Két fénykép kombinálása az Adobe Photoshop segítségével

2023-09-06 11:23
Lehet, hogy már egy ideje használod az Adobe Photoshopot, esetleg éppen csak most ismerkedsz vele, annyi biztos, hogy mindig lehet hova fejlődni. Most a kompozitáláshoz mutatunk pár szuper trükköt.

adobe photoshop kepek kombinalasa

Az Adobe Photoshop sok különböző módon végezhetünk el feladatokat, és rengeteg praktika létezik, amelyekkel egyszerűen és könnyen dolgozhatunk egy-egy fotó átalakítása során. Ezúttal Colin Smith, a PhotoshopCAFE megalkotója mutat be egy egyszerű módszert a Photoshopban: két kép kombinálására.

Képméretek és elhelyezés

Először is meg kell vizsgálni a képek méreteit, mielőtt kombinálni akarnánk azokat. Menjünk a „Dokumentum Méretei” alá, és ellenőrizzük őket. Ezt azért fontos megtenni, hogy elkerüljük a felbontási problémákat. A nagyobb képet kell a kisebb képre helyezni, így csak lefelé méretezünk, és sosem nagyítunk semmit, mert ez elmosódást eredményez és a kép minősége romlik.

A cél, hogy kivágjuk az oroszlánt és az színeket is egymáshoz kell igazítani, hogy realisztikus legyen a végeredmény, tehát ez a következő lépés. Először is győződjünk meg arról, hogy a „Mozgatás” eszköz van kijelölve, és nyomjuk meg a Ctrl-T-t vagy Command-T-t a „Szabad Transzformáláshoz”. Némi méretezéssel illesszük be az oroszlánt a szegélyeken belülre.

Ha nem arányosan méreteződik, akkor itt is használjuk a Shift billentyűt: amikor húzzuk a képet, tartsuk lenyomva ezt a gombot, így megmaradnak az eredeti arányok. Ha az Alt vagy Option billentyűt is lenyomjuk, középről tudjuk méretezni.

Bonyolultabb lépések

Ezután húzzuk középre a képet és nyomjuk meg az Enter-t. Most láthatjuk az egész képet. Ezzel azonban még messze nem végeztünk, mivel az Adobe Photoshop ennél sokkal komplexebb "mutatványokra" is képes, így ezután kezdődik csak a komolyabb munka. Ennek minden egyes lépését nyomon követheted az alábbi videóban. Sőt, ide kattintva a videóban használt fotókat is letöltheted, hogy lépésről lépésre Colinnal együtt dolgozhass.

Ha érdekelnek a fentihez hasonló, Adobe szoftverekkel kapcsolatos webinárok és tutorialok, YouTube csatornánkon számos releváns videót találsz. Jó tanulást kívánunk!

Használj a Photoshop mellett más kreatív Adobe szoftvereket is! Szeptember 12-ig még 20% kedvezménnyel szerezheted be az Adobe Creative Cloud for Teams szoftvercsomag.

Forrás: Wacom

Olvass tovább


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.


Így tanulj meg Java-ban programozni

Javaban programozni elég komplex dolognak hangzik. Az igazság az, hogy nem a világ legegyszerűbb dolga, ám nem is a legnehezebb. Főleg, ha a megfelelő tanulási anyagokat használod. Íme a JetBrains javaslatai arra, hogyan érdemes megtanulni a Java-t.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram