Az OÖVG a TeamViewer segítségével növelte szolgáltatása minőségét

2023-05-25 15:00
Az Oberösterreichi Közlekedési Szövetség a TeamViewerrel közösen támogatja a gördülékeny tömegközlekedési szolgáltatásokat.  


Az Oberösterreichi Közlekedési Szövetség a TeamViewerrel közösen támogatja a gördülékeny tömegközlekedési szolgáltatásokat.  

oövv_lead.jpg

Az Oberösterreichi Közlekedési Szövetség (Oberösterreich Verkehrsverbund, OÖVG) az összes felső-ausztriai tömegközlekedési szolgáltatás koordinátora, közvetítője, összekötője és kapcsolattartója. A cég tervezi meg a regionális közlekedést, és független partnereivel (ÖBB távolsági közlekedés, WESTbahn, LINZ AG LINIEN, Steyri Városi Vállalat, Wels Linien) együttműködve különböző közlekedési modelleket és koncepciókat hoz létre Felső-Ausztria lakott területei között.

2017-ben az OÖVG úgy döntött, digitalizálja ingyenes diák- és tanulói bérleteinek kérelmezési rendszerét, és papír alapú formáit digitálisra váltja. Ez pedig komoly kihívást jelentett.

Az online jegyrendelés elsőre nem ment könnyen a diákok számára, mivel a folyamat során sok adatot kellett megadni. Továbbá, ha a jegyek útvonalspecifikusak, akkor az engedélyezett útvonalat is ki kell választani. Szintén gondokat okozott a problémák kezelése és az is, hogy az összes böngésző támogatva legyen minden felhasználói eszközön.
Ezekre pedig mind megoldást kellett keresnie a cégnek. Annak érdekében, hogy a digitális rendeléssel kapcsolatos problémákban és kérdésekkel kapcsolatban a lehető legjobb támogatást nyújthassa ügyfeleinek, az OÖVG úgy döntött, integrálja a TeamViewer-t.

Például egy telefonos hívás során az OÖVG szakértői elmagyarázzák, hol található a weboldalon a közös böngészés (co-browsing) gomb és hogyan indítható el a közös munkamenet. Ezt követően egy szakértő kijelölhet mezőket vagy kiemelhet szövegeket az ügyfél képernyőjén, hogy segítsen neki az űrlap kitöltésében közvetlenül a telefonhívás során.

A cég ezen stratégiával csökkentette a támogatási költségeket és növelte az ügyfél-elégedettséget. Az online rendelőlapok kitöltése és a jegyrendelés most már kevésbé stresszes és zökkenőmentes a diákok és tanulók számára. Szintén pozitívum, hogy sokkal kevesebb támogatási időre van szükség. 

„Támogató csapatunk látja, amit az ügyfél lát, így gyakran közvetlenül meg tudjuk oldani a jegyértékesítéssel kapcsolatos problémákat. Ennek eredményeként hihetetlen mennyiségű időt spórolunk meg, és ügyfeleink sokkal elégedettebbek.”  - nyilatkozta Christoph Sageder Értékesítési és Projekt/Folyamatmenedzser.

Az OÖVG és a TeamViewer együttműködéséről bővebben itt olvashatsz.

(TeamViewer)

Olvass tovább


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.


Wacom termékbemutató nyílt nap - Újdonságok és inspirációk

Múlt héten tartottuk a kivételes Wacom termékbemutató nyílt napunkat. Nézd meg milyen volt!


Adobe Acrobat - A felsőoktatás nélkülözhetetlen eszköze

Fedezd fel, hogyan segíti az Adobe Acrobat megjegyzések funkciója a hallgatókat a hatékony tanulásban és együttműködésben a felsőoktatásban, valamint hogyan alkalmazható lépésről lépésre a digitális dokumentumkezelésben.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram