Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

2024-04-12 14:30
Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.

sketchup 2024

Ismét elérkezett az évnek az az időszaka, mikor a 3D szakemberek és más, tervezéssel foglalkozó kreatív alkotók tűkön ülve várják a SketchUp új funkcióit. A várakozás pedig most véget ért. A SketchUp kiadta 2024-es verzióját, melyben számos újítás, valamint a már meglévő funkciók javítása, illetve optimalizálása található. Nézzük, mik a SketchUp 2024 (SketchUp Pro 2024 és SketchUp Studio 2024) legfontosabb újdonságai:

1. SketchUp for Desktop

A SketchUp 2024-ben fejlesztett grafikai motort kapott. Az új motor a jelelegi hardver és szoftver technológiák lehetőségeit kihasználva jelentős fejlesztést jelent.

Újdonságnak számít az Ambient Occlusion, ami egy új arcstílus, amely vizuálisan kiemeli az élek és az arcok kölcsönhatását az elkészített modellekben. Egy másik újítás az Add Location funkció is, mely leegyszerűsíti a kiváló minőségű, pontos terepminták hozzáadásának folyamatát, beleértve a frissített munkafolyamatot, a látható "True North" nyilat és a továbbfejlesztett importálási lehetőségeket is.

Ezen kívül számos más újdonság is található a SketchUp 2024-ben. Ilyen például a Trimble Connect integráció, az IFC import és export funkciók javítások, illetve a javított modellezési funkciók, melyekről bővebben itt olvashatsz.

2. Elrendezés

A funkciók elrendezése a programon belül kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a felhasználók egyszerűen és gyorsan meg tudják találni az általuk keresett eszközöket.

Ezen a területen nagy előrelépés például, hogy a LayOut fájlok mostantól verziófüggetlenek. Ez azt jelenti, hogy a 2024-ben létrehozott fájlokat meg lehet nyitni a LayOut támogatott verzióiban (a jelenlegi verzió előtt két évvel) anélkül, hogy egy adott éves verzióba kellene menteni őket.

Az új "Teljesítmény" almenüben mostantól elérhető a "Draft Mode", amely segít a grafikai teljesítmény javításában munka közben.

További, a funkciókkal és az elrendezéssel kapcsolatos információkat itt olvashatsz.

3. Bugok javítása

Minden programban előfordulnak olyan területeket, amikre ráfér a javítás. A SketchUp 2024-ben rengeteg olyan javítás található, mely a már meglévő funkciók és eszközök teljesítményét optimalizálja. A lista szinte végtelen, ám itt mindegyiket megtalálod.

Lépj az alkotás következő a SketchUp 2024 új és frissített funkcióival. Ha további információra van szükséged a SketchUp szoftverekkel kapcsolatban, ügyfélszolgálatunk készségesen rendelkezésedre áll!

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább

,
Wacom - A tökéletes ballagási ajándék

Lepd meg szeretteidet az idézetek és lufik mellett legnépszerűbb Wacom tábláink egyikével!

LATTE3D: villámgyors text-to-3D model generálás

Az Nvidia technológiája szinte azonnal 3D modelleket generál a szövegpromptok alapján. De mire és hogyan lesz használható ez az eszköz?

,
Mire lesz képes az új ChatGPT?

Az új ChatGPT hang-, kép- és szövegalapú interakciókra is képes. Ezen felül a vállalat ezeket a funkciókat ingyenesen elérhetővé teszi.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram