Rider

  JetBrains Rider 2017.3

  Új keresztplatform .NET IDE
  Rider

  A JetBrains Rider egy új keresztplatform .NET IDE, ami az IntelliJ platformon és a ReSharperen alapul. ASP.NET, .NET, .NET Core, Xamarin és Unity alkalmazások fejlesztése Windows, Mac OS és Linux operációs rendszereken.

  Áttekintés

  A legtöbb .NET projekt típus támogatása

  A Rider támogatja a .NET Framework, az új keresztplatform .NET Core és Mono alapú projektek fejlesztését. A támogatásnak köszönhetően az alkalmazások széles körét programozhatjuk le, beleértve .NET asztali alkalmazásokat, szolgáltatásokat és könyvtárakat, Unity játékokat, Xamarin appokat, ASP.NET és ASP.NET Core webes alkalmazásokat.

  Keresztplatform

  Nem csupán egyszerre több runtime-ot lehet futtatni és bugmentesíteni, de maga a Rider is több különböző platformon fut: Windowson, Mac OS-en és Linuxon.

  Gazdag funkcionalitás és nagy teljesítmény

  A Rider több mint 2200 kódvizsgálati eszközzel, több száz művelettel és újragyártással rendelkezik a ReSharperből átvéve, amiket kiegészítenek az IntelliJ platform IDE funkciói. A gazdag funkcionalitás ellenére, a Rider gyors és reszponzív.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 10, 8.1, 8 vagy 7. 64 (64 bit)
  Processzor
  Dual Core
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  512 MB
  Képernyő
  1024x768
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X 10.10 vagy újabb
  Processzor
  Intel
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  512 MB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • Mono 4.4 vagy újabb
  Rendszer
  Linux (64 bit)
  Processzor
  Dual Core
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  512 MB
  Képernyő
  1024x768
  Funkciók

  Kódszerkesztés A Rider gazdag funkcionalitású szerkesztője több különböző kiegészítéssel és sablonnal, automatikus kapcsos zárójel beillesztése és direktívák importálásával áll a fejlesztők rendelkezésére. Ezen felül gyorstippek és hasábközi ikonok segítik a navigációt és a műveletek végrehajtását.

  Kódanalízis A Rider több mint 2200 élő kódvizsgálati funkcióval büszkélkedhet, melyeket automatikusan alkalmazható egyedi vagy kötegelt gyorsfixek egészítenek ki. Az esetleges hibákról akkor is értesít a Rider, ha épp nincs megnyitva egy adott fájl.

  Navigáció és keresés Bármilyen osztályt, funkciót vagy szimbólumot gyorsan megtalálhatunk a kódon belül, és a keresés során csak a releváns találatok jelennek meg. Rákereshetünk bármelyik szimbólum használatára, vagy odanavigálhatunk a szimbólumokhoz, a kiterjesztés metódusokhoz és megvalósításokhoz.

  ui

   

  Újragyártás A Resharper több mint 60 újragyártás eszköze elérhető a Riderben is, ugyanúgy ahogy a több mint 450 kontextus akció is. Átnevezés, metódusok kiemelése, interfészek és osztályok, típusok mozgatása és másolása, alternatív szintaxisok, és sok minden más.

  Unit tesztelés A Rider segít az egységek tesztelésében és hibamentesítésében az NUnit, az xUnit.net, és az MSTest alapján. A teszteket átböngészhetjük, különböző szempontokat szerint csoportosíthatjuk őket, és összevethetjük őket a forráskód megfelelő részével.

  Hibakereső és egyéb eszközök A Rider tartalmaz egy olyan hibakeresőt, ami működik a .NET Framework, a Mono és a .NET Core alkalmazásokon is, lehetővé téve, hogy lépésről lépésre ellenőrizzük le a kódot. Ezen felül olyan eszközök is a rendelkezésünkre állnak, mint a stack trace intéző, a NuGet böngésző, a VCS és az adatbázisok támogatását szolgáló funkciók.