2024 grafikai trendjei

2024-01-15 14:20
Vajon mit tartogat 2024 kreatív szempontból? Összeszedtük 2024 grafikai trendjeit, melyek jelentősen alakíthatják az idei alkotások stílusát.

A grafikai tervezés a technológiai fejlődéssel, a változó kulturális trendekkel és a kialakulóban lévő tervezési filozófiákkal folyamatosan fejlődik. A 2024-es trendek előrejelzésekor a tervezők és az iparági szakértők a stílusok és megközelítések sokszínűségét jósolják, amelyek a következő év vizuális esztétikáját alakítják majd. Nézzünk néhányat ezekből!

1. Nő a rajzfilmes grafikák népszerűsége

Főleg a kedves tiszteletlenséget felvállaló márkák esetében várható a terjedése, akik aranyos, pezsgő és váratlan rajzfilmfigurákat használnak a hatás kiváltáshoz.

Példák: Graza olívaolaj, koktélok, kemény szódavíz, gluténmentes pékségek.

2. Kreativitás & AI

A mesterséges intelligencia integrálása a grafikai tervezésbe.

Az AI mindenképpen pozitív hatással lesz a tervezési munkafolyamatokra, az inspiráció és produktivitás újabb szintjeit ostromolva.

Példák: Viva Magenta A 2023-as év Pantone színe kampány.

3. Grafikák kézi rajzokkal kiegészítve

Visszahatás a mesterséges intelligenciára, az emberi jellegre összpontosítva.

A kézzel renderelt elemek fokozott használata.

Több digitális montázs és kézzel készített mozaik elvárása.

4. Retro grafikák

Fakó színpaletták és féltónusos képek.

Kísérleti, egyedi tipográfia a nosztalgikus hangulatért.

Az 1970-es/1980-as évek reklámesztétikája visszatérőben.

5. Kreatív homogenizáció

Aggodalom a kreatív teljesítmény homogenizálódása miatt, ami a művészeti oktatás rendszerszintű leértékelődése miatt történik. Ennek kiegyensúlyozására kell hogy szolgáljanak a sokszínűséget és a tehetséggondozást előtérbe helyező oktatási programok.

6. Felelős tervezés

Fokozott tudatosság szükséges a nyomtatás környezeti hatásaival kapcsolatban.

A fenntarthatóság, a felelős erdőgazdálkodás szemponjainak érvényesítése a papírgyártás során, világosabb színű designok előnybe részesítése, csökkentve így a felhasznált festék mennyiségét.

Az akadálymentesítés hangsúlyossá kell hogy váljon a webdesignban is, hogy mindenki (képességeitől függetlenül) zökkenőmentesen kapcsolódhasson a tartalomhoz.

7. Interaktivitás a papírtól a képernyőig

Az interaktív digitális kampányok hangsúlyozása.

Multimédiás elemek integrálása a weboldalakon.

Példák: látványos interaktív weboldalak, kiterjesztett valóság élmény szűrők használatával, grafikai elemek bevonásával a fizikai térben, tapintható nyomtatott tárgyakkal való interakciók.

8. Simply Type

Tipográfián alapuló márkaépítés és csomagolás.

Minimalista trendek jól olvasható és emlékezetes dizájnnal.

Példák: Bormárkák, alkoholmentes sörök, kézműves pálinkák, dióvajak és parfümök.

9. Élénk színek használata

Szórakoztató, élénk, figyelemfelkeltő színek használata.

Kontrasztos színek, neon, magas telítettség és gradiensek a figyelemfelkeltő mintákhoz.

Példák: MLY&R London for Ford Make it Visible kampány.

10. Több 3D-s alkotás

A 3D-s tervezés folyamatosan növekvő trendben lesz

A hozzáférhetőség az olyan ingyenes szoftvereken keresztül, mint a Blender jóval egyszerűbbé vált. A böngészőben is várható animált 3D illusztrációk használata.

Összefoglalva, 2024 dinamikus és innovatív évet ígér a grafikai tervezés számára, az olyan futurisztikus technológiák, mint a mesterséges intelligencia, valamint a felelős és fenntartható tervezés erős hangsúlyozásával. A tervezőket arra ösztönözzük, hogy használják ezeket a trendeket, elősegítve a kreativitást és feszegetve a vizuális kifejezés határait.

Olvass tovább


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram