Már elérhetők az Adobe Firefly legújabb funkciói

2023-05-11 09:00
Nemrég az Adobe is bemutatta saját képalkotó mesterséges intelligencia eszközét, a Firefly-t, melyhez most frissítések érkeztek.

Nemrég az Adobe is bemutatta saját képalkotó mesterséges intelligencia eszközét, a Firefly-t, melyhez most frissítések érkeztek.


Ieadkep.jpg

Mára rengeteg webes képgeneráló alkalmazás áll rendelkezésre, így nem meglepő, hogy nemrég az Adobe is előrukkolt a saját képalkotó programjával, mely mesterséges intelligenciát használ. Ez az Adobe Firefly. Azonban fontos kiemelni, hogy a cégnek van egy hosszú távon sokat számító előnye: az Adobe Firefly adatbázisát a kezdetektől fogva jogtiszta képanyagra – az Adobe Stock fotóira, lejárt jogdíjú anyagokra, illetve nyílt licenccel rendelkező képekre – alapozza. Ez talán elsőre lényegtelennek tűnhet, de pont az egyik legnagyobb probléma az AI alapú képgenerátó platformokkal, hogy jelentős részüket engedély nélkül begyűjtött képeken tanították, ami a későbbiekben akár komoly jogvitákhoz is vezethet.

“Úgy gondoljuk, hogy etikusan kifejlesztett és alkalmazott generatív mesterséges intelligencia segíthet a kreatív önbizalom növelésében bárki számára, és mint egy kreatív másodpilóta, szinte megszüntetheti az akadályokat a képzelet és a még üres oldal között. A generatív mesterséges intelligencia a gépi tanulási modelleken alapul, amelyek lehetővé teszik egy számítógép számára, hogy tartalmat hozzon létre pusztán egy leírás alapján. Így alapvetően átalakítja az alkotó és a számítógép közötti párbeszédet valami kézzelfoghatóbbá, intuitívabbá és erősebbé teszi azt. Még csak az út elején vagyunk, de nagy örömmel mutatjuk be generatív mesterséges intelligenciával működő vektor újraszínező eszközeinket, amelyek már elérhetők a Firefly bétában.” - olvasható az Adobe blogján.

kep1_22.png

A Firefly bétában elérhető vektor újraszínezés lehetővé teszi, hogy:

  • Részletes szövegleírásokat adjunk meg a színek és színpaletta-változatok másodperceken belüli generálásához.
  • Használjuk a legördülő menüt a kreatív igényeinknek megfelelő vektorstílusok generálásához.
  • Segítséget és inspirációt kapjunk a színopciók gyors generálásával.

A pixelművészettel szembeni vonal alapú alternatívaként, a vektorgrafika számos célra használható: weboldalak tervezésére, amelyek alkalmazkodnak a különböző felbontásokhoz; nyomtatott oldalaknál nagyobb képanyagok megalkotására, például óriásplakátokra és jármű matricákra; valamint könnyen animálható SVG eszközökkel ellátott mozgó grafikák létrehozására is.

A Firefly új vektoros eszközei nagy mértékben gyorsítják fel az időigényes alkotási feladatokat: gyorsan generálhatunk színváltozatokat különböző formátumokban, létrehozhatunk vektorváltozatokat sötét és világos módokhoz UI felületeken és még sorolhatnánk.

Emellett ezeket az eszközöket arra is használhatjuk, hogy gyorsan újraszínezzük az alkotásokat az ügyfél vagy vásárló visszajelzései alapján, könnyedén betartva a márka követelményeit, social media tartalmakat hozhatunk létre, de akár logókat vagy poszter terveket is generálhatunk. Ezek a feladatok most csak percekbe vagy másodpercekbe telnek, így jelentős időt és költségeket takaríthatunk meg.

Az Adobe Firefly-jal kapcsolatos további érdekességekért kattints ide!

(Adobe Blog)

Olvass tovább


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.

,
Ezért válaszd az Adobe CC csomagot egy-egy single app helyett

Az Adobe CC csomag kreatív programjait egyesével, single app formában is megvásárolhatod, ám jobban megéri a teljes csomagot választaniod. Összeszedtünk 5 érvet, hogy miért:


Parallels Success Strory: Vyon Technology

Parallels success story: a Vyron Technology példája jól mutatja, hogyan integrálható hatékonyan a Parallels RAS egy vállalat működésébe.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram