Megjelent a Maxon Cinebench 2024

2023-09-22 23:41
A Maxon bejelentette a Cinebench 2024 3D benchmark szoftver új kiadását, mely nagy előrelépést jelent a fejlesztőknek és a játékosoknak.

A Maxon bejelentette a Cinebench 2024 3D benchmark szoftver várva várt új kiadását. A két évtizede a számítógépek teljesítményértékelés sarokkövének számító, iparági szabványnak számító benchmarking szoftver legújabb iterációja új mércét állít fel a teljesítményértékelés terén, a legmodernebb technológiára alapulva, hogy a művészek, tervezők és alkotók számára pontosabb és relevánsabb képet nyújtson a hardverük képességeiről.

Redshift Rendering Engine integráció

A Cinebench 2024 új korszakot nyit a Cinema 4D alapértelmezett renderelőmotorjának, a Redshiftnek a teljesítményével. Elődeivel ellentétben, amelyek a Cinema 4D szabványos renderelőjét használták, a Cinebench 2024 ugyanazokat a renderelő algoritmusokat használja mind a CPU, mind a GPU implementációban. A Redshift motorra való áttérés biztosítja, hogy a teljesítménytesztelés zökkenőmentesen igazodik a modern kreatív munkafolyamatok követelményeihez, pontos és konzisztens eredményeket szolgáltatva.

maxon cinebench 2024

Kettős teljesítményértékelés: CPU és GPU

A Cinebench 2024 visszaállítja a GPU teljesítményértékelést, amely funkció az elmúlt évtizedben hiányzott a Cinebenchből. A legújabb verzió nem csak a CPU teljesítményét értékeli, hanem a GPU képességeibe is betekintést nyújt, tükrözve a kreatív szoftverek és munkafolyamatok fejlődő technológiai környezetét.

Szélesebb körű platform-kompatibilitás

A Cinebench 2024-et úgy tervezték, hogy a hardverkonfigurációk szélesebb skálájához alkalmazkodjon. Zökkenőmentesen támogatja az x86/64 architektúrát (Intel/AMD) Windows és macOS operációs rendszereken, valamint az Arm64 architektúrát, így az Apple Silicon macOS és a Snapdragon® Windows-on is támogatja. A Redshift GPU teljesítménye kompatibilis Nvidia, AMD és Apple grafikus processzorokkal rendelkező rendszereken értékelhető, a részletsebb technikai inofrmációkat itt találjuk: Evaluate your computer's hardware capabilities | Cinebench from Maxon

Egységesített benchmarking scene

A Cinebench 2024 egyszerűsíti a teljesítményértékelési folyamatot azáltal, hogy a CPU és a GPU teszteléséhez is egységes scene filet használ. Ez az újítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felismerjék a Redshift GPU kihasználásának előnyeit, és valós bepillantást nyerjenek a legmodernebb grafikus hardverek renderelési lehetőségeibe.

Megújított felhasználói felület

A Cinebench 2024 egy megújult felhasználói felületet vezet be, amely javítja a felhasználói élményt, és bemutatja a Cinema 4D-ben a Redshift renderelőmotorral elért hihetetlen művészi erőfeszítéseket. Ez a dinamikus felület a Redshift motorban rejlő potenciálról tesz tanúbizonyságot, miközben intuitívabb és vizuálisan vonzóbb felhasználói élményt nyújt.

A motorháztető alatti fejlesztések

A felszínen túl a Cinebench 2024 számos teljesítménynövelő funkciót kínál. A Cinebench R23-hoz képest háromszorosára nőtt memóriaigényével a szoftver megfelel a modern projektek memóriaigényes követelményeinek. A számítási teljesítmény hatszoros növekedése és az újabb utasításkészletek felhasználása biztosítja továbbá, hogy a benchmark megfeleljen a modern kreatív projektek összetettségének és kifinomultságának.

Páratlan teljesítményértékelés

Lényeges megjegyezni, hogy a Cinebench 2024 pontszámai nem hasonlíthatók össze közvetlenül elődje, a Cinebench R23 eredményeivel. A Redshift, egy másik renderelőmotor, a nagyobb memóriaigény és az összetettebb jelenetek beépítésével a Cinebench 2024 a modern hardveres képességek továbbfejlesztett és pontos értékelését nyújtja.

Elérhetőség

A Cinebench 2024 már letölthető a Maxon hivatalos weboldaláról.

Olvass tovább

,
[WEBINÁR]: Adobe Acrobat - Kezdjük az alapoktól, 2. rész!

Legutóbbi webinárunk során az Adobe Acrobat tanfolyam első részében a szoftver alapjaival ismerkedtünk meg.
Most, a második részben tovább lépünk, és a haladó funkciók világába kalauzoljuk el résztvevőinket.

,
Megérkezett az AI új generációja a Photoshopba

A generatív mesterséges intelligencia következő generációja már elérhető a Photoshop bétában. De mit is jelent ez pontosan?

,
Wacom OLED kijelzővel: Wacom Movink

Megérkezett a Wacom Movink! Miért érdemes az Wacom első OLED képernyős digitális rajztábláját választani? Kiderül a cikkből!

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram