Az Autodesk bejelentette az AI teljeskörű alkalmazását

2023-12-04 09:22
Az Autodesk, Inc. bemutatta az Autodesk AI-t. A bejelentésre az Autodesk University rendezvényen került sor.

A kreativitás erősítése az Autodesk AI-al

Az Autodesk AI integrálódik az Autodesk termékeibe, és a Design and Make Platform natív része. A technológia intelligens segítséget és generatív képességeket kínál, így az ügyfelek számára szabadságot biztosít a képzelet szárnyalása és a kísérletezés terén, miközben precíz, pontos és innovatív eredményeket biztosít. Andrew Anagnost, az Autodesk elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencia átalakító potenciált jelent a tanulási görbe csökkentésében, a termelékenység növelésében és az innováció felgyorsításában a tervezők és mérnökök számára.

autodesk ai

Az Autodesk vezető szerepe a mesterséges intelligencia fejlesztésében

A vállalat az AI-szakértőkből álló csapatával évek óta az AI-kutatás élvonalában van. Az Autodesk AI Lab jelentős mértékben hozzájárult a mesterséges intelligencia és a generatív mesterséges intelligencia tudományának fejlődéséhez, és eddig több mint 60 lektorált kutatási cikket publikált. Anagnost kiemelte, hogy az AI a tervezés és a gyártás jövője, és az Autodesket úttörőként pozícionálta ebben az átmenetben.

A mesterséges intelligencia hatása az iparágakban

Az Autodesk AI kulcsfontosságú szerepet játszik különböző iparágakban, többek között az építőiparban, a gyártásban, valamint a médiában és a szórakoztatóiparban. A technológia nemcsak a termelékenységet növeli, hanem olyan eszközökkel is felvértezi a felhasználókat, amelyekkel ambiciózusabbak és kreatívabbak lehetnek a törekvéseikben. A közelgő 2024 State of Design and Make tanulmány az AI-ról azt mutatja, hogy a megkérdezett vállalatok 77%-a tervezi növelni AI-beruházásait a következő három évben, 66% pedig elismeri az AI alapvető szerepét a közeljövőben.

Felelős AI-gyakorlatok

Raji Arasu, az Autodesk technológiai igazgatója hangsúlyozta a vállalat elkötelezettségét a biztonság és az etikus AI-gyakorlatok iránt. Az Autodesk AI-t a felelősségtudatosság jegyében tervezték, és továbbra is integrálni fogják az Autodesk platformjába, az ügyfelek igényeit kielégítve, miközben etikus és biztonságos AI-megoldásokat biztosítanak.

Autodesk AI képességek a portfólió egészében

Az Autodesk AI az Autodesk teljes portfóliójában elérhető, és folyamatosan fejlesztett új képességeket kínál. A technológia fokozza a kreatív feltárást, automatizálja az ismétlődő feladatokat a hibák minimalizálása érdekében, és elemzi a komplex projektadatokat, hogy előrejelző betekintést nyújtson.

I. Építészek, mérnökök és építőipari területen dolgozók (AEC) számára:

Autodesk Forma: Intelligens és gyors szél-, zaj- és működési energiaelemzést tesz lehetővé a korai tervezés során.

InfoDrainage: A gépi tanulással működő vízelvezető eszközt használja a vízgyűjtők és tavak optimális elhelyezéséhez a vízkatasztrófák megelőzése vagy csökkentése érdekében.

AutoCAD: A mesterséges intelligenciát a gyorsabb rajzolás elősegítésére használja a kézzel írt és digitális jelölések elolvasásával, és a kontextusnak megfelelő műveleteket javasol.

Construction IQ: Ez az alkalmazás az AI-t használja a minőséget, biztonságot, költséget vagy ütemezést befolyásoló építési kockázatok előrejelzésére, megelőzésére és kezelésére.

II. Terméktervezéshez és gyártáshoz:

Blank.AI's Generative AI: Az autóiparban a koncepcionális tervezést vizsgálja, és szemantikus vezérlők és természetes nyelv segítségével valós idejű 3D modellek létrehozásával gyorsítja fel az munkát.

Autodesk Fusion: Automatikusan generálja a gyártási módszerre, teljesítményre és költségekre optimalizált termékterveket.

Fusion munkafolyamatok: elősegíti a sablonizált, CAD-alapő gyártási szerszámpályáinak és rajzainak automatizált létrehozását.

III. Média és szórakoztatás számára:

Generatív ütemezés az Autodesk Flow-ban: Automatizálja a média- és szórakoztatóipari produkciók ütemezését, az erőforrások hatékony előrejelzését, tervezését és helyes méretezését.

Autodesk Flame: A mesterséges intelligenciát használja a művészek manuális feladatainak automatizálására, beleértve a kulcsolást, az égbolt cseréjét, a szépészeti munkát és a kamerakövetést.

AI-alapú munkafolyamatok a Mayában: új módot vezet be a művészek számára a Maya scene adatokkal való interakcióra, a természetes nyelvű szöveges utasítások segítségével.

Jövőbeni együttműködések a mesterséges intelligencia területén

Az Autodesk és a Wonder Dynamics együttműködése egy Maya plug-inben teszi elérhetővé az AI-t, amely automatizálja a számítógép által generált karakterek animációját, világítását és kompozícióját élőszereplős jelenetekhez.

Olvass tovább


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram