Adobe

Adobe Stock

Az új Adobe Stock piactér több, mint 50 millió kiváló minőségű, válogatott fotót, videót és grafikát tartalmaz, melyek szabadon felhasználhatók bármilyen kreatív munkához. Mivel az Adobe Stock elérhető a Creative Cloud alkalmazásokból is, ezért kevesebb időt kell fordítanunk a keresésre és a menedzselésre, és több jut a tervezésére.

Képek és videók milliói egy helyen! Tölsd le kedvenceid!

ÁTTEKINTÉS

Az új Adobe Stock. Képek és videók milliói. Közvetlenül a Creative Cloud alkalmazásokban.

Az új Adobe Stock piactér több, mint 50 millió kiváló minőségű, válogatott fotót, videót és grafikát tartalmaz, melyek szabadon felhasználhatók bármilyen kreatív munkához. Mivel az Adobe Stock elérhető a Creative Cloud alkalmazásokból is, ezért kevesebb időt kell fordítanunk a keresésre és a menedzselésre, és több jut a tervezésére.

Gyors elérés a kreatív elemekhez, melyek inspirálják a munkát Az Adobe Stock képeket, grafikákat és videókat megvehetjük közvetlenül a kedvenc Creative Cloud alkalmazásunkban is. A letöltött elemek közötti keresés és böngészés a Creative Cloud könyvtárakban történik, mely videók esetében már az Adobe Premiere Pro CC-t és az After Effects CC-t is támogatott.

 FUNKCIÓK

 
Mostantól videóval is Az Adobe Stock több, mint egymillió klipet tartalmaz, melyekket felhasználhatunk filmes produkciókhoz, reklámfilmekhez és akár weboldalakhoz is. Ha ehhez még hozzátesszük a szintén rendelkezésre álló több tízmillió fotót és grafikát is, nem lehet kétségünk afelől, hogy a kezünk alól kikerülő munka a világ bármely részén meg fogja állni a helyét.
 
 

 

 
 
 
Keresés, böngészés és vásárlás Az elemek keresése és a köztük történő böngészés a Creative Cloud Libraries panelen belül történik. Vízjelezett elemek segítenek a választás megkönnyítésében, a vásárlás után természetesen már a nagy felbontású verziót is letölthetjük, mindezt közvetlenül a Creative Cloud alkalmazáson belül.
 

Általános licencelés

Hol találom meg az Adobe Stock-eszközök lincencelésére vonatkozó feltételeket?

 • A használati feltételek itt találhatók.

Hol használhatom az Adobe Stock-eszközöket?

 • Az Adobe Stock-eszközöket, kivéve a „csak szerkesztői használatra” megjelölteket, bármilyen kreatív projektben felhasználhatja, például nyomtatott hirdetések, prospektusok, prezentációk, plakátok, könyvborítók, kereskedelmi anyagok, webhelyek és éves riportok készítésekor. A teljes Adobe Stock képlicencre vonatkozó feltételekért látogasson el a http://www.adobe.com/go/stockterms_hu webhelyre.

El fog tűnni a vízjel?

 • Igen. Ha vízjellel ellátott előnézetet vagy videót használ, az eszköz licencelésekor a vízjel eltűnik, az eszközt pedig az elérhető legnagyobb felbontásban kapja meg.

A licencelt eszköz kizárólag az enyém?

 • Nem. Mi nem biztosítunk exkluzív licenceket.

Szerkeszthetem a licencelt eszközöket?

 • Igen. A megvásárolt nem-szerkesztői eszközt bármilyen módon nyugodtan szerkesztheti. Ne feledje azonban, hogy a végrehajtott módosítások nem sérthetik semmilyen személy vagy entitás szellemi tulajdonnal kapcsolatos vagy egyéb jogait, továbbá nem vethetnek rossz fényt a szerzőre vagy a modellre, illetve nem ábrázolhatják őket olyan módon, amely esetleg sértő lehet. Lásd: http://www.adobe.com/go/stockterms_hu.
 • A szerkesztői eszközökre további korlátozások vonatkoznak. Részletekért látogassa meg a Vonatkozik bármilyen különleges korlátozás a szerkesztői eszközökre? című cikket.

Lehetséges az Adobe Stock szolgáltatáson keresztül kiterjesztett licenceket vásárolni, amelyek lehetővé teszik a licenc-átvevő számára, hogy egy eszközre alapozva származékos termékeket értékesítsen?

 • Igen. A legtöbb Adobe Stock-fényképhez, -vektorhoz és -illusztrációhoz vásárolhat kiterjesztett licencet. A kiterjesztett licencek korlátlan megjelenítést/nyomtatási példányszámot kínálnak, és lehetőséget biztosítanak származékos termékek, például kávésbögrék, pólók stb. létrehozására viszonteladás céljából. Kiterjesztett licenceket az Adobe Stock webhelyén szereplő képre kattintva lehet vásárolni a Kiterjesztett licenc lap kiválasztásával. Ha egy már licencelt képet szeretne licencelni, kattintson a nevére az Adobe Stock navigációs sávon, nyissa meg a Licencelőzmények oldalt, görgessen le a kívánt képhez, majd kattintson a Licencelés megismétlése linkre.

Használhatok Adobe Stock-képeket cégem emblémájában vagy márkajelölésekben?

 • Nem. Teljes tulajdonjoggal kell rendelkeznie a képre, amelyet a vállalatlogóként használ,mivel a logókat regisztrálni kell, és le kell védeni őket, hogy nehogy más vállalat vagy szervezet ugyanazt a képet használja. Mivel az Adobe Stock csak a képek használati jogát biztosítja, és nem ruházza át a tulajdonosi jogokat, ezen képek nem használhatók logókban vagy logóként.

Minden eszköz rendelkezik a modellszemélytől származó meghatalmazással?

 • Minden, kereskedelmi célra használni kívánt, valamint felismerhető embereket tartalmazó eszköz a modell által aláírt engedéllyel kerül feltöltésre, amely a licencszerződésben foglaltak keretein belül engedélyezi a kép kereskedelmi használatát. A szerkesztői képek és videók nem rendelkeznek modellre vonatkozó engedéllyel, ezért nem használhatók kereskedelmi célra.

Licencelhetek eszközöket ügyfél számára, vagy az ügyfeleknek létre kell hozniuk saját felhasználói fiókjukat?

 • Igen. Licencelhet eszközt az ügyfél nevében. Azonban vegye figyelembe, hogy amennyiben egy adott eszközt különböző ügyfeleknél is fel szeretne használni, az eszközt külön licencelni kell az egyes ügyfelek esetében történő használathoz.

Fel kell tüntetnem a fotószerzők listáját?

 • Csak akkor követeljük meg a fotószerzők listájának feltüntetését, ha a képet szerkesztői cikkben vagy közösségi médiában használja fel. Amikor a szerkesztői képeket nyomtatásban, webhelyeken, blogokban stb. használja, az Adobe Stock webhelyen megadott és az IPTC szerzői jogi adatokat tartalmazó mezőben található szerzői adatokat fel kell tüntetnie. Például: „Ügynökség neve/Szerző neve – stock.adobe.com.”

Szerkesztői eszközök

Milyen szerkesztői eszközök állnak rendelkezésre az Adobe Stock szolgáltatásban?

 • A szerkesztői eszközök olyan képek és videók, amelyek hírértékűek, naprakészek, és valódi embereket, eseményeket, helyeket és termékeket ábrázolnak.

Hogyan licencelhetők a szerkesztői eszközök az Adobe Stock szolgáltatásban?

 • Minden Szerkesztői gyűjteményben található kép- és videóeszköz Kiterjesztett licenccel rendelkezik, és akárcsak az Adobe Stock Premium gyűjtemény esetén, a kép- és videólicencek korlátlan példányszámú nyomtatást tesznek lehetővé. Licencelhet szerkesztői eszközöket egyetlen eseti licenccel, vagy hozzáférhet az Adobe Stock vállalatok részére előfizetési csomagon keresztül.

Vonatkozik bármilyen különleges korlátozás a szerkesztői eszközökre?

 • A szerkesztői eszközökre további korlátozások vonatkoznak:
  • A szerkesztői eszközök nem használhatók fel kereskedelmi célra, például hirdetésekben, promóciókban, reklámcikkekben, árukereskedelem során stb., még abban az esetben sem, ha kiterjesztett licenccel rendelkeznek.
  • A szerkesztői eszközöket hírértékű vagy kulturális érdeklődésre számot tartó kontextusban használja, jellemzően újság- vagy magazincikkekben, hírblogokban vagy hasonló, eseményen alapuló médiában.
  • A szerkesztői eszközöket ne szerkessze, ez alól a kisebb, technikai minőség javítása érdekében végzett korrekciók, a kis mértékű vágások és az átméretezés kivételt képeznek. A módosítások elvégzésekor meg kell tartania az eredeti eszköz szerkesztői kontextusát és jelentését.
  • Amikor a szerkesztői képeket nyomtatásban, webhelyeken, blogokban stb. használja, az Adobe Stock webhelyen megadott és az IPTC szerzői jogi adatokat tartalmazó mezőben található szerzői adatokat fel kell tüntetnie. Például: „Ügynökség neve/Szerző neve – stock.adobe.com.”
  • A filmekben, tévéműsorokban, podcastokban stb. felhasznált képek és videók esetén fel kell tüntetnie „A kép(ek) és videó(k) felhasználása az Ügynökség neve/Szerző neve engedélyével történt– stock.adobe.com” szerzői engedélyt.

Lásd még:

FAQ | Alapvető tudnivalók az Adobe Stock szolgáltatásról

GYIK | Csomagok, vásárlás és elérhetőség

GYIK | Vállalat és munkacsoportok

Az Adobe Stock szolgáltatásban való közreműködés előnyei

Adobe Stock Információ és támogatás

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
Interaktív történet a ChatGPT-vel - AI sorozat. 21. rész

Fedezd fel az interaktív történetmesélés új világát a ChatGPT-vel! Kövesd Tomi és Liza robotikával teli kalandjait, és irányítsd a cselekmény menetét. Te döntöd el, merre halad a történet, így aktív részese lehetsz az eseményeknek. Készülj fel egy izgalmas utazásra, ahol minden döntésed számít!

,
MI által generált feliratok kifejezetten Midjourney betűkkel – AI sorozat 20. rész

Nézzük meg, hogyan tudunk különleges megjelenésű feliratokat generálni Midjourney segítségével.

,
Egészségügyi adatforradalom: az EESZT megnyílik az AI-fejlesztőknek

Magyarország megnyitja az EESZT-t az AI fejlesztőknek, támogatva az egészségügyi adatok elemzését és innovációját, lépést tartva a modern korral.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram