Adobe tanulmány a kreativitás és a mentális egészség kapcsolatáról

2023-07-24 10:38
Az Adobe Alapítvány és a NAMI új tanulmányt tett közzé, amely bemutatja a kreativitás és a mentális egészség között lévő erős kapcsolatot.

Az Adobe Alapítvány, valamint a NAMI közös munkájának célja, hogy rávilágítsanak a kreatív alkotás fontosságára és a mentális egészség támogatásában betöltött szerepének jobb megértésére.

Az Egyesült Államokban évente minden ötödik felnőtt és minden hatodik fiatal tapasztal valamilyen mentális egészséggel kapcsolatos problémát. Globálisan közel egymilliárd ember él mentális zavarokkal, ezen emberek több mint 75%-a pedig nem kap kezelést.

A depresszió, szorongás és magányosság növekvő előfordulása mellett az Adobe Alapítvány és a Nemzeti Mentális Egészség Szövetség (National Alliance on Mental Illness, NAMI) összefogott, hogy feltárják a mentális egészség, jólét és kreatív kifejezés közötti kapcsolatot. Együttműködésük részeként közzétettek egy új tanulmányt, ami a "Kreatív Megközelítések a Mentális Problémák Kezelésében" címet viseli, és amiben közel 2000, 13 éven felüli embert kérdeztek meg az Egyesült Államokban arról, hogy a kreativitás milyen erős hatással van a mentális egészségre.

A tanulmány szerint a kreativitás hozzájárul az önbizalom erősítéséhez, a stressz és szorongás csökkentéséhez, és általában a mentális jólét javításához.

Az Adobe felismerte a lehetőséget, hogy a kreatív ötletek elősegítésével pozitív hatást gyakoroljon közössége mentális egészségére, és az Adobe Alapítványon keresztül, valamint a NAMI-val folytatott munka révén céluk, hogy rávilágítsanak a kreatív kifejezés és a mentális egészség közötti összefüggések megértésére, és hogy még több ember számára elérhetővé tegyék azokat az erőforrásokat és eszközöket, amelyekre szükségük van történeteik megosztásához és a teljes önmegvalósítás eléréséhez.

A felmérés eredményei kulcsfontosságúak ahhoz, hogy utat nyissanak még több program és együttműködés lehetőségére, amelyek a szükséges eszközöket, erőforrásokat és támogatást nyújtják a leginkább rászorulóknak ebben a kritikus időszakban.

A programról bővebben itt olvashatsz!

Olvass tovább

, ,
Adobe - Cyber Monday

Legyen szó akár kreatív szoftverekről vagy 3D alkotásról, az Adobe Cyber Monday kedvezmények között mindenki megtalálja a kedvére valót.

,
Black Friday!

Berobbant a Black Friday hete és mi hihetetlen ajánlatokkal készültünk!

, ,
[WEBINÁR]: Adobe Acrobat DC - Egyedi élmények, személyre szabott dokumentumok

Hozd ki a lehető legtöbbet az Adobe Acrobat DC-ből. Ha lemaradtál volna webinárunkról, most visszanézheted azt YouTube csatornánkon.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram