Embarcadero - A modern szoftverfejlesztés jövője

2024-09-04 09:00
Ismerd meg a szoftverfejlesztés élvonalát, ahol az innováció és a hatékonyság találkozik a legújabb technológiákkal a modern fejlesztői eszközökben.
Embarcadero - A modern szoftverfejlesztés jövője

Az Embarcadero neve összeforrt a modern szoftverfejlesztés innovációjával és hatékonyságával. A cég által kínált fejlesztői eszközök, mint a RAD Studio, a C++Builder és a Delphi, nélkülözhetetlenek a mai fejlesztők számára. Ebben a blogbejegyzésünkben bemutatjuk, miért érdemes az Embarcadero termékeit választani. Megmutatjuk, hogyan segítik ezek az eszközök a fejlesztők mindennapi munkáját.

Embarcadero RAD Studio 11

Az Embarcadero RAD Studio 11 a kereszt-platform alkalmazások fejlesztésének csúcsa. Ez az integrált fejlesztőkörnyezet (IDE) lehetővé teszi, hogy egyetlen kódbázisból különböző platformokra (Windows, macOS, iOS, Android) készítsünk alkalmazásokat.

Főbb jellemzők és fejlesztések:

  • Egységes kódbázis: A fejlesztők egyetlen kódbázist használhatnak, amelyből különböző platformokra fordíthatnak, így jelentősen csökkentve a fejlesztési időt és erőfeszítést.
  • Fejlett kód intelligencia: Az új verzióban továbbfejlesztett kód intelligencia funkciók érhetők el. Ilyenek például a valós idejű kódjavaslatok, a refaktorálási lehetőségek és a hibakeresés.
  • Magas DPI és 4K támogatás: A RAD Studio 11 jobb támogatást nyújt a magas DPI és 4K monitorokhoz. Ez biztosítja az éles és tiszta megjelenést.
  • Fejlettebb hibakereső eszközök: Az új platformközi hibakeresési lehetőségek, a fejlett töréspontok és a felhasználóbarát hibakereső felület gyorsabb hibajavítást tesznek lehetővé​.

RAD Studio 12.1: A legújabb fejlesztések

Embarcadero RAD Studio 12.1

A legújabb RAD Studio 12.1 verzió további előnyökkel jár, amelyeket érdemes kiemelni. Ez az integrált fejlesztőkörnyezet még hatékonyabbá teszi a keresztplatformfejlesztést, miközben növeli az alkalmazások teljesítményét és biztonságát. Az új verzió számos új funkcióval és fejlesztéssel érkezik, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy gyorsabban és könnyebben dolgozzanak.

Újdonságok és funkciók:

  • Továbbfejlesztett VCL és FireMonkey könyvtárak: A VCL és a FireMonkey könyvtárakat továbbfejlesztették a jobb teljesítmény érdekében. Ez javítja a renderelési minőséget és a felhasználói felület vezérlését minden célplatformon.
Embarcadero FireMonkey könyvtárak
  • Szerkesztőnézetek felosztása a RAD Studio IDE-ben: A RAD Studio 12.1 IDE több osztott szerkesztő nézetet támogat. Ez lehetővé teszi ugyanannak a fájlnak több helyen történő szerkesztését, valamint a tervezés és a kód nézetének egyidejű megjelenítését.
Embarcadero RAD 12.1 Szerkesztő nézet
  • Adathozzáférés és támogatott adatbázisok: Fejlesztések történtek az adatbázis, a REST kliens és a futtatási könyvtárakban. Ezenkívül hivatalos FireDAC-támogatás érhető el a Firebird 5 és PostgreSQL 16 verziókhoz.
RAD 12.1 adathozzáférés támogatott adatbázisok
  • Delphi LSP minőség és fejlesztések: A billentyűleütések viselkedésének testreszabása a kódkiegészítés során lehetővé teszi a felhasználóknak az automatikus javaslatok saját igényeikhez igazítását. Emellett az automatikus kódkiegészítés elindítása és megjelenítése is továbbfejlődött.
Embarcadero Rad 12.1 language
  • Továbbfejlesztett Visual Assist integráció a C++Builder IDE-hez: A Visual Assist 12.1-es verzió jelentős minőségjavulást kapott. Az új funkciók közé tartozik a kód átnevezésének kibővített lehetősége a vizuális tervezőkben. Emellett automatikusan generált eseménykezelők, valamint kiváló kódkiegészítés, kódnavigáció és átalakítások érhetőek el a C++ kódhoz.
Embarcadero Visual Assist integráció
  • Modernizált C++ fordítók és eszközkészlet: Az új Clang-alapú C++ fordító első kiadása Win64-hez készült. Kiváló STL támogatást, 64-bites fordítót és linkert, valamint továbbfejlesztett integrációt kínál a külső könyvtárakkal.
Embarcadero C++ fordítók és eszközkészlet
  • Android API 34-es szint és továbbfejlesztett telepítés: A RAD Studio 12.1 frissíti a támogatott Android API szintet 34-es szintre. Ezzel előkészíti az alkalmazásokat a 2024 augusztusában életbe lépő új Google Play Store követelményekre.
Android API 34-es szint
  • 4K képernyő támogatás: A RAD Studio 12.1 magas DPI támogatást nyújt az IDE-hez, lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy nagyfelbontású képernyőkön dolgozzanak. A legújabb 4k+ monitorok teljes támogatása javítja a fejlesztői munkát tisztább betűtípusokkal és ikonokkal. Emellett magas felbontású támogatást biztosít az IDE ablakain keresztül, beleértve a VCL és FMX formatervezőket és a kódszerkesztőt is.
4K támogatás
  • Windows 11 támogatás: Hivatalos támogatás Windows 11-hez integrált MSIX generálással. WebBrowser komponens Windowsra, amely támogatja mind az IE ActiveX-et, mind az új Microsoft WebView 2 vezérlőt (Chromium-alapú Edge). Továbbfejlesztett VCL Form Designer, amely lehetővé teszi a natív Windows alkalmazások vizuális építését, élő igazítási segítséggel és elrendezési útmutatókkal. Fejlesztett Delphi és C++ RTL 32-bites és 64-bites Windowsra.
Windows 11 támogatás
  • VCL stílusok szerkesztése valós időben: A VCL stílusok mostantól valós idejű tervezési támogatást nyújtanak: Stílusos felhasználói felületek prototípusait gyorsabban készítheted el azáltal, hogy valós időben láthatod, hogyan fognak kinézni az űrlapok és a vezérlők futtatás közben. A valós idejű megtekintés javítja a modern felhasználói felületek tervezési és tesztelési folyamatát. A jobb felhasználói felületek gyorsabb létrehozása különösen hasznos, ha egyedi stílusokat alkalmazol az egyes vezérlőkre.
VLC stílusok
  • Legújabb platform verziók: A Delphi 12.1 hivatalosan támogatja az iOS 17, Android 14 és macOS Sonoma rendszereket. Emellett a Delphi 12.1 támogatja az Ubuntu 22 LTS-t is, valamint mind a Delphi, mind a C++ Builder célplatformként kezeli a Windows 11-et és a Windows Server 2022-t.
RAD 12.1. legújabb platformok
  • SKIA- támogatás a UI tervezéshez a FireMonkey-ban: Az új technológiai alapok jelentősen javítják a teljesítményt és a minőséget a grafika és a felhasználói felületvezérlők megjelenítésében minden célplatformon.
SKIA
  • Fejlettebb mobilfelület FireMonkey fejlesztésekkel: Továbbfejlesztett Android platform támogatás, megosztott képernyős iOS és Android panelek, teljes ikonkészlet és splash képernyővarázsló, valamint támogatás az Android API 34-es szinthez.
FireMonkey
  • További Windows API érhető el az Object Pascalban: Az összes Windows API fejléc Object Pascal formátumra lett konvertálva, így a Delphi fejlesztők könnyebben használhatják a Windows API-kat.
object pascal api
  • Biometrikus hitelesítés: A RAD Studio 12 új mobil biometrikus hitelesítési komponenst kínál a FireMonkey mobilalkalmazásokhoz.
RAD biometrikus hitelesítés
  • Többsoros karakterláncok a Delphi-forráskódhoz: A többsoros szöveges formátumok lehetővé teszik az SQL, HTML, JSON és XML könnyebb beágyazását az alkalmazás forráskódjába.
Delphi többsoros karakterláncok

Embarcadero C++Builder 11

A C++Builder 11 egy hatékony fejlesztőkörnyezet, amely kifejezetten a C++ programozásra fókuszál. Gazdag eszközkészletet biztosít a modern alkalmazások építéséhez, magas teljesítménnyel és megbízhatósággal.

Főbb jellemzők és fejlesztések:

  1. Modern C++ szabványok: A C++Builder 11 támogatja a legújabb C++17 szabványt, modern nyelvi funkciókat és könyvtárakat kínálva - mint például a Boost és az SDL2 - amelyek növelik a kódolás hatékonyságát és teljesítményét. Az új verzióval a Windows 11 támogatás is elérhetővé vált, ami lehetővé teszi az elavult alkalmazások frissítését a legújabb operációs rendszerhez.
  2. VCL és FMX könyvtárak: A Windows számára a Vizuális Komponens Könyvtár (VCL), valamint a keresztplatformos FireMonkey (FMX) keretrendszer továbbfejlesztett verziói lehetővé teszik vizuálisan vonzó és reszponzív alkalmazások létrehozását.
  3. 64-bites Windows fordító: Az új bcc64x fordító javítja a teljesítményt és a kompatibilitást, így könnyebbé téve a 64-bites alkalmazások építését, amelyek teljes mértékben kihasználják a modern hardver adottságait.
  4. Skia grafikai integráció: A Skia grafikai könyvtár integrációja fejlett grafikai megjelenítést tesz lehetővé, megkönnyítve a vizuálisan gazdag alkalmazások létrehozását​.
  5. Adatbázis kezelés: a FireDAC segítségével gyors és közvetlen hozzáférést biztosít az adatbázisokhoz, emellett a folyamatos integráció támogatása, mint az MSBuild és a CMake, lehetővé teszi a fejlesztési folyamatok gördülékeny kezelését akár egyéni fejlesztőként, akár csapatban dolgozva.

Embarcadero Delphi 11

Embarcadero Delphi 11

A Delphi 11 a fejlesztők egyik kedvence az Object Pascal programnyelv használata miatt, amely egyszerűsége és hatékonysága miatt népszerű. Az elmúlt 22 évben a Delphi méltán vált az egyik legkedveltebb fejlesztői eszközzé, köszönhetően a gyors és hatékony fejlesztési lehetőségeknek.

Főbb jellemzők és fejlesztések:

  1. Keresztplatform fejlesztés: A Delphi 11 zökkenőmentes keresztplatform fejlesztést tesz lehetővé, így a fejlesztők egyetlen kódbázisból célozhatnak meg Windows, macOS, iOS és Android platformokat.
  2. Fejlett FireMonkey keretrendszer: A FireMonkey (FMX) keretrendszer fejlesztései jobb teljesítményt, új vizuális vezérlőelemeket és jobb platform integrációt kínálnak.
  3. Memóriakezelés: A Delphi 11 jelentős fejlesztéseket hozott a memóriakezelés terén, hatékonyabbá téve az alkalmazásokat és csökkentve a memóriaszivárgás kockázatát.
  4. Adatvizualizáció: A továbbfejlesztett adatvizualizációs komponensek dinamikusabb és interaktívabb alkalmazások készítését teszik lehetővé.
  5. Adatbázis kezelés: a FireDAC segítségével több mint 20 különböző adatbázishoz kínál natív hozzáférést. Emellett a Delphi 11 továbbfejlesztett felhő-tudatossággal rendelkezik, lehetővé téve a REST szolgáltatások és az AWS, Azure komponensek egyszerű integrálását.

Embarcadero és a jövő

Az Embarcadero termékei folyamatosan fejlődnek és új funkciókkal bővülnek, hogy lépést tartsanak a technológiai innovációkkal és a fejlesztői közösség igényeivel. Az Embarcadero elkötelezett a fejlesztők támogatása mellett, így biztosítva számukra a legjobb eszközöket a hatékony és gyors fejlesztéshez.

További információk és erőforrások

  • Közösségi támogatás: A vállalat globális fejlesztői közössége folyamatosan bővül, amely több millió tagot számlál. Ez a közösség rengeteg támogatást és inspirációt nyújt a fejlesztők számára.
  • Webináriumok és oktatóanyagok: A cég rendszeresen szervez webináriumokat, készít oktatóanyagokat, amelyek segítik a fejlesztőket a legújabb technikák és eszközök elsajátításában.
  • Hivatalos blog: Az Embarcadero hivatalos blogja hasznos cikkeket, útmutatókat tartalmaz, amelyek segítenek a fejlesztőknek a legújabb verziók és funkciók kihasználásában​.

Ha te is szeretnéd megtapasztalni, hogyan teheti egyszerűbbé és gyorsabbá a munkádat az Embarcadero, érdemes kipróbálnod a RAD Studio 11, RAD Studio 12, C++Builder 11 vagy a Delphi 11 valamelyikét. Csatlakozz te is a globális fejlesztői közösséghez, és alkoss fantasztikus alkalmazásokat ezekkel a korszerű és megbízható eszközökkel!

Források:

https://bitly.cx/MYah

https://bitly.cx/l2Xo

Olvass tovább


Berobban az Adobe Firefly videó modellje - Bemutatkozik a Generative Extend

Elérhető az Adobe Firefly videó modell, és továbbfejlesztésre kerülnek a kép-, vektor- és tervezési modellek!


A 2024-es Adobe Max online, ingyenesen követhető!

A 2024-es októberi Adobe Max online is nézhető előadásait kár lenne kihagyni bárkinek is, aki a kreatív világban mozog!


ABBYY FineReader PDF kedvezmény - most 25%!

Megbízható PDF-kezelő eszközt keresel? Az ABBYY FineReader PDF kedvezmény segítségével most 25%-kal kedvezőbben lehet a tiéd!

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram