Egy hónap közös munka - meetingek nélkül!

2023-02-01 00:28
Egy hónap meetingek nélkül. Lehetséges?   A TechSmith Corporation, a képernyőfelvételi szoftverek és termelékenységi megoldások piacvezetője a Convince & Convert marketing tanácsadó céggel együttműködve kiadta az Egy hónap meetingek nélkül című e-könyvét: A Month with No Meetings: An Experiment to Build an Async-First Culture, amely az Async-First tanulmányuk eredményeit dokumentálja.  Miután a világjárvány idején 100%-ban távmunkára álltak […]

Egy hónap meetingek nélkül. Lehetséges?


UIUT3RPDPRBATFTG735TCDQDOM.png

 

A TechSmith Corporation, a képernyőfelvételi szoftverek és termelékenységi megoldások piacvezetője a Convince & Convert marketing tanácsadó céggel együttműködve kiadta az Egy hónap meetingek nélkül című e-könyvét: A Month with No Meetings: An Experiment to Build an Async-First Culture, amely az Async-First tanulmányuk eredményeit dokumentálja. 

Miután a világjárvány idején 100%-ban távmunkára álltak át, a TechSmith alkalmazottai sem voltak immunisak a virtuális megbeszélések által okozott fáradtság ellen, amelyet sokan tapasztaltak ebben az időszakban. A kevesebb és jobb értekezletek bevezetésével hatékony megoldást keresve a vállalat radikális megközelítést választott, és 300 alkalmazottja körében egy egész hónapot tesztelt meetingek nélkül, hogy segítsen megteremteni a jövő ideális hibrid munkakultúráját.

A 2022 júliusában zajló egy hónapos kísérlet célja az volt, hogy kiderüljön, vajon a kizárólag aszinkron kommunikáció pozitív hatással van-e a dolgozók elégedettségére, munkához való hozzáállására, termelékenységére és innovációjára, mivel nagyobb rugalmasságot és több dedikált "gondolkodási" időt kínál. A kísérletben az aszinkron kommunikáció arra utal, hogy az egyének saját időbeosztásuk szerint dolgoznak együtt a feladatok és projektek elvégzésén.

 

A legfontosabb eredmények a következők voltak:

A munkavállalók több mint 15%-a érezte magát produktívabbnak: a TechSmith felmérte a dolgozókat az Async-First July előtt és után érzékelt termelékenységük szintjéről, és 15%-os növekedést tapasztalt azon alkalmazottak körében, akik határozottan egyetértettek azzal, hogy a kísérlet után produktívnak érezték magukat a munkájuk során. Ez biztató volt, és megerősítette a vállalat hipotézisét, miszerint a termelékenység egyéni és vállalati szinten is finomhangolható.

8%-os növekedés az értekezletek fontosságának érzékelésében: A TechSmith megkérte a munkavállalókat, hogy tekintsék át a naptárukban szereplő összes szinkron értekezletet, és értékeljék azokat egy egytől ("Nem fontos") ötig ("Nagyon fontos") terjedő skálán. A kísérletet megelőzően az értekezletek átlagos pontszáma 3,32 volt, ez azonban július végére közel 8%-kal, átlagosan 3,57-re nőtt. Ez az eredmény azt mutatja, hogy a kísérlet után a munkavállalók általában jobban átgondolták, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a szinkronban együtt töltött időből, és jobban átgondolták, hogy mit lehet aszinkronban csinálni.

Az alkalmazottak 85%-a fontolóra veszi a kísérlet után a jövőbeli megbeszélések helyettesítését: a munkavállalók egyetértettek abban, hogy az aszinkron kommunikációs szokásokat érdemes megtanulni és átvenni.

"A termelékenységi és munkahelyi kommunikációs megoldások terén 30 éve vezető szerepet betöltő cégként úgy érezzük, hogy felelősségünk a határokat feszegetni és új módszereket keresni a munkavállalók számára a hatékony és eredményes kapcsolatteremtésre és együttműködésre" - mondta Wendy Hamilton, a TechSmith vezérigazgatója. "A technológia nyilvánvalóan kulcsfontosságú a vállalatok számára a hibrid vagy távoli környezetben való működéshez, de a valódi változást a kultúra újraindításával kell kezdeni, hogy segítsük a munkavállalókat új szokások és munkafolyamatok kialakításában, amelyek jobban megfelelnek a változó környezetüknek. Ez a kísérlet nagyszerű lépés volt az ideális hibrid munkakultúra kialakítása felé."

Ha többet szeretnél megtudni a TechSmith megállapításairól az aszinkronizált munkahely előnyeiről és kihívásairól, a teljes ebook A Month with No Meetings: An Experiment to Build an Async-First Culture letölthető innen.

 

(Techsmith)

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram