Maxon Red Giant 2024 januári frissítés

2024-02-09 09:30
A frissítés többek között kibővített támogatást tartalmaz az Unreal Engine számára a Magic Bullet Looksban, Maxon Cloud Capsule támogatást a Trapcode-ban.

A Maxon bejelentette a Red Giant 2024 széleskörű frissítéseit. A legfontosabb újdonságok közé tartozik két új, gyorsan megjeleníthető Universe bokeh eszköz a gyönyörű elmosódások, mélységélesség és átmenetek létrehozásához; Light Ball vetítés a Real Lens Flares-hez és a sokat igényelt homályosításhoz; a Magic Bullet Looks újragondolt színkezelési integrációja; Maxon Cloud Capsule támogatás a Trapcode-ban; és a Spot Clone Tracker új, csak nyomkövető üzemmódja.

Maxon Red Giant 2024.1

Universe

Az Universe a szerkesztők és a kompozitőrök számára az effektek és átmenetek alapvető eszköztárát kínálja, amiben most még könnyebbé válik az ún. dream bokeh hozzáadása bármely felvételhez.

Az új Bokeh plugin lehetővé teszi a művészek számára, hogy gyorsan gyönyörű bokeh-t hozzanak létre és utánozzák a kamera fókuszát anélkül, hogy bonyolult kameraobjektív beállításra lenne szükségük. A különféle formák és egyéb testreszabások lehetővé teszik a mélységélesség szimulálását, miközben a fókuszterület, a fókusz hossza, valamint az egyéni blur mapek és depth mapek hozzáadása felett is megmarad az irányítás.

A Bokeh Transition, a Bokeh bővítmény egyik változata segít a művészeknek, hogy a káprázatos de-focus effektus segítségével zökkenőmentesen váltsanak két klip között.

Az Universe mögöttes keretrendszerének továbbfejlesztései a nemlineáris szerkesztők és a kompozitőrök számára valós idejű élményt nyújtanak a Maxon termékekkel. Mindkét új plugin és az uni.Blur effekt is az új nagyteljesítményű keretrendszerre épül, amely a jövőbeni kiadásokban más Universe-termékekre is ki fog terjedni.

Magic Bullet

A Magic Bullet frissítései közé tartozik a felhasználóbarátabb színkezelési élmény és az Unreal Engine integráció frissítései.

Az új, egyszerűsített Magic Bullet Looks színkezelés lehetővé teszi a művészek számára, hogy sokkal gyorsabban elérjék céljaikat.

Az Unreal Engine (UE) integráció továbbfejlesztett támogatása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a legtöbbet hozzák ki a Looksból az UE legújabb verziójával.

VFX Real Lens Flares

A VFX Real Lens Flares mostantól tartalmaz homályosítást és Light Ball core projekciós opciót.

Az obscuration ugyanolyan úttörő, mint maga a Real Lens Flares. Figyelje csak meg a fenti videóban, ahol a fáklya és a tükröződések alakot váltanak és gyönyörűen morfolódnak, ahogy a fény összetett formák mögé kerül - akárcsak egy valódi lencsében!

Művészi irányítással irányítsa a napot, és keltse életre az utcai lámpákat az új Light Ball core vetítési opcióval, amely fizikai jelenlétet kölcsönöz a fáklyáknak a jelenetben.

VFX Spot Clone Tracker

A VFX Spot Clone Tracker segít a művészeknek felturbózni a trackelést az új Tracker Only funkcióval.

Az After Effects felhasználók számára különösen hasznos Tracker Only funkció lehetővé teszi, hogy elrejtsenek minden, a követéssel nem kapcsolatos paramétert, és csak a szükséges vezérlőket tegyék láthatóvá. Kezeljen több sávot egy klipben, miközben a nullokat is kiiktathatja az új Create Null és Clear Track gombokkal.

A Shape Roundness egy új, egyetlen csúszka, amely meghatározza a nyomkövető, klónozó alakzatok lekerekítettségét. Használja még sokoldalúbban a Spot Clone Tracker funkciót, és klónozza könnyedén a nehezen elérhető helyekre illeszkedő alakzatokat.

Trapcode

A Particular mostantól optimalizált a többszálas, többkockás rendereléshez.

Az új eszközböngésző frissítés lehetővé teszi a Maxon számára, hogy az eszközöket a felhőn keresztül a Form kivételével minden Trapcode eszközböngésző számára rendelkezésre bocsássa. A művészek mostantól megtalálhatják a tökéletes sprite-ot, modellt, görbét vagy gradienst az egyre bővülő Maxon Cloud Capsule szolgáltatásban.

Kiemelve a Trapcode új felhőszolgáltatás-támogatását, a Maxon két új sprite-kategóriával bővült: az emojikkal és a pixel art-okkal.

Olvass tovább


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram