Egy hónap közös munka - meetingek nélkül!

2023-02-01 00:28
Egy hónap meetingek nélkül. Lehetséges?   A TechSmith Corporation, a képernyőfelvételi szoftverek és termelékenységi megoldások piacvezetője a Convince & Convert marketing tanácsadó céggel együttműködve kiadta az Egy hónap meetingek nélkül című e-könyvét: A Month with No Meetings: An Experiment to Build an Async-First Culture, amely az Async-First tanulmányuk eredményeit dokumentálja.  Miután a világjárvány idején 100%-ban távmunkára álltak […]

Egy hónap meetingek nélkül. Lehetséges?


UIUT3RPDPRBATFTG735TCDQDOM.png

 

A TechSmith Corporation, a képernyőfelvételi szoftverek és termelékenységi megoldások piacvezetője a Convince & Convert marketing tanácsadó céggel együttműködve kiadta az Egy hónap meetingek nélkül című e-könyvét: A Month with No Meetings: An Experiment to Build an Async-First Culture, amely az Async-First tanulmányuk eredményeit dokumentálja. 

Miután a világjárvány idején 100%-ban távmunkára álltak át, a TechSmith alkalmazottai sem voltak immunisak a virtuális megbeszélések által okozott fáradtság ellen, amelyet sokan tapasztaltak ebben az időszakban. A kevesebb és jobb értekezletek bevezetésével hatékony megoldást keresve a vállalat radikális megközelítést választott, és 300 alkalmazottja körében egy egész hónapot tesztelt meetingek nélkül, hogy segítsen megteremteni a jövő ideális hibrid munkakultúráját.

A 2022 júliusában zajló egy hónapos kísérlet célja az volt, hogy kiderüljön, vajon a kizárólag aszinkron kommunikáció pozitív hatással van-e a dolgozók elégedettségére, munkához való hozzáállására, termelékenységére és innovációjára, mivel nagyobb rugalmasságot és több dedikált "gondolkodási" időt kínál. A kísérletben az aszinkron kommunikáció arra utal, hogy az egyének saját időbeosztásuk szerint dolgoznak együtt a feladatok és projektek elvégzésén.

 

A legfontosabb eredmények a következők voltak:

A munkavállalók több mint 15%-a érezte magát produktívabbnak: a TechSmith felmérte a dolgozókat az Async-First July előtt és után érzékelt termelékenységük szintjéről, és 15%-os növekedést tapasztalt azon alkalmazottak körében, akik határozottan egyetértettek azzal, hogy a kísérlet után produktívnak érezték magukat a munkájuk során. Ez biztató volt, és megerősítette a vállalat hipotézisét, miszerint a termelékenység egyéni és vállalati szinten is finomhangolható.

8%-os növekedés az értekezletek fontosságának érzékelésében: A TechSmith megkérte a munkavállalókat, hogy tekintsék át a naptárukban szereplő összes szinkron értekezletet, és értékeljék azokat egy egytől ("Nem fontos") ötig ("Nagyon fontos") terjedő skálán. A kísérletet megelőzően az értekezletek átlagos pontszáma 3,32 volt, ez azonban július végére közel 8%-kal, átlagosan 3,57-re nőtt. Ez az eredmény azt mutatja, hogy a kísérlet után a munkavállalók általában jobban átgondolták, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a szinkronban együtt töltött időből, és jobban átgondolták, hogy mit lehet aszinkronban csinálni.

Az alkalmazottak 85%-a fontolóra veszi a kísérlet után a jövőbeli megbeszélések helyettesítését: a munkavállalók egyetértettek abban, hogy az aszinkron kommunikációs szokásokat érdemes megtanulni és átvenni.

"A termelékenységi és munkahelyi kommunikációs megoldások terén 30 éve vezető szerepet betöltő cégként úgy érezzük, hogy felelősségünk a határokat feszegetni és új módszereket keresni a munkavállalók számára a hatékony és eredményes kapcsolatteremtésre és együttműködésre" - mondta Wendy Hamilton, a TechSmith vezérigazgatója. "A technológia nyilvánvalóan kulcsfontosságú a vállalatok számára a hibrid vagy távoli környezetben való működéshez, de a valódi változást a kultúra újraindításával kell kezdeni, hogy segítsük a munkavállalókat új szokások és munkafolyamatok kialakításában, amelyek jobban megfelelnek a változó környezetüknek. Ez a kísérlet nagyszerű lépés volt az ideális hibrid munkakultúra kialakítása felé."

Ha többet szeretnél megtudni a TechSmith megállapításairól az aszinkronizált munkahely előnyeiről és kihívásairól, a teljes ebook A Month with No Meetings: An Experiment to Build an Async-First Culture letölthető innen.

 

(Techsmith)

Olvass tovább


Új CorelDRAW Graphics Suite előfizetés most 20% kedvezménnyel

Szerezd be most CorelDRAW Graphics Suite előfizetésed 20% kedvezménnyel!

,
[MEGHÍVÓ]: Adobe Express és Adobe Acrobat webinar - MI és a PDF esete

Ha még nem próbáltad ki az új Acrobat és Express funkciókat, itt az ideje! Regisztrálj webinárunkra, ahol szakértő kollégánk bemutatja ezeket az új lehetőségeket, és segítenek megtanulni, hogyan használhatod ki a legtöbbet a PDF szerkesztés legfrissebb technológiáiból.


Tavaszi iSpring Suite kedvezmény április végéig

Előfizetnél az iSpring Suite, Max, vagy Premium termékekre? Már használsz iSpring termékeket és szeretnél Suite-ra frissíteni? Akkor most figyelj, mert ezek a tavaszi kedvezmények neked szólnak!

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram