Az Apple nemrég forradalmi változásokat jelentett be

2023-04-25 10:30
A cég olyan információkat osztott meg a nyilvánossággal, melyben a tervek szerint tovább fejlesztik a FaceTime népszerű videóhívásrendszerét.

A cég olyan információkat osztott meg a nyilvánossággal, melyben a tervek szerint tovább fejlesztik a FaceTime népszerű videóhívásrendszerét.


facetime_lead.jpg

Az Apple bemutatta a FaceTime hívások következő generációját megcélzó új technológiák listáját egy hatalmas szabadalmi kérelemben, amely 256 oldalon keresztül számos frissítést mutat be a népszerű videóhívó rendszerhez. A cég szerint ezek az fejlesztések új szintre emelik az üzleti és iskolai megbeszélések kimenetelét, mivel ezáltal könnyebb lesz a tartalmak megosztása konferenciahívások közben. Az új generációs kamerarendszer lehetővé teszi a kézmozdulatokkal való nagyítást, közelítést vagy háttér váltását hívás közben.

A FaceTime továbbá képes lesz jegyzettömbre rajzolt ábrákat felismerni és digitalizálni, valamint a színeket a valóságnak megfelelően kezelni. A többkamerás rendszer a felhasználók asztalán lévő dokumentumokat és tárgyakat rögzíteni tudja akár az arcukkal egyidőben. Ezt például arra használhatják, hogy a képernyőn megjelenjen valami, amit a felhasználó egy fizikai jegyzettömbön rajzol, hasonlóan az Apple Continuity Camera Desk View módjához. Az intelligens szoftverrel a megfelelő objektumok automatikusan a képernyő közepén maradnak, és a felhasználói interakciók szükségességét csökkentik.

Az újítások részeként a fizikai beviteli eszközök és érintőképernyők rezgésvisszajelző funkciót kapnak, amely apró rezgéssel visszajelzést küld a felhasználónak az érintésekről és gombnyomásokról. Az Apple szerint ezek az újítások javítják az energiahatékonyságot és az akkumulátorok élettartalmát, mivel kevesebb billentyűparancsot kell majd alkalmazni..

Ha szeretnél még jobban elmélyedni a témában, kattints ide!

(Forbes)

Olvass tovább


JetBrains .NET Day - Inspirálódj online

A JetBrains szeptember 26-án tartja a JetBrains .NET Day Online '23 online eseményét. A rendezvényen a programozás számos témakörét érintik.

, , ,
Létrejött az OpenUSD szövetség

A Pixar, az Adobe, az Apple, az Autodesk és az NVIDIA szövetséget alakít az OpenUSD számára a 3D tartalmak nyílt szabványainak előmozdítására.

,
Elhunyt Dr. John Warnock, az Adobe társalapítója

Az Adobe mély szomorúsággal tudatja, hogy a vállalat szeretett társalapítója, Dr. John Warnock augusztus 16-án családja körében 82 évesen elhunyt.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram