Az Adobe rákapcsolt az AI fejlesztésekre

2023-06-08 13:30
Közel három és fél évtizeddel azután, hogy először bemutatta az Adobe a Photoshopot, a vállalat úgy döntött, új fejezetet nyit a Generatív AI és az Adobe Firefly Photoshopba történő integrálásával.

Közel három és fél évtizeddel azután, hogy először bemutatta az Adobe a Photoshopot, a vállalat úgy döntött, új fejezetet nyit a Generatív AI és az Adobe Firefly Photoshopba történő integrálásával.


adobe_AI_lead.png

Ezen integráció segítségével az Adobe hihetetlen új eszközöket ad a felhasználók kezébe, melyek segítségével lényegesen gyorsabban dolgozhatnak. Emellett pedig várhatóan alapvetően megváltozik majd az alkotás folyamata: a tervek szerint természetesebbé, intuitívabbá és még kreatívabbá válik majd a jövőben.

Az AI újítások mellett számos frissítés is érkezett, néhány a Photoshop legnépszerűbb munkafolyamataihoz kapcsolódik: beleértve egy kép megjelenésének módosítását, tartalom eltávolítását és cseréjét, valamint a felhasználói interfész navigációs sebességének növelését.

“A mai naptól kezdve a Photoshop előfizetői közvetlenül a Photoshop asztali (béta) alkalmazásban használhatják a Firefly-t és a kreatív generatív AI modelljeink családját. A felhasználók által adott utasításokat tartalom hozzáadására, képek részeinek eltávolítására vagy cseréjére, valamint egy kép széleinek kiterjesztésére lehet használni. A "Generatív kitöltés" nevű funkciót beépítettük a Photoshop összes kiválasztási funkciójába, és létrehoztunk egy új generatív rétegtípust, mely lehetővé teszi, hogy nem-destruktív módon dolgozzunk. Ezen kívül a "Generatív kitöltés" a Firefly bétán belül is elérhető modulként” - olvasható az Adobe blogján.

A "Generatív kitöltést" a Firefly hajtja. A Firefly hat héttel ezelőtt indult, és gyorsan az Adobe történetének egyik legnagyobb sikerű bétatesztelésévé vált. Ez a leginkább megkülönböztetett generatív AI szolgáltatás a piacon, és az egyetlen, amely képes kereskedelmi célú, professzionális minőségű tartalmat generálni az alkotók meglévő munkafolyamataiból. A Firefly első modellje egyedi adatkészleten volt “kiképezve”, amely az Adobe Stock képeket, nyíltan licencelt tartalmakat és más szerzői jogi korlátozások nélküli közdomain tartalmakat foglal magába.

“Célunk, hogy olyan generatív AI-t hozzunk létre, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy tehetségük kibontakoztatásával pénzt keressenek, ahogyan az Adobe is megtette az Adobe Stock és a Behance esetében.”

Egyéb újdonságok a Photoshopban

1. Adjustment Presets

Az Adjustment Presets olyan szűrők összessége, amelyek felgyorsítják a bonyolult feladatokat, lehetővé téve, hogy csak néhány lépéssel átalakíthassuk a képek megjelenését, azonnal egyedi kinézetet és érzetet kölcsönözve nekik.

A Beállítások panelen 32 új előbeállítás található, amelyeket a kurzort fölé húzva láthatunk. A 32 lehetőség között keresgélve láthatjuk, hogy milyen lenne a végeredmény, ha alkalmaznánk őket, mielőtt ténylegesen kiválasztanák az adott funkciót. Ha egy előbeállítás kiválasztásra kerül, azt tovább tudjuk finomítani a rétegek panelen automatikusan létrehozott beállítási rétegek szerkesztésével.

adobe_AI_kep1.png

2. Eltávolító eszköz

Az Eltávolító eszköz egy AI-alapú funkció, amely lehetővé teszi, hogy egy nem kívánt tárgyat egyszerűen áthúzva cseréljünk ki, megőrizve a közeli tárgyak integritását és biztosítva a zavartalan átmenetet bonyolult és változatos háttereken.

Az Eltávolító eszköz különösen jól használható nagyobb tárgyak eltávolításakor és a kép fókuszváltásának átalakításakor is. Például az eszköz képes eltávolítani egy egész épületet vagy autót egy alpesi tájképről, miközben zökkenőmentesen megtartja a rét és a hegyek közötti fokozatosság hitelességét.

3. Kontextusfüggő feladatsáv

A kontextusfüggő feladatsáv egy képernyőn megjelenő menü, amely a legrelevánsabb következő lépéseket javasolja több kulcsfontosságú munkafolyamatban, csökkentve a projekt befejezéséhez szükséges kattintások számát, és könnyebben hozzáférhetővé téve a leggyakoribb műveleteket.

Ha érdekel, hogyan integrálja az AI-t szoftvereibe az Adobe, további részleteket itt találsz.

(Adobe Blog)

Olvass tovább


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.

,
Wacom - A tökéletes ballagási ajándék

Lepd meg szeretteidet az idézetek és lufik mellett legnépszerűbb Wacom tábláink egyikével!

LATTE3D: villámgyors text-to-3D model generálás

Az Nvidia technológiája szinte azonnal 3D modelleket generál a szövegpromptok alapján. De mire és hogyan lesz használható ez az eszköz?

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram