy a hozzáférést több területre is kiterjessze, az egyre több tapasztalat felhalmozódása mentén fognak dönteni a kiegészítővel kapcsolatban.

A felhasználók visszajelzéseit nagyra értékelik, és a JetBrains arra ösztönzi a felhasználókat, hogy használják az AI Assistant eszköz ablakában található "Share your feedback" linket, vagy jelezzék problémáikat az AI Assistant YouTrack projektben.

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram