Az Adobe 2023-as videós újdonságai

2023-04-17 09:21
Az Adobe Sensei alapú mesterséges intelligencia töredékére csökkenti a gyártási időt.

Az Adobe Sensei alapú mesterséges intelligencia töredékére csökkenti a gyártási időt.


Az Adobe a 2023-as NAB Show előtt jelentette be a videoalkalmazás-családjának következő generációját. Többek között olyan az iparágban elsőként alkalmazott újításokat, mint az AI-alapú szöveges videószerkesztést és a automatikus színtónus-mapping képességket a Premiere Pro-ban. Emellett jelentős GPU-gyorsítás és több tucat munkafolyamat-fejlesztés teszi a Premiere Pro-t az eddigi leggyorsabb verziójává. Emellett Az Adobe az After Effects fennállásának 30. évfordulóját is megünnepli: a kontextusérzékeny tulajdonságpanel a felhasználói termelékenységet fokozza, kiegészülve az új színtámogatással, valamint teljesítményoptimalizálással.

Mivel a tartalom iránti kereslet tovább gyorsul - az elmúlt két évben megduplázódott, és a következő két évben várhatóan ötszörösére nő -, a videók készítőinek olyan eszközökre van szükségük, amelyekkel minden eddiginél gyorsabban tudnak kiváló minőségű tartalmat szolgáltatni. Az Adobe Sensei, az Adobe gépi tanulási és mesterséges intelligencia keretrendszerét kihasználva a Premiere Pro és az After Effects mostantól egyszerűsíti a videós munkafolyamatokat, és mesterséges intelligencia alapú szerkesztést kínál, amellyel a produkciós csapatok értékes munkaórákat takaríthatnak meg, és jelentősen csökkenthetik a költségeket.

A Premiere Pro legfontosabb frissítései a következők:

  • A szövegalapú szerkesztés úttörő változást jelent az utómunkafolyamatokban. A Premiere Pro az egyetlen professzionális szerkesztőszoftver, amely tartalmazza a szövegalapú szerkesztést, forradalmasítva az alkotók hozzáállását a mesterségükhöz, mivel a videószerkesztés olyan egyszerűvé válik, mint a szöveg másolása és beillesztése. Az Adobe Sensei által támogatott szövegalapú szerkesztés automatikusan elemzi és átírja a klipeket, így a szerkesztők, producerek és asszisztensek egyszerűen bemásolhatják és beilleszthetik a mondatokat tetszőleges sorrendben, és azonnal láthatják, hogy azok megjelennek az idővonalon. Az átiratokat az átirat ablakban keresni lehet a pontos szavak és mondatok azonosítása érdekében.
  • Az automatikus Tone Mapping és a Log Color detection lehetővé teszi a szerkesztők számára, hogy különböző forrásokból származó HDR-felvételeket keverjenek és illesszenek össze ugyanabban az SDR-projektben, és nagyszerű, egységes színeket kapjanak. Ez azt jelenti, hogy a szerkesztőknek nem kell look-up táblákat (LUT) használniuk vagy kézzel kiegyensúlyozniuk a felvételeket ahhoz, hogy nagyszerű képeket kapjanak.
  • A Premiere Pro jelentős fejlesztéseket tartalmaz a motorháztető alatt, és ez a valaha kiadott leggyorsabb verzió. A megnövelt teljesítmény mellett az új funkciók közé tartozik a háttérben történő automatikus mentés, a rendszer-visszaállítási lehetőségek és a plug-inek Effects Manager-e. Az AVC Intra és az olyan professzionális formátumok, mint az ARRI RAW, a RED RAW és a Sony Venice V2 GPU-gyorsítása, valamint a GPU-gyorsított videósávok, átmenetek és címsablonok villámgyors és érzékeny vágási élményt nyújtanak, így a szerkesztők mostantól 8K-s felvételekkel is dolgozhatnak az idővonalon.
  • A kollaboratív szerkesztés fejlesztései közé tartozik a Sequence Locking, amely lehetővé teszi az aktív szerkesztők számára, hogy zároljanak egy szekvenciát, így az a többi szerkesztő számára csak megtekinthetővé válik, a Presence Indicators, amely láthatóvá teszi, hogy ki dolgozik a megosztott projektekben, és a Work While Offline, amely lehetővé teszi a szerkesztők számára, hogy offline folytassák a munkát, majd online visszatérve a változtatásokat mások munkájának felülírása nélkül tegyék közzé. A Creative Cloud szolgáltatással együtt a Frame.io támogatása lehetővé teszi a Premiere Pro szerkesztések biztonságos megosztását, közös felülvizsgálatát és projektkezelését, beleértve a közvetlen exportálási, feltöltési és Share for Review (Megosztás felülvizsgálatra) funkciókat.
  • A Premiere Pro emellett továbbfejlesztett formátumtámogatást biztosít a RED V-Raptor X, az ARRI Alexa 35 és a Sony Venice v2 kamerákhoz; bővített beszédből szöveggé alakítás támogatást a holland, norvég, svéd és dán nyelvhez; GPU-gyorsítást a debayeringhez és az átmeneti effektusokhoz; egyszerűbb track targetinget; valamint a közvetlen Adobe Media Encoderbe történő exportálás és renderelés lehetőségét.

Az After Effects újdonságai közé tartoznak:

  • Az új Properties panel gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a legfontosabb animációs beállításokhoz egyetlen kényelmes panelen. A Properties panel kontextusérzékeny, automatikusan megmutatja a felhasználóknak a kiválasztások alapján szükséges legfontosabb vezérlőelemeket, csökkentve ezzel az idővonalon való navigáláshoz szükséges időt, és csökkentve az új felhasználók tanulási nehézségeit.
  • Az új ACES és az OpenColorIO konzisztens színeket tart fenn az eszközök más utómunka-alkalmazásokkal való megosztásakor, így a felhasználók kevesebb idő alatt és kevesebb erőfeszítéssel kiszámíthatóbb és fotórealisztikusabb képeket készíthetnek.
  • A további új funkciók teljesítményoptimalizálásokat biztosítanak, beleértve a gyorsabb layer kiválasztást a timeline-on, a shape objektumok multi-frame renderingjét valamint a Selectable Track Mattes-hez kapcsolódó új billentyűparancsokat. Az After Effects mostantól segíti a felhasználókat a gyakori problémák megoldásában anélkül, hogy informatikai szakértői segítségre lenne szükségük, beleértve az alkalmazáson belüli hibaelhárítást a lehetséges munkafolyamat-problémákhoz, a rendszer teljesítményének optimalizálását, a plug-inek engedélyezéséhez és letiltásához szükséges egyszerű felületeket, valamint a gyorsítótárakban és a beállításokban lévő szűk keresztmetszetek javítására szolgáló diagnosztikát.

(Adobe)

Olvass tovább


3D Studio - Minden amit tudnod kell!

Oktatási partnerünkkel, a 3D-Studioval tavaly készítettünk utoljára interjút, megkérdeztük milyen újdonságokkal indult a 2024-es év. Ridegh Gáborral, a stúdió alapítójával beszélgettünk.


Történelmi képekből valósághű fotók – AI sorozat 7. rész

AI sorozat 7. rész: Hogyan lehet régi képeket restaurálni az AI segítségével? A MI itt is nagy segítség lehet, ha tudjuk hogyan használjuk.


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram