Autodesk AutoCAD LT 2023

Kategóriavezető 2D tervezés és dokumentáció a projektek gyorsabb befejezéséhez

Az AutoCAD LT a megfelelő választás 2D-s rajzoláshoz és részletrajzok szerkesztéséhez, valamint pontos és hatékony dokumentáláshoz.Az Autodesk eredeti DWG-technológiája biztosítja az adatok pontosságát, a precízebb kommunikációt és a magas szintű kompatibilitást a többi Autodesk szoftverrel.

ÁTTEKINTÉS

Az AutoCAD LT 2D CAD szoftver elősegíti a 2D rajzok gyorsabb és pontosabb létrehozását. Elérhető Windows és Mac rendszeren. Tartalmazza az AutoCAD mobil alkalmazást.

2D terveit pontosan és kategóriavezető dokumentációs szolgáltatásokkal hozhatja létre. Az AutoCAD LT® a következőket teszi lehetővé az építészek, mérnökök és kivitelezési szakemberek számára:

  • Pontos 2D geometria tervezése, rajzolása és dokumentálása

  • Átfogó szerkesztési, tervezési és feliratozási eszközkészlet elérése
  • A projektek gyorsabb befejezése az intuitív, testre szabható felületnek köszönhetően

Árakhoz kattintson ide

Az Autodesk eredeti DWG-technológiája biztosítja az adatok pontosságát, a precízebb kommunikációt és a magas szintű kompatibilitást a többi Autodesk szoftverrel.

A fejlett CAD technológia a 30 éves tapasztalattal és innovációval rendelkező Autodesk AutoCAD szoftveren alapul, így a felhasználók számíthatnak az AutoCAD LT stabilitására és teljesítményére.

Az AutoCAD LT szoftverrel az Autodesk a termelékenység növelését tűzte ki célul. Az innovatív szolgáltatásoknak köszönhetően munkája problémamentessé válik. A továbbfejlesztett szalagos felhasználói felület és az új menütallózó leegyszerűsíti a navigációt, és csökkenti a parancsok eléréséhez szükséges lépések számát, így meggyorsítja a feladatok elvégzését, és segíti a maximális termelékenység elérését.

Az AutoCAD LT olyan hasznos szolgáltatásokat tartalmaz, amelyek korábban csak az AutoCAD szoftverben voltak elérhetők.

Pontosan és gyorsan készíthet rajzokat a kategóriavezető 2D szolgáltatásokkal és dokumentációval

Az AutoCAD LT könnyen használható rajzeszközeivel gyorsabban hozhat létre pontos 2D rajzokat. A munkafolyamatok egyszerűsítésével és a gyakori feladatok automatizálásával növelheti a termelékenységet.

A csomag tartalmát képező AutoCAD webes alkalmazással bárhol dolgozhat 

Egyszerűsített felhasználói felületen tekintheti meg, szerkesztheti, feliratozhatja és oszthatja meg CAD-rajzait bármilyen számítógépen. Csak jelentkezzen be, és már hozzá is foghat. Nincs szükség szoftvertelepítésre.

A csomag tartalmát képező AutoCAD mobilalkalmazás segítségével útközben is használhatja az AutoCAD LT-t 

Vigye magával az AutoCAD erejét – még internetkapcsolatra sincs szüksége. Valós időben tekintheti meg, szerkesztheti, láthatja el megjegyzésekkel és hozhatja létre CAD-rajzait.

A vizuális fejlesztésekkel, mint például a vonal halványítása funkció használatával terveinek részleteit még tisztábban láthatja. Mostantól az olvashatóság a vonalszakaszok helyett már valódi görbékkel kibővített. A műveletek visszavonásának számát csökkentheti a Parancselőnézettel, mely lehetőséget nyújt az eredmények megtekintéséhez még azelőtt, hogy a parancsot végrehajtaná. Nagy méretű kiválasztási halmazok mozgatása és másolása még egyszerűbben tehető meg.

AutoCAD LT szolgáltatások

Átfogó 2D dokumentáció Az átfogó rajz-, szerkesztési és feliratozási eszközök használatával 2D dokumentációt és rajzokat állíthat elő.

Intuitív felhasználói felület A környezetfüggő szalagfülek, többfunkciós fogók, testreszabható eszközpaletták és az intelligens parancssor révén könnyedén elérheti a szükséges eszközöket.

Innovatív technológiák Szerezzen hozzáférést a legújabb technológiákhoz, többek között a TrustedDWG™-hez, a nagy felbontású monitorok támogatásához, az áttelepítési eszközökhöz és az AutoCAD asztali alkalmazáshoz.

Összekapcsolt csoportmunka A rajzok asztali számítógépről, a weben keresztül vagy mobileszközről is elérhetők. PDF- és DGN-fájlokat, Bing Maps és más adatokat oszthat meg és használhat fel újra.


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszermacOS 10.13 vagy újabb, macOS Big Sur
Processzor64 bites Intel processzor, 2 GHz vagy gyorsabb
Memória4 GB
Tárhely4 GB
Képernyő1280x800
Egyéb
  • Böngésző

Windows:

RendszerWindows 10, Windows 11 (64 bit)
Processzor2,5–2,9 GHz processzor
Memória8 GB
Tárhely10 GB
Képernyő1920x1080
Egyéb
  • Böngésző
  • .NET Framework 4.8
  • DirectX® 11.0c (szükséges), OpenGL® (ajánlott)
  • Hardveresen gyorsított OpenGL és Direct3D támogatással rendelkező videókártya
  • Microsoft Windows-szabványos 3 gombos egér

FUNKCIÓK

Az AutoCAD LT legfontosabb jellemzői

Pausz Biztonságosan áttekinthet és visszajelzéssel láthat el egy DWG™-fájlt a meglévő rajz módosítása nélkül.

Megosztás Elküldheti a rajz ellenőrzött másolatát csapattársainak és kollégáinak, hogy bárhonnan elérjék.

Darabszám A DARABSZÁM paranccsal automatizálhatja a blokkok vagy a geometria megszámlálását.

Feltöltés az Autodesk Docsba A CAD-rajzlapokat PDF-fájlként közvetlenül feltöltheti az AutoCAD LT-ből az Autodesk Docsba.

Lebegő ablakok Az elhúzott rajzablakok egymás mellett vagy több monitoron jeleníthetők meg ugyanazon AutoCAD LT-példányban.

Kapcsolódás felhőalapú tárhelyhez Az AutoCAD LT szoftverben bármely, az Autodesk felhőjében és más vezető felhőalapú tárhelyeken tárolt DWG-fájlhoz egyaránt hozzáférhet, megtekintheti az előnézetüket és megnyithatja őket.

Gyorsmérés Az egérmutató mozgatásával az összes közeli mérési adat egyszerűen megjeleníthető a rajzon.

AutoCAD bármilyen eszközön A rajzok gyakorlatilag bármilyen asztali, webes és mobileszközön megtekinthetők, szerkeszthetők és létrehozhatók az AutoCAD szoftverben.

Blokkok paletta Megtekintheti és hozzáférhet blokkjaihoz, valamint kedvencekként jelölheti meg őket az AutoCAD LT-ben asztali gépen vagy az AutoCAD webes alkalmazásban.

Rajz előzményei A rajzok korábbi és jelenlegi verzióinak összehasonlításával nyomon követheti munkája előrehaladását.

Továbbfejlesztett DWG-összehasonlítás Egy rajz két verziója az aktuális ablak elhagyása nélkül összehasonlítható.

Dinamikus blokkok Rugalmasságot adhat hozzá blokkreferenciáihoz (például alak-, méret vagy konfigurációmódosításokat).

Kiterjesztett munkafolyamatok

XREF-összehasonlítás Megtekintheti az aktuális rajzon végrehajtott változtatásokat a módosított külső referenciákból. 

Mentés a webes és a mobilalkalmazásba Az asztali számítógépről mentett rajzok az xrefekkel együtt az AutoCAD webes és mobilalkalmazásában is megtekinthetők és szerkeszthetők. 

Megosztott nézetek A rajz tervezői nézetei webböngészőben közzétehetők megtekintésre és véleményezésre. 

Átfogó 2D dokumentáció Az átfogó rajz-, szerkesztési és feliratozási eszközök használatával 2D dokumentációt és rajzokat állíthat elő.

Intuitív felhasználói felület A környezetfüggő szalaglapok, a többfunkciós fogók, a testreszabható eszközpaletták és az intelligens parancssor révén könnyedén elérheti a szükséges eszközöket.

Innovatív technológiák Szerezzen hozzáférést a legújabb technológiákhoz, többek között a TrustedDWG™-hez, a nagy felbontású monitorok támogatásához, az áttelepítési eszközökhöz és az AutoCAD asztali alkalmazáshoz.

Felhasználói interakció

Indítás lap Az AutoCAD LT Indítás lapjával közvetlenül a kezdőképernyőről érheti el a fájlokat és más hasznos tartalmakat. 

Szalaglapok és -panelek Egyszerű hozzáférés a kedvenc eszközeihez az AutoCAD LT szalagjáról. 

Eszközpaletták Egyszerűen elérheti a leggyakrabban használt tartalmakat és eszközöket a testreszabható eszközpaletták használatával. 

Parancssor Parancsokat indíthat és gyorsan reagálhat a promptokra egyszerű billentyűparancsokkal, közvetlenül a parancssorból. 

Többfunkciós fogók A geometriákat egyszerűen átformálhatja, mozgathatja és kezelheti a fogóval történő szerkesztés révén. 

3

Objektumok és fóliák átlátszósága Vezérelheti a kiválasztott objektumok, illetve az adott fólián lévő összes objektum átlátszóságát.

Asszociatív kiosztások Körkörös vagy négyszögletes mintába helyezve vagy egy útvonal mentén hozhat létre objektumokat, és módosíthatja azokat. 

Objektumok kiválasztása és elkülönítése Megkeresheti és kiválaszthatja az összes olyan objektumot, amely egy adott objektum tulajdonságaival megfeleltethető. Elrejtheti vagy megjelenítheti a kiválasztott objektumokat.

2D vázlatolás, rajzolás és feliratozás

Szövegformázás Egy- vagy többsoros szöveget (bszöveg) hozhat létre egyetlen szöveges objektumként. Formázhatja a szöveget, az oszlopokat és a határvonalakat. 

Intelligens méretezés Automatikusan hozhat létre méreteket. Ha a mutatót a kijelölt objektumok fölé húzza, megtekintheti az eredmény előnézetét még azelőtt, hogy létrehozná azt. 

Mutatók Mutatóvonalakat hozhat létre számos tartalommal (például szöveggel vagy blokkokkal). Egyszerűen formázhatja a mutatóvonalakat és meghatározhatja a stílust. 

Intelligens középvonalak és középpontjelek Létrehozhatók és szerkeszthetők olyan középvonalak és középpontjelek, amelyek a hozzájuk rendelt objektumok áthelyezésekor automatikusan azokkal együtt mozognak. 

1

Táblázatok Táblázatok létrehozása sorokba és oszlopokba rendezett adatokkal és szimbólumokkal, képletek alkalmazása, illetve hivatkozás Microsoft Excel-munkalapokra. 

Revíziós buborékok Revíziós buborékok rajzolhatók a rajzban található frissítések gyors azonosítása érdekében. 

Elrendezések Megadhatja a rajzlap méretét, címpecsétet adhat hozzá, valamint a modell többféle nézetét is megjelenítheti. 

Elrendezési nézetablakok Elrendezési nézetablakokat hozhat létre a terv különböző elemeinek eltérő léptékekben történő megjelenítéséhez. 

Mezők A szöveges objektumok mezőinek használatával olyan szöveg jeleníthető meg, amely a mező értékének változásakor automatikusan frissül. 

Adatcsatolás Egyidejű frissítések engedélyezhetők élő hivatkozás létrehozásával egy Microsoft Excel-munkafüzet és a rajzban lévő táblázat között. 

Együttműködés

PDF- és DGN-fájlok importálása/exportálása/alávetítése Megoszthatja és újrafelhasználhatja a PDF- és DGN-fájlok adatait importálással, exportálással, illetve alávetítésként történő csatolással. 

DWG- és képreferenciák Külsőleg hivatkozott fájlként rajzokat és képeket csatolhat az aktuális rajzhoz. 

2

Földrajzi elhelyezkedés és online térképek Földrajzi elhelyezkedésre vonatkozó információkat szúrhat be és online térképszolgáltatásból térképet jeleníthet meg a rajzokban. 

Telepítés és testreszabás

TrustedDWG technológia A TrustedDWG technológia révén értesülhet a lehetséges inkompatibilitásról, ha a fájl legutóbbi mentése nem Autodesk-szoftvertermékkel történt. 

Áttelepítési eszköz Az egyéni beállítások és fájlok áttelepíthetők az előző kiadásokból. 

CUI testreszabása A hozzáférhetőség javítása és a gyakori feladatok végrehajtásához szükséges lépések számának csökkentése érdekében testreszabhatja a felhasználói kezelőfelületet. 

4

Rendszerváltozó-figyelő Megfigyelheti az aktuális rendszerváltozókat egy előnyben részesített értéklista alapján. Az eltérésekről a rendszer értesítési buborékban figyelmezteti. 

Autodesk asztali alkalmazás Anélkül kaphat szoftverfrissítési értesítéseket és telepítheti a frissítéseket, hogy meg kellene szakítania a munkafolyamatot. Az új szolgáltatásokról oktatóanyagokat tekinthet meg. 

Ha további információra van szüksége, kérem keresse fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll!

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram