Így segíti az egyetemi oktatást az Adobe Express

2023-05-03 14:30
Nem számít, milyen területen tanulsz, a digitális oktatás minden egyetem oktatási folyamataira hatással van és így új lehetőségeket nyit mind a diákoknak, mind pedig a tanároknak.  

Nem számít, milyen területen tanulsz, a digitális oktatás minden egyetem oktatási folyamataira hatással van és így új lehetőségeket nyit mind a diákoknak, mind pedig a tanároknak.  


slider_21.png

Az Adobe Express tökéletes mindazok számára, akik szeretnék megosztani ötleteiket másokkal. A szoftver könnyen használható, bármilyen webes vagy mobileszközön elérhető, ezen felül pedig ingyenes is.

Könnyed tervezés az applikációban

Nincs is annál ijesztőbb, mint egy üres lapot bámulni és az ihletre várni. Ezen problémára kínál megoldást, hogy az Adobe Express online tervezőalkalmazásában több ezer sablon közül választhatsz. Nem kell aggódni a betűtípusok és színek, a képek hozzáadása és a címsorok elhelyezése miatt. Ezek helyett koncentrálhatunk a tartalomkészítésre.

Az online alkalmazás tableteken és okostelefonokon is könnyen elérhető, így bárhol elkezdhetsz vele kísérletezni. Natasha Wynter bioinformatikát tanul a Bowie State Universityn és rendszeresen használja az Adobe Express online tervezőeszközét mind az egyetemen mind pedig azon kívül, hogy közösségi média posztokat készítsen a cégének, az Uni Vending LLC-nek. "Nagyon szeretem, hogy az Adobe Express lehetővé teszi számomra, hogy bárhol kibontakoztathassam kreatív ötleteimet" - meséli Wynter. "A telefonomon is tudok alkotni, melyről egyszerűen átválthatok a tabletre. Ez fantasztikus, és nagyszerű eszköz lesz számomra a jövőben."

A San Jose Állami Egyetemen Denise Dawkins már az első naptól kezdve tanítja a diákjait a kreatív alkalmazások használatára. "Nagyon szeretem az Adobe Express-t" - mondja Dawkins. "Arra bátorítom a diákokat, hogy folyamatosan használják prezentációkhoz. Annyira kreatív, egyszerűen használható, és segít a diákoknak abban, hogy az információk rövidek, világosak és könnyen emészthetőek legyenek".

Mindenhol hasznos tudás

Számos egyetemen a diákok megtalálják a módját annak, hogy az Adobe Express-t az osztályteremben és azon kívül is használják. Akár iskolai projekteken dolgoznak, akár klubok számára készítenek grafikákat, a program segíthet a munkáltatók által keresett digitális készségek elsajátításában.

Na'Shae Wagoner, a Bowie State University üzleti és marketing szakos hallgatója szórólapok, storyk és közösségi média-bejegyzések készítésére használja a programot olyan diákszervezetek számára, mint a diákönkormányzat és a Circle K International.

"Az Adobe Express segítségével minden olyan gyors és kényelmes" - mondja Wagoner. "Könnyen tudok szórólapokat szerkeszteni vagy képeket készíteni. Számos sablon is rendelkezésre áll az alkotáshoz, de elég szabadságom van ahhoz is, hogy a saját kreativitásomat és márkámat is megfelelően kiemeljem a projektben. Ráadásul az Adobe-alkalmazásokkal kapcsolatos készségeim előnyt jelentenek majd az önéletrajzomban és a karrieremben."

Más egyetemek is aktívan ösztönzik a diákokat az online alkalmazás használatára a tanórákon. A San Antoniói Texasi Egyetemen a diákok az Adobe alkalmazást arra használják, hogy professzionális prezentációkat készítsenek, amelyekben egy-egy élettudományi vagy egészségtudományi kérdés lehetséges megoldásait tárják fel. A Swinburne Egyetemen a Communication for Scientists (Kommunikáció tudósoknak) egység hallgatói az eszközt hatékony digitális kommunikáció létrehozására használják, amely szöveget és grafikát készít a felvett szóbeli előadásokra. Az eredmény egy gazdag, multimédiás élmény, amely segít a diákoknak megtanulni, hogyan lehet sikeresen kommunikálni különböző anyagokat, eredményeket és egyebeket.

Kreativitás mindenkinek

Bár a kreativitást gyakran a művészek, marketingesek és tervezők képességének tekintik, a kreativitás minden területen fontos. Nem számít, mit tanulsz, a mindannyiunkat érintő problémák megoldásához szükséged lesz a kreatív ötleteidre. Tasia Cobb, a Bowie State University biológia szakos hallgatója a következőképpen írja le ezt: "Nem is tudtam, hogy kreatív ember vagyok, amíg nem kezdtem el használni az Adobe Express-t" - meséli. "Segít felfedezni a saját kreativitásomat, mert olyan egyszerűen használható, és segít megérteni, hogy hogyan kezeljem. "

A Butler Community College-ban Dr. Kelsey Harper nagyra értékeli, hogy az online tervezőalkalmazás multimodális tanulást tesz lehetővé a nyelvtanulók számára. Arra ösztönzi őket, hogy különböző módszerek ötvözésével vizuálisan közöljék gondolataikat. "A nyelv nem csak írásban létezik" - magyarázza Harper. "A diákoknak meg kell tanulniuk a nyelvet úgy is megérteniük, hogy hangot hallgatnak, grafikákat értelmeznek, vagy más módon alkotnak."

Ha azon morfondírozol, hogyan tehetnéd kiemelkedővé prezentációidat és projektjeidet ebben a tanévben, feltétlenül nézz rá az Adobe Express-re. Ez az ingyenes szoftver segít a digitális írástudás fejlesztésében és az olyan típusú dinamikus digitális kommunikáció elsajátításában, amely egész pályafutásod során hasznodra válik.

Tájékozódja az Adobe Expressről és arról, hogy miként használható az osztályteremben az Adobe Education Exchange-en.

Ha további információra van szükséged, kérjük keresd fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésedre áll!

(Adobe Blog)

Olvass tovább

,
Wacom - A tökéletes ballagási ajándék

Lepd meg szeretteidet az idézetek és lufik mellett legnépszerűbb Wacom tábláink egyikével!

LATTE3D: villámgyors text-to-3D model generálás

Az Nvidia technológiája szinte azonnal 3D modelleket generál a szövegpromptok alapján. De mire és hogyan lesz használható ez az eszköz?

,
Mire lesz képes az új ChatGPT?

Az új ChatGPT hang-, kép- és szövegalapú interakciókra is képes. Ezen felül a vállalat ezeket a funkciókat ingyenesen elérhetővé teszi.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram