Megérkezett az AI új generációja a Photoshopba

2024-05-13 11:35
A generatív mesterséges intelligencia következő generációja már elérhető a Photoshop bétában. De mit is jelent ez pontosan?
ai photoshop

Kreatívnak lenni még sosem volt ilyen könnyű

Az Adobe bejelentette a generatív AI következő generációját a Photoshop (béta) alkalmazásban - az új Text to Image funkcióval, a legújabb Firefly Image 3 modell által támogatott, jelentősen továbbfejlesztett generatív kitöltési funkcióval, valamint egy sor új generatív AI eszközzel és kibővített vezérlőelemmel, amelyek lehetővé teszik, hogy könnyebben alkothassunk jobb minőségű képeket.

2024 egy mérföldkőnek számító év az Adobe számára, amely az Adobe Firefly segítségével az innovációra és a generatív AI erős alapjaira épít. A generatív kitöltést tavaly májusban vezették be a Photoshopban (béta verzió), és ezzel az úttörő tartalomkészítés új korszaka indult el. Azóta a Photoshop generatív AI technológiáját a globális felhasználói közösség visszajelzései alapján folyamatosan fejlesztették és iterálták, aminek eredményeképpen több milliárd képet hoztak létre. A továbbfejlesztett funkciót a TIME magazin 2023 legjobb találmányai közé választotta.

Ezek a legújabb innovációk javítják az alkotás módját, és nagyobb teljesítményt, pontosságot és vezérlést biztosítanak az egyéni tartalmak előállításához. A generatív AI mindenkit képessé tesz az alkotásra, függetlenül szakmájától, képzettségi szintjétől vagy projektigényétől. Íme néhány példa arra, mindez hogyan valósulhat meg:

  • Új világokba látogathatunk el a generált vizuális koncepciókon keresztül, inspiráló és egyedi kompozíciókat dolgozhatunk ki, és tervezési portfóliókat készíthetünk az ügyfelek számára.
  • Egy divatfotós képes ötletelni és inspiráló stílusokat beépíteni a víziójába, eltávolítani a zavaró elemeket, új helyszínekre cserélni a fotózás hátterét, és átméretezni a képeket különböző kiadványokhoz és kompozíciókhoz.
  • A sokféle feladatot ellátó kisvállalkozók hatékonyan létrehozhatják saját márkájuk reklámeszközeit, és egyedi részleteket generálhatnak a termékképekhez a marketingkampányaik skálázásához.
  • Egy belsőépítész vagy egy átlagos felhasználó, aki át szeretné tervezni az otthonát, mood board-okat és koncepciókat modellezhet, stilizált dekoráció képeivel megjelenítheti a szobákat, és jellegzetes bútorokat illeszthet be meghatározott elrendezésekbe vagy alaprajzokba.

Készíts jobb minőségű képeket a generatív kitöltéssel és az új Adobe Firefly Image 3 modellel

Bevezették a továbbfejlesztett Generative Fill élményt, amelyet az új Adobe Firefly Image 3 modell hajt. Ez a kombináció lényegesen jobb képminőséget és pontos vezérlést biztosít, ezen felül pedig képes a a bonyolultabb promptok értelmezésére. Ráadásul többféle generációs generált eredmény között válogathatunk. Ezek a képességek kölcsönösen erősítik egymást, lehetővé téve, hogy nagyobb tudatossággal alkossunk, iteráljunk, és pontosabban, részletesebben és élethűbben keltsük életre elképzeléseinket. Még csak az elején vagyunk ennek a kreatív átalakulásnak, de folyamatosan tovább fejlesztjik a Firefly modellt a Photoshopban, így biztosra vehetjük, hogy hamarosan további innovatív megoldások érkeznek majd.

ai photoshop
ai photoshop

Amint azt korábban elmondták, az Adobe Firefly generatív AI képmodelleket licencelt tartalmakon, például az Adobe Stock-on, valamint olyan közkincseken képezték ki, amelyeknél a szerzői jogok már lejártak. Emellett szigorúan és folyamatosan tesztelnek minden mesterséges intelligenciával támogatott funkciót és terméket az elszámoltathatóság, felelősség és átláthatóság AI etikai elvei alapján a még jobb felhasználói élmény érdekében. Ez magában foglalja az automatizált tesztelést és az emberi értékelést is (például a kontradiktórius tesztelést).

A továbbfejlesztett Generatív kitöltés funkcióval a Referenciakép funkcióval nagyobb kontrollt kapunk a generatív AI az eredmények irányításához és finomításához. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy vizuális inspirációval segítsük a az AI-t a Generative Fill és Generative Expand használata során generált variók esetében. Ez gazdagítja a folyamatot, valamint relevánsabb és testreszabottabb eredményeket hoz létre anélkül, hogy kizárólag a szöveges súgókra hagyatkoznánk, ami különösen akkor hasznos, ha a konkrét részleteket nehéz leírni. A Referenciakép nagyobb kontrollt és magabiztosságot biztosít, segít csökkenteni a véletlenszerűséget a generált képeken, és értékes időt is spórolhatunk, hiszen nem kell a súgók megírásával bajlódni.

Képszerkesztés és ötletelés nagyobb sebességgel és egyszerűséggel

A Text to Image, azaz Kép generálása Photoshopban nevű programmal áthidalhatjuk az ötletelés és az alkotás közötti szakadékot. Könnyedén alkothatunk és időt takaríthatunk meg, miközben fantasztikus képeket készítünk, gyakorlatilag a nulláról - több generáció kompozíciójával olyan egyedi jelenetet hozhatunk létre, amely tökéletesen közvetíti elképzeléseinket. Az alkotás során további kreatív vezérlők is segítségünkre lesznek, ilyen például a Content Type, Style Effects és a Reference Imaget.

A Photoshop az Adobe Firefly által támogatott generatív AI-t más, új funkciókba is integrálta. Mostantól minden eddiginél könnyebb a hétköznapi képeket lenyűgözővé tenni, percek alatt több tucatnyi ötletet generálni, és hatékonyabban elérni az összetett, elérni kívánt eredményt.

ai photoshop
ai photoshop

A kreatív irányítás új szintjei és további generatív AI-képességek

A Photoshop újításai segítenek a végtelen koncepciók felfedezésében, mely eredményeként nagyobb irányítással és testreszabhatósággal kelthetjük életre ötleteinket. Miután létrehoztuk a tartalmat, a generatív mesterséges intelligencia segítségével finomíthatjuk azt és tökéletesíthetjük a részleteket. Az új vezérlőelemek segítségével pedig teljes mértékben testreszabhatjuk a végeredményt.

A Generate Similar (Hasonló generálása) funkcióval például egy variáció generálása után választhatunk, hogy több, a meglévőhöz hasonló, az elképzelésünknek leginkább megfelelő eredményt szeretnénk látni.

Könnyen kiválaszhatunk egy nekünk tetsző variációt, majd addig generáltathatunk hasonló képeket, amíg olyan eredményt nem kapunk, ami már megfelel az elképzeléseinknek.

ai photoshop

A Generate Background egyszerűsíti az egyik leggyakoribb szerkesztési feladatot. Néhány lépésben zökkenőmentesen eltávolíthatjuk és helyettesíthetjük egy generált tartalom hátterét. Ezt pedig nyilván úgy tehetjük meg, hogy az új háttér megfeleljen a koncepció megvilágításának, árnyékainak és perspektívájának. Az asztali alkalmazásban a hátteret egy importált képpel cserélhetjük ki, vagy színnel tölthetjük ki. Ez a funkció automatikusan kiválasztja, és új tartalommal tölti ki a hátteret, így kevesebb idő és erőfeszítés árán érhetjük el a kívánt eredményt, mintha kézi szerkesztést használnánk.

ai photoshop

Egy másik hasznos funkció az Adobe kreatív fegyvertárában az Enhance Detail, mely javítja az élességet és megőrzi a részleteket a Generative Fill által generált képeknél. Így könnyebben hozhatunk létre élesebb képeket és jól jön akkor is, ha extra részletességre van szükség.

ai photoshop

További áttörő innováció

Az új generatív AI-munkafolyamatok fejlesztése mellett természetesen más dolgok is fejlődtek.

Az új Adjustment Brush lehetővé teszi, hogy célzott területeket ecsettel átnézzünk, és "rombolásmentesen" alkalmazzunk finomításokat. Ez a funkció egyetlen műveletben egyesíti a kijelölés, a maszkolás és a kiigazítás alkalmazásának hagyományos lépéseit, így intuitívabb, pontosabb és hatékonyabb szerkesztési élményt nyújt a különböző eszközökön, maszkokon és tulajdonságpaneleken való navigálás helyett.

ai photoshop
ai photoshop

Az olyan projektekhez, ahol a tipográfia különösen fontos, továbbfejlesztették a Font Browser-t, hogy valós idejű hozzáférést biztosítson a felhőben található több mint 25 000 betűtípus kereséséhez, szűréséhez, előnézetéhez és használatához anélkül, hogy ki kéne lépnünk a Photoshopból. Ez egyszerűsíti a betűtípusok keresésének és hozzáadásának korábban fáradságos, kézzel végzett és széttagolt folyamatát.

Mostantól bármihez van is szükség a tökéletes betűtípusra, azt közvetlenül a Photoshopban találjuk meg. Amint egy új betűtípus használatba kerül a felhőből, az összes Photoshop-eszközhöz és a Creative Cloud asztali alkalmazásaihoz hozzáadódik, így az Adobe ökoszisztémában folyamatos szerkesztési élményt biztosít.

ai photoshop

Próbálja ki Te is a Photoshop bétaban az új funkciókat és kreatív eszközöket! Ha már előfizető vagy, csak egyszerűen kezdd használni a legújabb (béta) alkalmazást.

Ha pedig további információra van szükséged, keresd fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésedre áll!

Az Adobe elkötelezett, hogy a következő hónapokban a felhasználók visszajelzései alapján tovább dolgozik a képességek fejlesztése érdekében, így ha egy funkció elnyerte tetszésed, vagy épp ellenkezőleg, szerinted még lehetne rajta javítani, írj visszajelzést az Adobenak!

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram