Így távolíts el bárkit egy fényképről!

2023-07-31 11:13
Ha bármilyen okból le szeretnénk valakit radírozni egy képről, nem kell mást tennünk, csak követnünk ezt a pár egyszerű lépést az Adobe Photoshopban.

adobe photoshop tutorial

Legyen szó egy megromlott kapcsolatról, egy fájdalmas szakításról vagy csak egyszerűen egy rosszul sikerült képről, a Photoshoppal könnyen leradírozhatunk bárkit régebben készült fényképeinkről.

Kyle Runciman, a Wacom termékmarketing menedzsere, gyors és egyszerű Adobe Photoshop trükkjeivel gyorsan “kitörölhetjük” a nem kívánatos személyeket fényképeinkről. Kyle Wacom Intuos tabletet használ, hogy a kijelölés és maszkolás munkafolyamata még egyszerűbb és gyorsabb legyen.

Fontos tudni, hogy nyilván nem minden csoportkép egyforma. Néhány sokkal nehezebb lesz, mint ez. Ebben a példában hat ember sétál a tengerparton, van egy szép kék egünk, kevés felhővel. Ha komplexebb képról van szó, lehet, hogy összetettebb folyamatra lesz szükség.

Három fő lépésből áll a folyamat:

  • Mintavétel a kép más területeiről
  • Rétegek halmozása és rétegmaszkolás bizonyos dolgok elrejtéséhez
  • Utolsó simítások: felesleges részek eltűntetése, árnyékolás

Az első lépés a téglalap alakú kijelölő eszköz használata. Válasszuk ki az összes bal oldali személyt, akit szeretnénk megtartani a képen. Nyomjuk meg a Cmd-J vagy Ctrl-J billentyűkombinációt, hogy a kijelölést új rétegre helyezze a program.

Ezután nyomjuk meg a Cmd-T vagy Ctrl-T billentyűkombinációt a transzformációs eszköz megnyitásához. Nyomjuk le a shift billentyűt, fogjuk meg a sarkot, és húzzuk át a bal oldali embereket a jobb oldali emberek felé, eltakarva a kívánt személyt, alakítsuk úgy, hogy mindenki egységes méretűnek tűnjön.


adobe photoshop tutorial first step

Következő lépésként adjunk hozzá rétegmaszkot az új réteghez az alsó jobb sarokban található új rétegmaszk ikonra kattintva. Ez fehér miniatűr ikont hoz létre a réteg mellett, ami a maszkunk. A rétegmaszkok esetében tudjuk, hogy a fehér felfedi, a fekete pedig elrejti az adott területeket. Ezért fogjuk a fekete ecsetet, ügyelve arra, hogy a nyomásérzékenység ki legyen választva.

Nagyítsunk be egy kicsit és fessünk a fekete ecsettel, hogy a lehető leggyorsabban elrejtsük az illetőt– ne feledjük, ehhez a lépéshez bármikor visszatérhetünk és finomhangolhatjuk. Nagyítsunk, hogy biztosak legyünk benne, nem marad felesleges részlet a fotón. Ezután még inkább közelítsünk rá, hogy részletesen tudjunk dolgozni a kéz körül. Ha túl sokat rejtettünk el, váltsunk fehér ecsetre, hogy felfedjük azt, amire szükségünk lehet.

A személy majdnem teljesen eltűnt, de van még néhány részlet, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. Az emberek közötti réseket azáltal lehet orvosolni, hogy a háttérből, mint például az égből vagy ebben az esetben, a háttérben lévő sárga építményből másolunk elemeket. A háttérben is valószínűleg látható lesz egy vonal, ahol az eredeti másolás és beillesztés történt – ez egyszerű, de alapos radírozással orvosolható.


adobe photoshop tutorial second step

Végül dolgoznunk kell az árnyékokon, hogy az új kép realisztikusnak tűnjön. Hozzunk létre egy új réteget, és használjunk egy nagy, lágy festékszórót. Vegyünk mintát egy meglévő árnyékból a megfelelő színhez.

Attól függően, hogy hol van a nap és hol jelennek meg árnyékok, csak néhány árnyékot kell festenünk, elsősorban a két összeillesztett középső ember közé. Kemény radírral törölhetjük, ha túlzásba esnénk. Ha meg akarjuk változtatni, hogy a réteg összeadó (multiply) keverési módban legyen, arra figyeljünk, hogy ez sötétebbé teszi az árnyékot, tehát csökkentsük le az átlátszóságot is egy kicsit.


adobe photoshop tutorial third step

El is készültünk! Arra lehet számítani, hogy nem minden projekt lesz ilyen egyszerű. Néhány sokkal nehezebb, komplikáltabb eset is előfordulhat de ezeket a lépéseket alkalmazva, egy összetettebb fotón is ilyen jó eredményt érhetünk el.


adobe photoshop tutorial fourth step

Kyle videóban is bemutatja az előbbi lépéseket, érdemes a munka előtt végignézni a folyamatot.


További tippekért kattints ide!

Olvass tovább


Tavaszi iSpring Suite kedvezmény április végéig

Előfizetnél az iSpring Suite, Max, vagy Premium termékekre? Már használsz iSpring termékeket és szeretnél Suite-ra frissíteni? Akkor most figyelj, mert ezek a tavaszi kedvezmények neked szólnak!


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram