Hogyan válhatunk történelmi hősökké…

2024-02-14 09:30
Egy új Google mesterséges intelligencia funkció csodákra képes. Így válhatunk történelmi hősökké… legalább egy selfie erejéig?

A Google új mesterséges intelligencia funkciója kis túlzással történelmi műalkotássá képes bárkit változtatni.

A Google bemutatta az Art Selfie 2-t, az új, továbbfejlesztett képgenerátort, amellyel egyetlen egyszerű csettintéssel újraélheted a múltat. Az eredeti Art Selfie frissített, második változata a mesterséges intelligenciát használja arra, hogy egyedi jelmezek és hátterek segítségével történelmi fordulatot adj a szelfidnek. 

google mesterséges intelligencia

Míg manapság rengeteg mesterséges intelligenciával működő művészeti képgenerátor létezik, az Art Selfie 2 játék közbeni tanulásra is buzdít a kontextuális felugró ablakokkal, amelyek felfedezőútra vezetnek. Ezt nyugodtan nevezhetjük oktatási célúnak, úgyhogy lelkiismeretfurdalás nélkül rászánhatsz pár percet a kipróbálására.

google mesterséges intelligencia

Az eredeti Art Selfie-vel ellentétben, amely a történelmi hasonmásodat a művészvilág híres arcaival azonosította, az új generátor a mesterséges intelligenciát használja arra, hogy te magad legyél a műalkotás. Több mint 25 egyedi művészeti stílussal kísérletezhetsz (ezek köre a jövőben bővülini fog), a Google szerint a generátor "útlevél a kreatív felfedezéshez és tanuláshoz". 

Az új funkciót egy blogbejegyzésben bejelentő Google megnevez néhány művészi személyiséget, akivé válhatsz, például "a felfedező, aki megmássza az Everestet", "egy múzsa Monet kertjében" vagy egy páncélba öltözött "bátor középkori lovag". Amíg vársz a remekműved elkészülésére, felfrissítheted művészettörténeti ismereteidet a "Read more" opcióval, amely a témádhoz kapcsolódó műtárgyakat és történeteket mutatja be.


Az Art Selfie 2 már most kipróbálható a Google Arts & Culture alkalmazásban, amelyet a Google Play vagy az App Store felületein tölthetsz le.

Olvass tovább


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram