Elhunyt Dr. John Warnock, az Adobe társalapítója

2023-08-28 21:39
Az Adobe mély szomorúsággal tudatja, hogy a vállalat szeretett társalapítója, Dr. John Warnock augusztus 16-án családja körében 82 évesen elhunyt.

Dr. John Warnock 1982-ben Dr. Charles Geschke-vel közösen alapította az Adobe-ot, miután a Xeroxnál munkatársként találkoztak. Első termékük az Adobe PostScript volt, az úttörő technológia, amely elindította az asztali kiadványkiadás forradalmát. 

Dr. Warnock 2000-ben vonult vissza vezérigazgatói posztjáról, és 2017-ig volt az igazgatótanács elnöke - ezt a tisztséget Dr. Geschke-vel osztotta meg, azt követően pedig az igazgatótanács tagja volt. Dr. Warnockot műszaki eredményei elismeréseként Barack Obama elnök a tekintélyes Nemzeti Technológiai és Innovációs Érdeméremmel, az IEEE Computer Society Computer Entrepreneur Award-díjával, az American Electronics Association Medal of Achievement-díjával, valamint az információtudományhoz és a kommunikációhoz való hozzájárulásért járó Marconi-díjjal tüntette ki.

Az Adobe elnökének búcsúztatója

Shantanu Narayen, az Adobe elnök-vezérigazgatója az alábbi e-mailt küldte az Adobe összes alkalmazottjának:

"Dr. John Warnock, szeretett társalapítónk 82 éves korában elhunyt.

John zsenialitása és technológiai innovációi megváltoztatták a világot. Szomorú nap ez az Adobe közösség és az iparág számára, amelynek évtizedeken át inspirálója volt.

John és Dr. Chuck Geschke 1982-ben alapította az Adobe-ot a PostScript segítségével, és ezzel elindította az asztali kiadványkiadás forradalmát. Az ő víziója és szenvedélye tette lehetővé, hogy az Adobe olyan úttörő innovációkat hozzon létre, mint az Illustrator, a mindenütt jelenlévő PDF fájlformátum és az Acrobat, a Photoshop és a Premiere Pro, meghatározva az asztali számítógépes korszakot, és emberek milliói számára szabadította fel a kreativitást és a lehetőségeket.

Johnt széles körben generációnk egyik legnagyobb feltalálójaként ismerik el, aki jelentős hatással volt arra, hogyan kommunikálunk szavakkal, képekkel és videókkal. Számos más elismerés mellett Barack Obama elnök 2008-ban neki ítélte oda a National Medal of Technology and Innovation kitüntetést, amely a nemzet egyik legmagasabb kitüntetése, amelyet tudósoknak, mérnököknek és feltalálóknak adományoznak; megkapta az IEEE Computer Society számítógépes vállalkozói díját; az American Electronics Association Medal of Achievement kitüntetését; valamint a Marconi-díjat az információtudományhoz és a kommunikációhoz való hozzájárulásáért. John 2000-ben vonult vissza vezérigazgatóként, és 2017-ig volt az igazgatótanács elnöke, ezt a tisztséget Chuckkal osztotta meg. Azóta továbbra is az igazgatótanács tagja.

Bár az általa bevezetett innovációknak számtalan hatása volt, az ő fékezhetetlen szelleme, szenvedélye és az erős értékeket képviselő vállalat felépítésébe vetett hite mindannyiunkra hatással volt, akiknek szerencséjük volt az Adobe-nál dolgozni. John hihetetlenül éleslátó volt abban a tekintetben, hogy mely technológiák okozhatnak örömet az ügyfeleknek és teremthetnek üzleti értéket. John és felesége, Marva, aki grafikusművész, folyamatosan használták a termékeinket, és az ügyfelek iránti empátia terén is mércét állítottak.

Az elmúlt 25 év során Johnnal folytatott interakcióim szakmai pályafutásom csúcspontjai voltak. A Johnnal és Chuckkal közös reggelik alkalmával elképzeltük a jövőt, azonban a ritka könyvekről, művészetről, világtörténelemről és politikáról folytatott változatos beszélgetéseink adtak egyedülálló betekintést Johnba, aki valóban reneszánsz ember volt (a Warriorsnak is szerettünk közösen szurkolni!). Bár példaképem és mentorom is volt, a leghálásabb azért vagyok, hogy barátomnak is tekinthettem.

Miközben elgondolkodom ezen a veszteségen, amely hatalmas űrt hagy az életünkben, visszagondolok a néhány hónappal ezelőtti alkalomra, amikor az Acrobat 30. évfordulóján találkoztam Johnnal. Az esemény után, ahol megünnepeltük az Acrobatnak és a PDF-nek a kommunikáció világára gyakorolt hatását, arról beszélgettünk, hogy a Firefly milyen lehetőségeket rejt magában a kreatív technológia következő generációjának átalakítására. Csillogó szemmel mondta, hogy lenyűgözte a fejlődés, és mint mindig, most is volt visszajelzése arról, hogyan tehetnénk még jobbá!

Gondolataim Marvával és egész családjával vannak. Semmit sem szeretne jobban, mint hogy folytassuk csodálatos örökségét, úgyhogy tegyük továbbra is büszkévé."

Olvass tovább


Tavaszi iSpring Suite kedvezmény április végéig

Előfizetnél az iSpring Suite, Max, vagy Premium termékekre? Már használsz iSpring termékeket és szeretnél Suite-ra frissíteni? Akkor most figyelj, mert ezek a tavaszi kedvezmények neked szólnak!


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram