Maxon One - januári kiadás

2023-02-01 00:18
Maxon One januári kiadás: nagy teljesítményű tervezés Apple Silicon, Windows vagy akár iPad készüléken - a ZBrush, a Forger és a Red Giant frissítései kreativitást szülnek.

Maxon One januári kiadás: nagy teljesítményű tervezés Apple Silicon, Windows vagy akár iPad készüléken - a ZBrush, a Forger és a Red Giant frissítései kreativitást szülnek.


A Maxon, a szerkesztők, filmkészítők, mozgóképtervezők, vizuális effektművészek egyik kedvenc szoftvergyártója bejelentette a Maxon One termékcsalád izgalmas 2023 januári frissítéseit - köztük a ZBrush és a Forger jelentős frissítéseit, valamint a Red Giant Trapcode kulcsfontosságú teljesítményfrissítéseit. 

ZBrush:

Redshift a ZBrushban:

A Maxon fejlesztőcsapata elhozta a világszínvonalú renderelést közvetlenül a ZBrushba. A Redshift integráció első lépése új és izgalmas munkafolyamatokat biztosít a kiváló minőségű képek rendereléséhez subsurface scattering-el és emissziós fénygenerálással. A Redshift for ZBrush támogatja a Standard, Matcap és Redshift materialokat a fokozott realizmus érdekében a fémfelületek és az üveg kausztikus hatásainak létrehozásakor. A Maxon One előfizetők az Nvidia és az Apple GPU-k teljes teljesítményét kihasználhatják a rendereléshez, míg minden előfizető élvezheti a pixelparitást a CPU használatakor bármely kompatibilis rendszeren.

"A Redshift integrálása a ZBrushba olyan teljesítményt és rugalmasságot biztosít a művészeknek, amely korábban elképzelhetetlen volt. Ez egy jelentős mérföldkő a Maxon számára, és megvalósítja célunkat, hogy a Redshift minden művész és alkotó számára elérhetővé váljon" - mondta David McGavran, a Maxon vezérigazgatója.

Új és továbbfejlesztett szobrászati eszközök:

Slime Bridge:

Mostantól a művészek kihasználhatják a ZBrush maszkoló rendszerének erejét, hogy összetett geometriai kapcsolatokat és mintákat hozzanak létre az egyik maszkolt szigetről a másikra. A Tension, Bridge, Caliper és Branch vezérlőkkel rendkívül könnyen lehet dolgozni.

Sculptris Pro:

Ott legyen nagyobb részletesség, ahol számít! Az amúgy is robusztus eszköz legújabb kiegészítései lehetővé teszik a művészek számára, hogy egy csúszkával növeljék a mesh sűrűségét a kívánt területeken, miközben a háromszögek méretét is csökkenthetik.

Dinamikus szimmetria:

A Local Symmetry a ZBrushon belüli Gizmo-t használja, hogy lehetőséget biztosítson a szimmetria megtartására a ZBrush munkaterületen belül, miközben a modelleket a középtengelytől távolabb mozgatja. A felhasználók a szimmetriavonalat is irányíthatják, miközben az eszközök elhelyezését a ZBrush world space-ben bárhol manipulálják.

Mask Regions:

Az Auto Region funkciónak köszönhetően könnyedén maszkolhatunk összetett alakzatokat. Egyszerűen festhetünk indikátorokat szimpla vagy összetett alakzatokra a kitöltendő területek meghatározásához és maszkolhatunk több területet egyetlen gombnyomással.

Apply Last Action:

Az Apply Last Action to All SubTools funkció lehetővé teszi az anyagattribútumok, a színinformációk és bármely más "visszavonható" művelet alkalmazását a ZBrush eszközpalettán belül több aleszközre egy gombnyomással.

ZRemesher Retry / Keep PolyPaint funkció:

Az iparág legjobb automatikus retopológiája még jobbá válik a különböző beállítások eredményeinek tárolására és összehasonlítására szolgáló lehetőségekkel.

 

Crease Edge UV Unwrap:

A Crease Edge automatikusan felismeri a leghatékonyabb kemény éleket és "gyűrődéseket", ahol UV-varratokat kell elhelyezni az UV map generálásához.

Forger:

Alosztályozási felületek: a művészek bárhol alkothatnak, mivel a Forger képességei az iPaden messze meghaladják a szobrászat lehetőségeit. Az alkotók így hozzáférést kapnak egy teljes poligonális modellezési eszközkészlethez, beleértve a felosztott felületeket és a szimmetriát.

Red Giant Trapcode:

A Maxon a teljesítményre való folyamatos összpontosítás részeként mérsékelt fejlesztéseket hajtott végre a Particular részecskerendszeren. Egy új, optimalizált munkafolyamat lehetővé teszi egy emitter összekapcsolását bármely 3D réteggel az AE kompozícióban, így hatékonyabbá válik a részecskerendszer beállítása. A teljesítményt optimalizálták az animált Physics Time Factorok használatakor is, és javult a memóriakezelés a For részecskék esetében.

Maxon Capsules:

A Maxon továbbra is rendszeresen szállít nagyszerű Capsule-tartalmakat, amelyek több mint 75 Redshift-optimalizált modellel, 30 Redshift Wood, Metal és Liquid anyaggal, valamint további 30 exkluzív Maxon One anyaggal adnak kreatív lökést és segítő kezet az előfizetőknek. A Rocket Lassóval közösen létrehozott új Wave Spline primitív segítségével a Maxon One előfizetők oszcilloszkópokat, hangformákat és más animált hullámformákat szimulálhatnak.

Minden frissítés azonnal elérhető az előfizetők számára a Maxon App-on és a Maxon weboldalán keresztül.

(Maxon)

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram