Végre megérkezett a Photoshop online: így használd!

2023-09-26 23:28
Két év bétateszt után az Adobe végre elindította a Photoshop hivatalos webes verzióját. Íme a Photoshop online verziója.

Photoshop az interneten

Kíváncsi, hogyan használhatja a Photoshopot online? Nos, két év bétateszt után az Adobe végre elindította a Photoshop hivatalos webes verzióját. A böngészőalapú webalkalmazás a Photoshop hagyományos asztali verziójának számos alapvető funkciójával rendelkezik, beleértve a legújabb kiegészítéseket, mint például a Firefly-alapú AI Generative Fill és a Generative Expand.

Az online verzió azt jelenti, hogy az Adobe képszerkesztő programjának számos eszközéhez való hozzáféréshez már nem kell letölteni a Photoshopot, de előfizetésre továbbra is szükség van. 

Mivel ma már számos egyszerűsített, könnyen hozzáférhető online képszerkesztő eszköz áll rendelkezésre, az Adobe egyértelműen szükségesnek látta, hogy a sajátját - vagy legalábbis annak egy részét - online is elérhetővé tegye. Ez azt jelenti, hogy a Photoshop használata mostantól például a Chromebookot használók számára is lehetséges.

A Photoshop online használatának megkezdéséhez Photoshop-előfizetésre van szükség, ami lehet akár a csak a Photoshopra vonatkozó csomag, a Creative Cloud fotós csomag, vagy a Creative Cloud teljes csomag. Az új formátum ellenére úgy tűnik, hogy az Adobe ezúttal nem tervez egy kedvezményes, csak webes előfizetési lehetőség vagy egy ingyenes változat bevezetését, mint ahogyan azt az Adobe Express és a Lightroom mobil verziója esetében tette.

Összevetés az asztali alkalmazással

Ha már hozzáfér, azt fogja tapasztalni, hogy a Photoshop for the web egészen másképp néz ki, mint a szoftver asztali verziója. Az Adobe szerint az eszköztárban található eszközök főként az olyan dolgok munkafolyamataihoz igazodnak, mint például egy kép reprodukálása vagy egy objektum kiválasztása. Úgy tűnik, hogy inkább a webes Photoshop kezdők számára készült, mivel a felhasználói felületen ki vannak írva az eszközök teljes nevei, így azonnal érthetővé válik, hogy mi minden mire való.

photoshop online

Az Adobe arra is törekedett, hogy megkönnyítse a fájlokon való közös munkát a hivatkozások megosztásával, még akkor is, ha az illető nem rendelkezik előfizetéssel. A fő funkciók azonban, amelyeket a kiadásban népszerűsít, az új Firefly-alapú AI-eszközök, a Generative Fill és a Generative Expand. Ezek lehetővé teszik a képek elemeinek megváltoztatását egy terület kijelölésével és egy szöveges prompt beírásával, hogy a kijelölt területen új képi elemeket generáljon.

Az online Photoshop és az asztali verzió között is lehet dolgozni. Amikor a Photoshop webes verziójával dolgozik, a dokumentumokat felhőalapú dokumentumként tárolja, de a Photoshop asztali verziójában is megnyithatók, vagy képfájlként letölthetők. A webes Photoshopban a fejlécben található "Megosztás" gombra kattintva és a "Megnyitás asztali alkalmazásban" opciót választva megnyithatja az online munkában lévő dokumentumot az asztali verzióban. A Photoshop a weben elmenti a munkáját a felhődokumentumként, és ismét mentést hajt végre, ha az asztali alkalmazásra vagy egy másik böngészőfülre vált.

Mi hiányzik a Photoshop online alkalmazásból?

Nos, annak ellenére, hogy az asztali szoftver számos funkcióját tartalmazza, beleértve a contextual taskbart, amely a munkafolyamat alapján javaslatokat tesz a következő lépésekre és a használandó eszközökre, van néhány hiányosság az eszköztárban. Jelenleg nincs Patch, pen és poligonális lasslzó eszköz, de a smart objektumok sem sem támogatottak. 

Az Adobe dolgozik azon, hogy ezeket hozzáadja a Photoshop online verziójához, de jelenleg ezek a hiányosságok a legtöbb felhasználót nem akadályozzák vagy késztetik őket arra, hogy a teljes körűen felszerelt asztali csomagra váltsanak. 

Mennyibe kerül a Photoshop webapp?

A Photoshop on the web bármely Photoshop-előfizetés részeként elérhető. A legolcsóbb lehetőség jelenleg az Adobe Photography plan, amely 9,99 $ / 9,99 £-tól indul. A Firefly által vezérelt AI funkciók is már jelenleg benne vannak, de november 1-től az Adobe bevezeti a "generatív kreditek" rendszerét. A rendszer még kissé zavaros, és valószínűleg sok felhasználót frusztrál, és az új funkciók használatától is elriaszthatja az embereket. Az előfizetők havonta 500 ingyenes kreditet kapnak, és többet kell fizetniük, ha túllépik az egyenleget.

Olvass tovább


Tavaszi iSpring Suite kedvezmény április végéig

Előfizetnél az iSpring Suite, Max, vagy Premium termékekre? Már használsz iSpring termékeket és szeretnél Suite-ra frissíteni? Akkor most figyelj, mert ezek a tavaszi kedvezmények neked szólnak!


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram