JetBrains

JetBrains Rider 2023.3

A JetBrains Rider egy új keresztplatform .NET IDE, ami az IntelliJ platformon és a ReSharperen alapul.

A JetBrains Rider egy új keresztplatform .NET IDE, ami az IntelliJ platformon és a ReSharperen alapul.

ÁTTEKINTÉS

A JetBrains Rider egy új keresztplatform .NET IDE, ami az IntelliJ platformon és a ReSharperen alapul. ASP.NET, .NET, .NET Core, Xamarin és Unity alkalmazások fejlesztése Windows, Mac OS és Linux operációs rendszereken.

A legtöbb .NET projekt típus támogatása

A Rider támogatja a .NET Framework, az új keresztplatform .NET Core és Mono alapú projektek fejlesztését. A támogatásnak köszönhetően az alkalmazások széles körét programozhatjuk le, beleértve .NET asztali alkalmazásokat, szolgáltatásokat és könyvtárakat, Unity játékokat, Xamarin appokat, ASP.NET és ASP.NET Core webes alkalmazásokat.

Keresztplatform

Nem csupán egyszerre több runtime-ot lehet futtatni és bugmentesíteni, de maga a Rider is több különböző platformon fut: Windowson, Mac OS-en és Linuxon.

Gazdag funkcionalitás és nagy teljesítmény

A Rider több mint 2200 kódvizsgálati eszközzel, több száz művelettel és újragyártással rendelkezik a ReSharperből átvéve, amiket kiegészítenek az IntelliJ platform IDE funkciói. A gazdag funkcionalitás ellenére, a Rider gyors és reszponzív.
RENDSZERKÖVETELMÉNYEK


Apple:

RendszerMac OS X 10.10 vagy újabb
ProcesszorIntel
Memória4 GB
Tárhely512 MB
Képernyő1024x768
Egyéb
  • Mono 4.4 vagy újabb

Windows:

RendszerWindows 10, 8.1, 8 vagy 7. 64 (64 bit)
ProcesszorDual Core
Memória4 GB
Tárhely512 MB
Képernyő1024x768

Egyéb:

RendszerLinux (64 bit)
ProcesszorDual Core
Memória4 GB
Tárhely512 MB
Képernyő1024x768

FUNKCIÓK

Kódszerkesztés A Rider gazdag funkcionalitású szerkesztője több különböző kiegészítéssel és sablonnal, automatikus kapcsos zárójel beillesztése és direktívák importálásával áll a fejlesztők rendelkezésére. Ezen felül gyorstippek és hasábközi ikonok segítik a navigációt és a műveletek végrehajtását.

Decompiler Szeretné tudni, hogy hogyan működik a third-party könyvtárból származó kód? A Riderrel nem jelent gondot kideríteni. Csak használjuk a Go to Declaration funkciót egy könyvtárszimbólumon, a Rider pedig visszafejti C#-ba a könyvtártípust a hagyományos szerkesztőben. Az így visszafejtett kódban ugyanúgy navigálhatunk, mint a forráskódban, és természetesen a használatokra is rákereshetünk. Az is előfordulhat, hogy nincs is szükség a kód visszafejtésére. A Rider képes lekapni a forráskódokat az olyan forrás szerverekről, mint például a Microsoft Reference Source Center.

Verziókontroll A Rider alapból támogatja a Git, a Subversion, a Mercurial, a Perforce és a TFS verziókontroll rendszereket, de plugineken keresztül másokhoz is hozzáférhetünk. A szerkesztőfelületen a helyben történ változások már a gépelés során kiemelésre kerülnek. A dedikált VCS ablak használatával követhetjük a helyi és a bejövő változásokat, menedzselhetjük a változáslistákat, betárazhatunk változtatásokat későbbi használatra, megnézhetjük a diffeket, a cmmiteket és a push-okat.

versioncontrol

Adatbázisok és SQL Anélkül dolgozhatunk SQL-lel és adatbázisokkal, hogy el kellene hagynunk a Ridert. Csatlakozhatunk adatbázisokhoz, szerkeszthetjük a sémákat és az adatokat, lekéréseket futtathatunk, és akár analizálhatjuk is a sémákat UML diagramok alapján. A Rider fejlett SQL szerkesztője szintaxis kiemelővel, okos kódkiegészítéssel, menet közbeni kódanalízissel és formázással, valamint navigációval segíti a fejlesztők munkáját.

Pluginek A Riderben is használhatjuk az IntelliJ platform és a ReSharper számára kifejlesztett plugineket. A már eleve rendelkezésre álló pluginek (VCS, F#, Unity support) mellé telepíthetünk újabbakat is (markdown által támogatott pluginek, .gitignore fájlok, python scriptek), ahogy épp szükségünk van rájuk. Ha egy olyan fájlt nyitunk meg, amihez nem áll rendelkezésre a szükséges plugin, a Rider automatikusan javaslatot tesz annak letöltésére.

Kódanalízis A Rider több mint 2200 élő kódvizsgálati funkcióval büszkélkedhet, melyeket automatikusan alkalmazható egyedi vagy kötegelt gyorsfixek egészítenek ki. Az esetleges hibákról akkor is értesít a Rider, ha épp nincs megnyitva egy adott fájl.

Navigáció és keresés Bármilyen osztályt, funkciót vagy szimbólumot gyorsan megtalálhatunk a kódon belül, és a keresés során csak a releváns találatok jelennek meg. Rákereshetünk bármelyik szimbólum használatára, vagy odanavigálhatunk a szimbólumokhoz, a kiterjesztés metódusokhoz és megvalósításokhoz.

ui

Újragyártás A Resharper több mint 60 újragyártás eszköze elérhető a Riderben is, ugyanúgy ahogy a több mint 450 kontextus akció is. Átnevezés, metódusok kiemelése, interfészek és osztályok, típusok mozgatása és másolása, alternatív szintaxisok, és sok minden más.

Unit tesztelés A Rider segít az egységek tesztelésében és hibamentesítésében az NUnit, az xUnit.net, és az MSTest alapján. A teszteket átböngészhetjük, különböző szempontok szerint csoportosíthatjuk őket, és összevethetjük őket a forráskód megfelelő részével. Navigálhatunk a forráskódhoz stack trace alapján.

Hibakereső és egyéb eszközök A Rider tartalmaz egy olyan hibakeresőt, ami működik a .NET Framework, a Mono és a .NET Core alkalmazásokon is, lehetővé téve, hogy lépésről lépésre ellenőrizzük le a kódot. Ezen felül olyan eszközök is a rendelkezésünkre állnak, mint a stack trace intéző, a NuGet böngésző, a VCS és az adatbázisok támogatását szolgáló funkciók.

Front-end technológiák A Rider beépített JavaScript, TypeScript, HTML, CSS és Sass támogatással rendelkezik. Használja ki a WebStorm által kínált újragyártási, hibakeresési és unit tesztelési lehetőségeket.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram