Jogi kártérítést ígér felhasználóinak az Adobe

2023-07-07 16:38
Az Adobe bejelentette: állja a számlát, ha valakit elővesznek az Adobe Firefly nevű generatív mesterséges intelligencia miatt.

Az Adobe nemrég bejelentette az Adobe Firefly nevű generatív AI-t, amely a képgenerálást és szerkesztést teszi még szabadabbá és korlátlanabbá a mesterséges intelligencia segítségével. A program kiemelkedő áttörést jelent az üzleti felhasználók számára. Az előző tesztverzió sikere után a vállalat most arra törekszik, hogy még nagyobb piaci részesedést szerezzen a generatív AI területén és a képgenerálás és -szerkesztés felgyorsítása, valamint a vállalati felhasználók specifikus igényeinek kielégítése révén tovább bővíti a termékválasztékát.

A Firefly már elérhető vállalati előfizetéssel is és az új kiadás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy betanítsák a modellt saját logóik és termékeik használatára, így a létrehozott tartalom megfelel majd az adott márka irányelveinek.

Mivel a képgeneráló AI programok körül több jogi probléma is felmerült az elmúlt időszakban, az Adobe igyekszik megszerezni az ügyfelek bizalmát, és ennek érdekében különleges ajánlatot tett: a cég vállalja, hogy kártalanítást nyújt az eszközeivel készült képekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogi problémák esetén, továbbá hangsúlyozza, hogy teljes mértékben felelős a Firefly által generált tartalomért. Ezzel azt igazolják, hogy a Firefly szolgáltatása jogilag teljesen megbízható és az alkalmazott adatokra épül.

Bár a részletekről nem közöltek pénzügyi vagy jogi információkat a program működésével kapcsolatban, a felajánlott kompenzáció kiemelkedő jelentőséggel bír egy olyan időszakban, amikor egyre több szerzői jogi per indul az MI-szolgáltatásokban felhasznált adatok miatt. 

Szintén a biztonságot erősíti meg, hogy a program mögött álló adatbázisokat főként az Adobe saját képtárai jelentik, ami biztosítja a szolgáltatás megbízhatóságát és a szellemi tulajdonra vonatkozó ellenőrzést. A cég maga kezeli ezeket az adatbázisokat, így nem szorul mások által használt képbankokra, ami előnyös a gyakorlati megfelelőség szempontjából.

A kompenzáció jogi részleteiről egyelőre annyi derül ki, hogy a Firefly oldalán lévő GYIK egy később bevezetésre kerülő kompenzációs modellt emleget, melynek részleteit akkor teszik közzé, amikor a Firefly kilépett a béta verzióból.

A Firefly-jal kapcsolatos további információkért kattints ide!

Forrás: Adobe

Olvass tovább


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.

,
Wacom - A tökéletes ballagási ajándék

Lepd meg szeretteidet az idézetek és lufik mellett legnépszerűbb Wacom tábláink egyikével!

LATTE3D: villámgyors text-to-3D model generálás

Az Nvidia technológiája szinte azonnal 3D modelleket generál a szövegpromptok alapján. De mire és hogyan lesz használható ez az eszköz?

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram