Az AI már az InDesignba is beköltözött

2024-05-08 16:50
A profi tervezés jövője: a generatív mesterséges intelligencia egyre inkább megjelenik az InDesignban is. Íme a legújabb funkciók.
ai indesign

Az Adobe a londoni Adobe MAX rendezvényen mutatta be az Adobe InDesign első generatív AI funkcióját. Már használható a Text to Image (béta) funkció, amely az Adobe Firefly, a kreatív generatív AI modellre épül, és amelyet úgy terveztek, hogy biztonságos legyen a kereskedelmi felhasználás számára. Ez a funkció a kreativitás új korszakát indítja el az InDesignban, és a digitális és nyomtatott kiadványok kiadásainak tervezését sokkal egyszerűbbé teszi.

Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogyan használhatod a Text to Image funkciót a hatékonyság növelése érdekében, és megnézünk néhány más új funkciót is, amelyek javítják az InDesign munkafolyamatokat.

Képek létrehozása promptokból a Text to Image segítségével

Ha közvetlenül az alkalmazáson belül szeretnéd kihasználni az InDesignban ezt az új generatív AI funkciót, használhatod a Kontextuális feladatsort vagy a Szövegből képet panelt. Ha az utóbbit választod, kétféle tartalomtípus (Fotó vagy Műalkotás) közül választhatsz, ahol meg kell adnod az oldal elrendezéséhez illeszkedő képarányokat.

A Text to Image lehetővé teszi, hogy egyszerű szöveges promptokból közvetlenül az InDesign programban - másodpercek alatt - beilleszthető képeket hozz létre. 

Csak adj meg egy rövid leírást a létrehozni kívánt képről, és az InDesign gyorsan megalkot több variációt is. Próbáld ki a variánsokat, és válaszd ki az elrendezéshez legjobban illő változatot.

ai indesign

Az InDesign Text to Image panelen írj be egy egyszerű szöveges kérést, vagy válassz egyet a mintakérések közül, hogy másodpercek alatt létrehozhass egy képet.

Vagy használd a Kontextuális feladatsort: egyszerűen írj be egy promptot, és válaszd a Generálás gombot a hozzá illő képváltozatok megtekintéséhez.

Egyszerűsítsd az InDesign munkafolyamatot a Firefly-jal

ai indesign

Az InDesign az iparág vezető, mindenre kiterjedő tervező programja a nyomtatott és a digitális kiadványokhoz egyaránt használható. Akár magazinokat, brosúrákat, plakátokat, prezentációkat vagy közösségi média posztokat készítesz, az InDesign-munkafolyamatok általában összetettek és több érdekelt felet érintenek. Íme néhány példa arra, hogy a Text to Image hogyan segíthet az InDesign mindennapi használatában:

  • Koncepcióalkotás: próbálj ki számos kreatív ötletet a Text to Image segítségével és alakítsd egyszerre vizsgálja a tipográfiát és a grafikai elemeket az elrendezésen.
  • Mockupok és előzetes vizualizáció: Generálj képeket a Text to Image segítségével és készítsd el gyorsan terveid vázlatait.

Ennek eredményeképpen jelentősen leegyszerűsítheted munkafolyamatodat:

  • Inspiráció keresése: A funkció használatával lényegesen gyorsabban juthatsz el az ötlettől a megvalósításig. Csak add hozzá a generált tartalmat egy meglévő elrendezéshez és megoszdd meg azt az érdekeltekkel. Így lényegesen gyorsabban kaphatsz visszajelzést munkádra még az alkotás korai korszakában.
  • Gyorsítsd fel a tervezési munkafolyamatot: Ha szorít az idő, egyszerűen generálj képeket közvetlenül az alkalmazáson belül, a kívánt méretben és képarányban.
  • Csökkentsd a frusztrációt: Ha az utolsó pillanatban kell változtatni az elrendezésen, és a meglévő képek már nem illeszkednek a módosított elrendezéshez, egyszerűen generálj új képeket egy egyszerű prompt alapján, a kívánt méretben.

A Firefly által támogatott összes többi generatív mesterséges intelligencia funkcióhoz hasonlóan a Text to Image is úgy lett megtervezve, hogy biztonságos legyen a kereskedelmi felhasználás szempontjából. A Firefly jelenlegi generatív modellje licencelt tartalmakból álló adathalmazon, például Adobe Stock és olyan közkincsekből álló tartalmakon van betanítva, amelyeknél a szerzői jog már lejárt.

Az InDesign a Firefly által támogatott funkciókat használó tartalmakhoz PNG vagy JPG fájlformátumban történő exportáláskor automatikusan hozzárendeli a Content Credentials (CC, tartalmi hitelesítő) adatokat, így biztosítva átláthatóságot számodra és más felhasználók számára.

A Text to Image funkciót most az InDesign frissítésével, kipróbálhatod vagy kísérletezhetsz vele - és a Firefly összes funkciójával - a firefly.adobe.com oldalon.

További újdonságok az InDesign 19.4-ben

A Text to Image mellett néhány más innovatív és sok felhasználó által kért funkciót is megjelent, amelyek még élvezetesebbé teszik az InDesign használatát.

Felhőalapú dokumentumok

Az InDesign felhőalapú dokumentumai online vagy offline közvetlenül az alkalmazásból érhetők el, bármely olyan eszközön, amelyen az InDesign telepítve van.

Ez a régóta várt új funkció - amely mindig teljes naprakészséget eredményez - megkönnyíti a zökkenőmentes munkát az eszközök között és a csapattagokkal való együttműködést. Az összes fájlodhoz akár útközben is hozzáférhetsz, és a verziótörténet nyomon követésével megtekintheted a felhőalapú dokumentum bármelyik revízióját. Az automatikus mentés pedig gondoskodik róla, hogy a dokumentumok verziói mindig naprakészek legyenek.

Akadálymentesítési fejlesztések

Az akadálymentesítés fontos téma mindazok számára, akik a digitális és nyomtatott kiadványok kiadásában dolgoznak. Az InDesign folyamatosan fejlődik, hogy mindenki számára hozzáférhetőbbé váljon, különösen azok számára, akik segítő technológiákat, például képernyőolvasókat használnak.

Az InDesign legújabb funkcióiról és frissítéseiről az InDesign felhasználói kézikönyv What's New (Újdonságok) oldalán tájékozódhatsz.

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram