Final Cut Pro

ÁTTEKINTÉS

A Final Cut Pro X napjaink teljesen digitális professzionális videós munkafolyamataihoz készült, olyan modern technológiával, amely bámulatos teljesítményre képes a 4K-s videók szerkesztése során.

A Final Cut Pro X napjaink teljesen digitális professzionális videós munkafolyamataihoz készült, olyan modern technológiával, amely bámulatos teljesítményre képes a 4K-s videók szerkesztése során.

A Magnetic Timeline idővonal rugalmas felülete segít a történetre összpontosítani, és nem kell klipütközési és szinkronizálási problémák miatt aggódnod. A médiatartalmak kezelésének sokoldalú eszközei – például a tartományalapú kulcsszavak és az intelligens gyűjtemények – megkönnyítik a fájlok gyors elnevezését, címkézését és szűrését, így azonnal keresheted és klipbe illesztheted őket. A Final Cut Pro ráadásul a Mac hardverének minden előnyét kihasználja, így zökkenőmentesen kezelheted vele a ProRes-tartalmakat, valamint a kamerák saját fájlformátumait, amilyen például a REDCODE RAW, a H.264, a H.265 és a Sony XAVC.

apple_final_cut_01_video_editing.jpg

Video szerkesztés

A mágneses idővonal lehetővé teszi, hogy könnyen kísérletezzen a sztoriötletekkel a klipek mozgatásával és vágásával, ütközések és szinkronizálási problémák nélkül. Az összetett klipek segítségével különálló video- és audioklipeket egyetlen mozgatható csomagba foglalhat, Auditioneket hozhat létre több felvétel kipróbálásához az idővonalon, a szinkronizált klipekkel pedig automatikusan összehangolhatja a videót a második forrásból származó hanggal. A színkódolás megkönnyíti a különböző típusú tartalmak azonosítását, az idővonal megjelenését pedig szerkesztés közben is testre szabhatja.

Eszközök rendszerezése

A Final Cut Pro a legfejlettebb szervezőeszközöket kínálja a professzionális videoszerkesztő alkalmazások közül. Könnyedén címkézhet egész klipeket vagy kliptartományokat metaadatokkal a kereséshez, és hozhat létre intelligens gyűjteményeket, amelyek automatikusan összegyűjtik a tartalmat egyéni kritériumok alapján. A böngészőben egyéni oszlopnézeteket hozhat létre és menthet el, és a klipek nevei, jelölések és jegyzetek segítségével kereshet médiát. Emellett gyorsan rendezheti a klipeket proxy, optimalizált vagy hiányzó médiatípusok szerint.

 

apple_final_cut_02_organizing.jpg
apple_final_cut_03_motion.jpg

Animációk

Készítsen 2D és 3D feliratokat közvetlenül a Final Cut Pro programban, alkalmazzon és módosítson szűrőket, és használja a beépített chroma key-t a kiváló minőségű zöld- és kékképernyős effektusokhoz. Bővítse a beépített effekteket több ezer harmadik féltől származó eszközzel és sablonnal. Ha pedig még több irányítást szeretne, a Motion segítségével lenyűgöző címeket, átmeneteket, generátorokat és effekteket hozhat létre, amelyekhez a Final Cut Pro programból férhet hozzá.

Audio

A Final Cut Pro lehetővé teszi a többcsatornás hang szerkesztését olyan beépített eszközökkel, mint a Voice Isolation5 , amelyek a háttérzajok csökkentésével és a szintek optimalizálásával javítják a beszédet. A többcsatornás hangfájlokat az idővonalon állíthatja be, vagy további információkért és lehetőségekért nyissa meg az ellenőrzést. Válasszon a csomagban található több tucat plug-in közül a hangtömörítéshez, EQ-hoz és egyebekhez - vagy küldje tovább egy professzionális hangalkalmazásba, például a Logic Pro programba a fejlett hangkeveréshez.

apple_final_cut_04_audio.jpg
apple_final_cut_5_delivery.jpg

Szállítás

Gyors videókódolás a többmagos CPU-k és nagy teljesítményű GPU-k erejével. Használja ki az előbeállítások előnyeit, hogy ultra-magas minőségű mastereket vagy olyan webhelyek, mint a YouTube és a Vimeo számára optimalizált fájlokat készítsen. A kötegelt exportálással pedig több fájl vagy projekt több formátumban történő gyors átadása is megoldható. A Compressor segítségével egyéni exportbeállításokat is létrehozhat, amelyek közvetlenül a Final Cut Pro programban jelennek meg.


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszermacOS 12.6 vagy újabb
Memória4 GB
Tárhely5,5 GB

FUNKCIÓK

Mindenes szerkesztés

 • Importáljon és szerkesszen mindent a normál felbontásútól a 8K videóig - beleértve a ProRes, ProRes RAW és az összes főbb professzionális kameraformátumot. -
 • Importáljon és szerkesszen magával ragadó 360°-os videót 360°-os címekkel, grafikákkal és effektekkel, valamint VR-headset lejátszással.
 • Nagyfelbontású média lejátszása és átfutása akár 8K felbontásban (és azon túl), teljes képernyőn vagy egy második kijelzőn.
 • Szerkessze és színkorrigálja az élénk, nagy dinamikatartományú (HDR) videókat a Pro Display XDR professzionális HDR-referenciamonitorként használva vagy alkalmazza a Final Cut Pro tónustérképezést, hogy HDR-tartalmát egy Mac kijelzőn is láthassa. Használjon nagy felbontású videósávokat a HDR-fényerőszintek szerkesztés közbeni felméréséhez.

Gyorsabb, okosabb munka

 • Állítsa össze a klipeket a mágneses idővonalon, amely folyamatosan elrendezi a szomszédos klipeket a hézagok, ütközések és szinkronizálási problémák kiküszöbölése érdekében.
 • A legmodernebb eszközökkel alkalmazzon vágásokat, majd finomhangolja azokat az inline precíziós szerkesztővel.
 • A klipek összekapcsolásával vágóképeket, egymásra helyezett címeket és hangeffekteket rögzíthet a fő történetszálhoz, vagy klipeket fészkelhet más klipekbe.
 • Szerkessze a többkamerás felvételeket, automatikusan szinkronizálva akár 64 szögből álló, különböző formátumú, képkockaméretű és képkockasebességű videót. Egyszerre akár 16 szöget is megtekinthet, majd a szögszerkesztővel mozgathatja, szinkronizálhatja, vághatja, effekteket adhat hozzá, vagy színezheti az egyes klipeket az idővonalon.

Rendezett munkavégzés

 • Rendezze a munkafolyamatokat a médiaklipek rendszerezésével: Értékelje őket, adjon hozzájuk kulcsszavakat, vagy gyűjtse őket intelligens gyűjteményekbe.
 • Hagyja, hogy a Final Cut Pro felismerje az embereket és a felvételtípusokat, majd automatikusan rendeljen azokhoz kulcsszavakat, például "Egy személy" vagy "Széles felvétel".
 • Egyetlen kattintással rendezze a hangklipeket külön hangsávokba az idővonalon a párbeszédek, a hangsávok, a zene és más hangsávok számára.

Különleges hatások

 • Adjon a filmekhez lenyűgöző vizuális effekteket a több mint 300 beépített speciális effekt, átmenet és generátor segítségével, majd állítsa be őket precíz kulcskockákkal és a képernyőn megjelenő vezérlőkkel.
 • A filmszerűen gyorsított, lassított és változó sebességű effektek létrehozásához időzítse újra a klipeket.
 • Csökkentse vagy szüntesse meg a szemcséket és a videózajt az egyszerűen használható zajcsökkentő eszközökkel.
 • Készítsen stúdióminőségű 2D és 3D feliratokat, és helyezze őket mozgásba, anélkül, hogy elhagyná a Final Cut Pro programot.
 • Kövesse nyomon a mozgó objektumokat a klipekben, hogy mozgásukat egy effekthez, grafikához vagy felirathoz illessze.
 • Importáljon iPhone-on Cinematic módban rögzített klipeket a Final Cut Pro programba, majd a képernyőn megjelenő vezérlőkkel állítsa be a fókuszt.
 • Zárt feliratok hozzáadása különböző formátumokban, anélkül, hogy drága, harmadik féltől származó szoftverekre vagy szolgáltatásokra lenne szükség.
 • Készítsen lenyűgöző effekteket és lendületes grafikákat a Motion - az Apple professzionális képalkotási effektek alkalmazásában - majd nyissa meg és állítsa be őket a Final Cut Pro-ban.
 • Használjon profi hanghatásokat több tucat plug-in segítségével hangtömörítéshez, EQ-hez és egyebekhez - vagy küldje el a hangzásvilágát egy professzionális hangalkalmazásba, például az Apple Logic Pro programjába professzionális keveréshez.
 • Hagyja, hogy a Final Cut Pro elemezze a videót, és roncsolásmentesen javítsa az olyan gyakori problémákat, mint a túlzott zúgás vagy hangerő. A Final Cut Pro stabilizáló funkciójával korrigálhatja a remegő videót.
Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram