Maxon - EDU kedvezmények

Maxon-EDU-kedvezmenyek-tomoritett.jpg

 

A MAXON számos licence-programot kínál kedvező feltételekkel diákok, oktatók és iskolák számára.

 

MAXON licence-ek iskolák részére

A MAXON CINEMA 4D licence-ek beszerzésére két lehetőség közül választhatnak

 • Standard EDU Licence-ek
 • CINEMA 4D Academy Program (CAP) Licence-ek

A kedvezményre az alábbiak jogosultak:

 • Oktatási Minisztériumnál bejegyzett állami és magániskolák: általános iskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák, műszaki főiskolák, egyetemek
 • Egyéb non-profit oktatási intézmények (előzetes MAXON jóváhagyással): egyetemi kutatóközpontok, egyetemi kórházak, non-profit oktatási központok fiatalok és idősek részére, egyéb intézmények

A kedvezményre nem jogosultak:

 • Kereskedelmi képzési központok
 • Nagyközönség, vagy részidős hallgatók részére költségtérítéses MAXON CINEMA 4D kurzusokat tartó iskolák

1. Standard EDU licence-ek

A legjobb választás, ha az iskolának korlátozott számban szükséges MAXON CINEMA 4D licence, például kutatás, webfejlesztés céljából, vagy e-learning osztály számára.

Termékek

MAXON CINEMA 4D, CINEMA 4D Studio R18 javasolt beszerzésre. A csomagban mindig a legújabb verzió érhető csak el. A BodyPaint 3D, és minden más funkció megtalálható a MAXON CINEMA 4D szoftverekben (Prime, Broadcast, Visualize), amely a CINEMA 4D Studio része.

Kézbesítés

Csak dobozos szállítás lehetséges, licence csak esetileg. Ha az iskola több EDU licence-et rendelne, akkor is egy doboz kerül szállításra - a szükséges számú licence-szel.

Korlátozások

Az EDU kedvezmények nem használhatók fel kereskedelmi célokra.

Egy EDU licence-et egy gépre lehet telepíteni. Amennyiben a licence-et másik gépre kívánják áttelepíteni, az előző gépről uninstallálni kell azt.

MAXON Service Agreement (MSA)

Az iskolák 12, vagy 24 hónapos tagságot köthetnek  a MAXON-nal, amely az alábbi extra előnyöket tartalmazza:

 • Ingyenes frissítés a legújabb verziókra
 • Másodlagos nem egyidejű telepítés notebook-ra/asztali számítógépre
 • Kiterjesztett MAXON technikai support (angol, vagy német nyelven)

Fontos információk az MSA-ról

 • Az MSA csak az EDU licence rendeléssel együtt, vagy később, külön megrendeléssel lehet kérni, de nem később, mint az új verzió piacra kerülése.
 • Előfordulhat, hogy néhány licenchez történt MSA vásárlás, míg más licencek MSA nélküliek.
 • Ha az ügyfél nem hosszabbítjameg az MSA tagságot, megtarthatja az MSA előtti verziót, viszont elveszti az MSA-tagsággal járó előnyöket.

2. CINEMA 4D Academy Program (CAP)

A legjobb választás, ha az iskola tervezi a CINEMA 4D programok oktatását.

Az iskolával szemben elvárt követelmények:

 • Hozzáértő, képzett pedagógus
 • Legyen része a CINEMA 4D néhány tantervnek (megfelel az is, ha a CINEMA 4D része egy általánosabb 3D, vagy grafikai kurzusnak)
 • Együttműködés a MAXON-nal és partnereivel (pl. tanulmányi versenyek szervezése, stb.)

Termékek

MAXON CINEMA 4D, CINEMA 4D Studio R18 javasolt beszerzésre. A csomagban mindig a legújabb verzió érhető csak el. A BodyPaint 3D, és minden más funkció megtalálható a MAXON CINEMA 4D szoftverekben (Prime, Broadcast, Visualize), amely a CINEMA 4D Studio része.

Licencelés

A CAP az alábbi komponenseket tartalmazza:

 • CINEMA 4D Studio installáló doboz (licence kérésre)
 • MAXON License Server Edu installáló DVD (licence kérésre)
 • A kért számú CINEMA 4D Studio CAP licence - egyfelhasználós sorozatszámokkal

Hogyan működik?

A CAP licencek támogatják a konkurens felhasználást, vagyis az intézményen belül korlátlanul telepíthetők, de egy időben, egyszerre csak annyi használható belőlük, ahány felhasználóra a licence-et megvásárolták. A licence-ek kezelését a MAXON License Server (csak Windows felületen) kezeli, amely az iskolai hálózaton bárhova installálható.

Példa: Az iskola 20 db licence-et szeretne vásárolni. Ezért 1000€-t fizetnek (20*50€) és az installációs box árát, valamint a szállítás költségét. Vásárlás után feltelepítik a CINEMA 4D Studio-t annyi gépre, amennyire csak akarják - a MAXON Licence Server pedig egyszerre 20 gépen engedi a CINEMA 4D futtatására.

Mit jelent az 50€/licence díj?

Ez egy általános MAXON tagsági díj (MSA) egy darab EDU licence-ért, amely tartalmaz minden új verziós a CINEMA 4D szoftverekből a 12 hónapog periódus ideje alatt - a beszerzéstől számítva. Amennyiben az iskola hosszabb időre tervez, úgy minden évben meg kell újítani a tagságot - a megújítás mindig 50€ licencenként. Viszont ez nem elvárás - például ha megveszik most, megkapják a legújabb R16-os verziót és majd az R17-es verziót is. Amennyiben nem újítják meg a tagságot 12 hónap múlva, megtarthatják a CINEMA 4D R16, ameddig csak akarják, nincs időkorlát.

CAP Special - kelet - európai koncepció

Az oktatási intézmények mentesülnek az 50 eurós licencenkénti díj megfizetése alól, csak a box árát és a kezelési költséget kell fizetniük. A cél, hogy minél több K12-ben résztvevő iskola bevonásra kerüljön a CINEMA 4D oktatásba. Ez a kedvező kivétel vonatkozik az egyetemekre, amennyiben jelentős érvek szólnak mellette - például szeretnének a szoftverrel oktatni, azonban az iskolai költségvetés ezt nem teszi lehetővé, vagy már van ott Autodesk, stb.

Még egy technikai megjegyzés: a CINEMA 4D csak 64 bites környezetben fut, így az iskoláknak Windows Vista/7/8 64 bites, vagy Mac OS X 64 bites verzióval kell rendelkezniük, másképp nem tudják majd használni a terméket!

 

MAXON diák/tanár licencelési program (SLP)

A diákok/tanárok két MAXON CINEMA 4D licencelési opció közül választhatnak:

 • ingyen licencelés - diákok részére
 • fizetős licencelés diákok és tanárok részére.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a diák/tanár licencelés személyes használatra vonatkozik a privát számítógépeken és nem használható osztálytermi installálásra. Az oktatási intézmények az EDU és CINEMA 4D Academy Program közül választhatnak.

Ingyenes vs. fizetős diák/tanár licencek: gyors összehasonlító táblázat

Funkció Diák Diák/Tanár
Elérhető csak diákoknak diákoknak és tanároknak
Ár ingyenes 150€ + a helyi adók
Kézbesítés csak licence verzióban DVD box
CINEMA 4D változat csak Studio csak Studio
Hálózati renderelés nincs van
Szabványos sorozatszám (szükséges néhány harmadik fél általi plugin-hez) nincs van
Hardver függő aktiváció van nincs
Licence érvényessége 18 hónap 18 hónap
Ingyenes MAXON technikai support nincs van
Upgrade teljes verzióra nincs van

Fontos! Az ingyenes és költségtérítéses MAXON diák/tanár licence-ek is csak személyes felhasználás mellett igényelhetők, kereskedelmi célra nem!

Támogatható SLP felhasználók

Ide tartoznak az Oktatási Minisztérium által regisztrált állami, vagy magániskolák nappali tagozatos diákjai (ingyenes, vagy fizetős licence), vagy a teljes munkaidőben foglalkoztatott (fizetős licence) tanárok: általános iskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák, műszaki főiskolák, egyetemek.

Ingyenes diák licence-ek - hogyan működik:

 • a diák beregisztrál a maxon.net-en (http://reg.maxon-campus.net/)
 • kitölti az online kérelmet, bizonyítva diák státuszát (lásd alább)
 • amennyiben a kérelem hiánytalan, a diák visszaigazoló e-mailt kap, melyben tájékoztatják, hogy az elfogadó értesítés az illetékes MAXON SLP partnertől (Trans-Europe Kft.) (max. 10 nap)
 • a Trans-Europe Kft. látja a diák kérelmét az online felületen és elfogadja, vagy elutasítja azt
 • az elfogadás után a diák megkapja az e-mailt a letöltési instrukciókkal, installálja és aktiválja az ingyenes CINEMA 4D licence-et

Diák-státusz igazolása

Diákigazolvánnyal, vagy más, iskola által kiállított fejléces igazolással, amely bizonyítja, hogy a diák az adott oktatási intézmény tanulója.

Elérhető termékek

MAXON CINEMA 4D, CINEMA 4D Studio R18 javasolt beszerzésre. A csomagban mindig a legújabb verzió érhető csak el. A BodyPaint 3D, és minden más funkció megtalálható a MAXON CINEMA 4D szoftverekben (Prime, Broadcast, Visualize), amely a CINEMA 4D Studio része.

Aktiváció

Az ingyenes diák licence-ek online kerülnek aktiválásra, ellentétben a szabványos sorszámokkal. Természetesen ahhoz, hogy használni lehessen a szoftvert, a diáknak be kell ütnie az aktiváló kódot az installálás után. Az aktiváló kódok hardver-függők, tehát amennyiben a diák másik gépre szeretné telepíteni a szoftvert, új aktiváló kódot kell kérnie. Felhívjuk figyelmét, hogy a MAXON maximum 3 aktivációt enged, ami azt jelenti, hogy a MAXON CINEMA 4D R16 licence-e maximum háromszor aktiválható, viszont ha CINEMA 4D R17 elérhetővé válik, a diák ismét jogosult a három új aktiváló kódra, amennyiben az szükséges.

18 hónapos licence-lejárat

Az ingyenes diák licence 18 hónapig érhető el és nem hosszabbítható meg. A MAXON általában ennyi időn belül új verziót jelentet meg, tehát ha a felhasználó túllép az időkereten, az új verzióra szintén igényelhet ingyenes licence-t.

Fizetős diák/tanár licence-ek - hogyan működik:

A diák/tanár megrendeli a terméket a viszonteladótól. A termék cross-platformos DVD-n érkezik (Windows-hoz és Mac-hez egyaránt). Elektronikus letöltés jelenleg nem elérhető.

Diák/tanár-státusz igazolása

Diákigazolvánnyal/Pedagógus igazolvánnyal, vagy más, iskola által kiállított fejléces igazolással, amely bizonyítja, hogy a diák/tanár az adott oktatási intézmény tanulója/alkalmazottja. A Trans-Europe Kft. fenntartja a jogot, hogy erre alkalmas bizonyítékot kérjen a viszonteladótól.

Elérhető termékek

MAXON CINEMA 4D, CINEMA 4D Studio R18 javasolt beszerzésre. A csomagban mindig a legújabb verzió érhető csak el. A BodyPaint 3D, és minden más funkció megtalálható a MAXON CINEMA 4D szoftverekben (Prime, Broadcast, Visualize), amely a CINEMA 4D Studio része.

Időkorlátozott sorozatszámok

A fizetős diák/tanár licence-ek 18 hónapig érvényes sorozatszámmal vannak ellátva. Amennyiben a felhasználó több számítógépre is telepítené a licence-et, úgy azt egyszerűen megteheti ugyanazzal a sorozatszámmal. A sorozatszámok cross-platformosak, így Mac-re és Windows-ra egyaránt felhasználhatók. A licence 18 hónap után lejár és nem lehet meghosszabbítani.

Újralicencelés kereskedelmi változatra

A MAXON CINEMA 4D fizetős diák/tanár verzió licence megújítható bármely jelenleg kereskedelmi forgalomban levő CINEMA 4D termékre (Prime, Broadcast, Visualize, Studio), már a tanulmányok/szakmai munka befejezése előtt 6 hónappal. Az ajánlat felhasználónként egyszer érvényes, egy darab licence-re és a felhasználónak rendelkeznie kell a CINEMA 4D szoftverrel. 

Példa: A diák fizetős verzióval rendelkezik a CINEMA 4D R16 Studio szoftverből és 2 hónappal ezelőtt befejezte a tanulmányait. A legutóbbi verzió a CINEMA 4D-ből szintén az R16. A diák megújíthat bármely CINEMA 4D kereskedelmi verzióra (Prime, Broadcast, Visualize, Studio) - jelentős kedvezménnyel.

Ebben az esetben a megújítás a kereskedelmi verzióra az alábbi kedvezményekkel történik:

 • 25% kedvezmény a CINEMA 4D licence árából
 • 50% kedvezmény a CINEMA 4D licence árából, amennyiben MAXON tagságot is vásárol.

Amennyiben további kérdése van, keressen minket elérhetőségeink valamelyikén.

 

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram