Az Apple nemrég forradalmi változásokat jelentett be

  A cég olyan információkat osztott meg a nyilvánossággal, melyben a tervek szerint tovább fejlesztik a FaceTime népszerű videóhívásrendszerét.

  facetime_lead.jpg

   

  Az Apple bemutatta a FaceTime hívások következő generációját megcélzó új technológiák listáját egy hatalmas szabadalmi kérelemben, amely 256 oldalon keresztül számos frissítést mutat be a népszerű videóhívó rendszerhez. A cég szerint ezek az fejlesztések új szintre emelik az üzleti és iskolai megbeszélések kimenetelét, mivel ezáltal könnyebb lesz a tartalmak megosztása konferenciahívások közben. Az új generációs kamerarendszer lehetővé teszi a kézmozdulatokkal való nagyítást, közelítést vagy háttér váltását hívás közben.

  A FaceTime továbbá képes lesz jegyzettömbre rajzolt ábrákat felismerni és digitalizálni, valamint a színeket a valóságnak megfelelően kezelni. A többkamerás rendszer a felhasználók asztalán lévő dokumentumokat és tárgyakat rögzíteni tudja akár az arcukkal egyidőben. Ezt például arra használhatják, hogy a képernyőn megjelenjen valami, amit a felhasználó egy fizikai jegyzettömbön rajzol, hasonlóan az Apple Continuity Camera Desk View módjához. Az intelligens szoftverrel a megfelelő objektumok automatikusan a képernyő közepén maradnak, és a felhasználói interakciók szükségességét csökkentik.

  Az újítások részeként a fizikai beviteli eszközök és érintőképernyők rezgésvisszajelző funkciót kapnak, amely apró rezgéssel visszajelzést küld a felhasználónak az érintésekről és gombnyomásokról. Az Apple szerint ezek az újítások javítják az energiahatékonyságot és az akkumulátorok élettartalmát, mivel kevesebb billentyűparancsot kell majd alkalmazni..

  Ha szeretnél még jobban elmélyedni a témában, kattints ide!