Adobe videó dominancia a Sundance fesztiválon

2023-02-01 00:13
A Camera to Cloudot már 6000 produkció használja; az iparágban elsőként elérhető a Camera to Cloud integrációja a RED Digital Cinema-val. Médiafigyelmeztetés: Az Adobe Video Tools a 2023-as Sundance Filmfesztivál filmjeinek többségét támogatja Az Adobe (Nasdaq:ADBE) bejelentette, hogy videószerkesztő és kollaborációs eszközei immár ötödik éve a legnépszerűbbek a Sundance Filmfesztivál alkotói körében. A Sundance Institute […]

A Camera to Cloudot már 6000 produkció használja; az iparágban elsőként elérhető a Camera to Cloud integrációja a RED Digital Cinema-val.

Médiafigyelmeztetés: Az Adobe Video Tools a 2023-as Sundance Filmfesztivál filmjeinek többségét támogatja

Az Adobe (Nasdaq:ADBE) bejelentette, hogy videószerkesztő és kollaborációs eszközei immár ötödik éve a legnépszerűbbek a Sundance Filmfesztivál alkotói körében. A Sundance Institute idei éves felmérése szerint a Sundance-filmek több mint kétharmada (67%) használta az Adobe Premiere Pro vagy Frame.io programot történeteik életre keltéséhez: A Premiere Pro a fesztivál legnépszerűbb videoszerkesztő szoftvere, amelyet a Sundance-filmek több mint fele használt, többek között a C-terv, a Going Varsity in Mariachi, a Sometimes I Think About Dying és a Fremont.

Emellett az Adobe Creative Cloud alkalmazásait, köztük az After Effects, a Photoshop és a Substance 3D programokat a 2023-as filmek közel háromnegyedének elkészítéséhez használták. A világjárvány óta a hibrid filmkészítés vált általánossá, ami kritikusan fontossá teszi a távoli együttműködést. A Frame.io csatlakozása a Creative Cloudhoz már a leghatékonyabb felhőtechnológiákat biztosítja a Sundance Filmfesztivál mesélői számára, hogy bárki mellett, bárhol a világon forgathassanak, vághassanak és nézhessenek át felvételeket.

"Imádom, hogy a Premiere Pro mennyire együttműködő és intuitív" - mondta Meredith Perry, a C-terv vágója. "A Premiere Pro segített a vágás során a lényegre fókuszálni, és olyan speciális funkciókat is kínált, amelyek elengedhetetlenek voltak a film készítéséhez. Ilyen volt például a mozaik-effektus, amely rugalmas, művészi lehetőséget kínált az arcok elmosására, és kulcsfontosságúnak bizonyult ahhoz, hogy megvédjük a résztvevőinket az erőszak és / vagy a büntetőeljárás ellen."

"2018 óta használom a Frame.io-t, és azóta nagy változást jelent számomra, hogy az utómunka során a felhőben tudok együttműködni a producerekkel" - mondta Daniela I. Quiroz, a Going Varsity in Mariachi szerkesztője. "A Premiere Pro-val való integrációja sokkal hatékonyabbá tette a vágási folyamatot - így az Adobe Premiere Pro és a Creative Cloud segítségével rövidebb idő alatt több munkát tudok elvégezni."

"A Premiere Pro tökéletesen működött a Devotion esetében. Egészen logikusan illeszkedik a szerkesztési módszeremhez, és rengeteg előnye van a vizuális effektek, a színkorrekció és a hang kezelés területén" - mondta Billy Fox, a Devotion szerkesztője, amely január 8-án kezdte meg a közvetítést a Paramount+-on. "Távolról dolgoztunk, és a Premiere Pro segítségével könnyen és hatékonyan szerkeszthettünk bárhol, mintha ugyanabban a létesítményben ülnénk egymás mellett."

A Sundance Institute átvette az Adobe videóeszközeit

Az Adobe innovatív felhőalapú munkafolyamatai időt és pénzt takarítanak meg, lehetővé téve a filmesek és videósok számára, hogy gyorsan életre keltsék az időszerű és inspiráló történeteket, még akkor is, ha a stábok és a vágók több helyszínen dolgoznak. A Sundance Institute az Adobe videós felhőalapú munkafolyamatát, többek között a Camera to Cloud, a Premiere Pro és az After Effects programokat használja a fesztivál napi összefoglalójának és a közösségi médiacsatornái számára készített videóinak az elkészítéséhez.

Az élő események során a tartalom gyors közzététele gyors átfutási időt és racionalizált munkafolyamatokat igényel. A Camera to Cloud kiküszöböli a média letöltését, merevlemezek szállítását, így a média átvitele szinte azonnali. A médiát helyettesítő Motion Graphics sablonok leegyszerűsítik a professzionális animációk hozzáadását, az Adobe Sensei AI funkciói pedig minden fázisban csökkentik az ismétlődő feladatok számát. A Frame.io-val együtt a produkciós csapatok hamarabb kezdhetik el a vágást, így gyorsabban szállíthatják a tartalmat, és ezzel gyártási és utómunkaidőt takaríthatnak meg.

"Mindig is büszkék voltunk a napi összefoglalóinkra. Az Adobe videófelhő munkafolyamatával lehetővé tette, hogy csapataink a rendezvényünk távoli szegleteiből is összegyűjtsék a tartalmat, hogy másnap reggelre közösen összeállíthassanak egy lenyűgöző műsort, megragadva az izgalmat és felerősítve a pillanatot" - mondta Holden Payne, a Sundance Filmfesztivál kiállítási technikai igazgatója. "Ez a továbbfejlesztett munkafolyamat enyhítette a kreatív és szerkesztői csapatainkra nehezedő nyomást, és lehetővé teszi számukra, hogy nagyszerű tartalmakat tegyenek a képernyőre."

A Camera to Cloud-ot már 6000 produkció használja

A legutóbbi Adobe MAX-on az Adobe az élre tört az iparban: a Camera to Cloud integráció közvetlenül a RED Digital Cinema V-RAPTOR és V-RAPTOR XL kamerarendszerekbe épült be. A mostantól elérhető integráció lehetővé teszi, hogy a felvételek közvetlenül a forgatási helyszíneken lévő kamerákról a felhőalapú Frame.io mappákba kerüljenek, anélkül, hogy közbenső eszközökre lenne szükség, így az utómunka-csapatok bárhol elhelyezkedve azonnal elkezdhetik a munkát a felvételeken, ami gyártási költséget és időt takarít meg.

A jelenleg világszerte több mint 6000 produkcióban használt Adobe Camera to Cloud (Frame.io által támogatott) technológiája (amely elsőként jelent meg a piacon), elindította a külső meghajtókról a felhőalapú kamerás munkafolyamatokra való átállást, és alapvetően megváltoztatta a videókészítés módját. Ez az új evolúció várhatóan a következő évtizedben válik szabványossá, lehetővé téve, hogy a jövőben a filmkészítés teljesen felhőalapú legyen.

Új webes videoszerkesztési képességek béta verzióban elérhetőek

Az Adobe emellett bemutatta a Project Blink nevű, mesterséges intelligenciával működő webes videószerkesztést, amely képes felismerni a videókban szereplő tárgyakat, embereket, hangokat és elhangzott szavakat, így a felhasználók a korábbinál lényegesen gyorsabban szerkeszthetik a tartalmakat. A klipek létrehozásához a felhasználók szövegbevitellel keresnek a videóban meghatározott szavakat, tárgyakat, hangokat vagy akár tevékenységtípusokat, majd kiválasztják a videó átiratának vagy forgatókönyvének azt a részét, amelyet fel szeretnének használni. Az Adobe AI automatikusan új klippé alakítja át a videó adott részét, így a videó szerkesztése olyan egyszerűvé válik, mint egy szövegszerkesztő program használata.

Mivel a dokumentumfilmesek rendszeresen egész session-öket szentelnek arra, hogy a hagyományos videószerkesztő eszközökkel átfésüljék a felvételeket, és a játékfilmek szerkesztése hasonlóan kiterjedt keresést igényel a filmforgatókönyveknek megfelelő rögzített sorok után, a Project Blink a több órás vagy napos fáradságos munkát percekre csökkenti. A béta verzióban már elérhető Project Blink bemutatja, hogy az Adobe AI milyen hihetetlen erővel és innovációval segíti a jövő filmkészítését.

Az Adobe idei fesztiválon zajló tevékenységeiről és programjairól, köztük a Sundance Ignite x Adobe Fellows és a Sundance Women to Watch x Adobe Fellows programjairól további információkat a https://blog.adobe.com/en/publish/2023/01/17/stories-of-filmmakers-creators-dreamers-beyond-bring-us-together-2023-sundance-film-festival  oldalon talál.

(Adobe)

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram