Biztonsági fejlesztésekkel erősödött a TeamViewer

2023-11-07 10:00
A TeamViewer további biztonsági és egyéb funkciókkal bővíti a TeamViewer Tensor vállalati szoftvert a legújabb nagyszabású frissítéssel.

A TeamViewer, a távkapcsolati és munkahelyi digitalizációs megoldások vezető globális szolgáltatója bejelentette a TeamViewer Tensor nevű vállalati kapcsolati megoldásának jelentős frissítését, amely támogatja az informatikai részlegeket az üzletileg kritikus eszközök karbantartásában.

Ez a frissítés különös hangsúlyt fektet a javított biztonságra, az új mobileszköz-kezelési képességekre és az átdolgozott felhasználói felületre, amely az azonosító és jelszó helyett munkamenet-linkeket tartalmaz.

Vállalkozásközpontú biztonsági funkciók

A TeamViewer Tensor még tovább bővíti a granuláris vezérlést és a hozzáférési korlátozásokat azzal, hogy a meglévő feltételes hozzáférési képességeket kiegészíti a "Bring Your Own Certificate" (BYOC), valamint az előre jóváhagyott hozzáférési munkamenetek lehetőségével. 

A BYOC lehetővé teszi a TeamViewer-ügyfelek számára, hogy teljes mértékben szabályozzák a hozzáférést a vállalati hálózaton belül azáltal, hogy csak a telepített egyéni tanúsítvánnyal rendelkező eszközöknek biztosítanak hozzáférést. A TeamViewer új csatlakozási módjával kombinálva lehetőség van tanúsítványokkal támogatott munkamenetkapcsolatok létrehozására - ami egyszeri kapcsolatot tesz lehetővé a szervezeten belüli tanúsított eszközök között, kiküszöbölve a véletlen félrekonfigurálást és a hozzáférés esetleges megsértését.

Az előre jóváhagyott feltételes hozzáférésű munkamenetek ellenőrzést biztosítanak az eszközökhöz vagy eszközcsoportokhoz való kapcsolat előre definiálásával, rögzített időintervallummal és időkorlátozással, amely a kimenő és bejövő kapcsolatokhoz egyaránt rendelkezésre áll. 

Különösen a harmadik felekkel vagy ügyfelekkel együttműködő szervezetek csökkenthetik az informatikai részleg munkaterheit azáltal, hogy a terméken belül előre meghatározzák az egyes munkameneteket, anélkül, hogy a biztonsági irányelvek sérülnének.

Holisztikus eszközfelügyelet és -kezelés

A TeamViewer Tensor a nagyobb vállalatok számára kijelölt megoldás, amelyek különféle eszközökből álló flottákkal rendelkeznek, és különleges igényt támasztanak a biztonságra és a skálázhatóságra. Ezért a TeamViewer a Tensor alapértelmezett részét képező távfelügyeleti és -kezelési megoldásába mobileszköz-kezelési képességeket is beépített. A legújabb kiegészítéssel a TeamViewer Tensor mostantól holisztikus áttekintést nyújt a teljes IT- és OT-térképről, lefedve az összes főbb operációs rendszert, beleértve az androidot és az iOS-t is, lehetővé téve a javítások, házirendek, az eszközök be- és kiszerelése, valamint a távoli biztonsági mentések és az adattörlések központosított bevezetését.

Újratervezett felület és továbbfejlesztett munkafolyamatok

A TeamViewer Tensor a teljes felhasználói élmény újratervezését kapta, amely számos fejlesztést vezet be, mint például a gyors műveletek, az univerzális keresés és a társdokkoló, hogy megkönnyítse a nagyméretű IT-osztályok életét, amelyek egyszerre több ezer eszközt tartanak karban. Az új webes kliens nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, a telepített verzió összes funkciójához való hozzáféréssel a tetején.

Mei Dent, a TeamViewer termék- és technológiai igazgatója: "Már régen meghatároztuk a távoli kapcsolódás szabványát, és következésképpen továbbfejlesztettük a TeamViewer Tensor megoldásunkat, hogy megfeleljen a vállalati igényeknek a biztonságos és megbízható kapcsolódás terén, és túlszárnyalja azokat, ezzel vezető szereplőként pozícionálva magunkat ebben a szektorban. Ezzel a jelentős frissítéssel hangsúlyozzuk, hogy a vállalati szintű biztonságra és a jobb munkafolyamatokra összpontosítunk, miközben maximális rugalmasságot biztosítunk, és támogatunk minden olyan eszközt, amely az internetre csatlakozik - a beágyazott táblagépektől kezdve az éttermi ételrendeléshez szükséges beágyazott tableteken át a távoli helyeken elhelyezett digitális kijelzőkig, a klasszikus IT-berendezéseken és mobilokon át egészen az üzemi robotokig."

A TeamViewer Tensort olyan csapatok, például IT-osztályok vagy ügyfélszolgálatok számára tervezték, amelyeknek egyetlen, gyors, megbízható és biztonságos megoldásra van szükségük, amely könnyen integrálható a meglévő környezetekbe, például az active directorykbe. A teljes körű auditálhatóságnak, a vállalatok számára vonatkozó tanúsítványoknak és a BitSight Security által a legjobb 1%-ba sorolt Tensornak köszönhetően a Tensort távoli hozzáférésre még olyan kritikus infrastruktúrájú szervezetek is használhatják, mint például termelőüzemek vagy szigorúan szabályozott iparágak, mint például az egészségügy vagy a pénzügyi szolgáltatások esetében is.

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram