Act-3D

Act-3D Lumion Standard 2023

Életre kelt tervrajzok. A Lumion a világ leggyorsabb 3D renderelő szoftvere építészek részére.

Életre kelt tervrajzok. A Lumion a világ leggyorsabb 3D renderelő szoftvere építészek részére.

ÁTTEKINTÉS

A Lumion a világ leggyorsabb 3D renderelő szoftvere építészek részére. Másodpercek alatt képes CAD modellekből videót vagy képet készíteni valós környezeti elemekkel artisztikus megjelenési formában.

Több más alkalmazás mellett megnyithatunk Revit, 3ds Max, SketchUp, AutoCAD, Rhino és ArchiCAD alkalmazásokban készült modelleket, amiket aztán életre kelthetünk a Lumionban. Realisztikus tájba vagy városi környezetbe helyezhetjük őket, stílusos effekteket adhatunk hozzájuk, a képet pedig a rendelkezésre álló több ezer objektum és anyag felhasználásával tehetjük teljessé.

Nincs szükség külön tréningre, a szoftver kezelésének az elsajátításához elég negyed óra, és már készülhetnek is a lélegzetelállító képek, videók és 360 fokos panorámák.
RENDSZERKÖVETELMÉNYEK


Windows:

RendszerWindows 11, Windows 10 64-bit
ProcesszorIntel/AMD legalább 2200-as CPUMark pontszámmal
Memória16 GB
Tárhely75 GB
Képernyő1920x1080
Egyéb
  • Internet kapcsolat
  • GPU legalább 9000 G3DMark pontszámmal és 6 GB VRAM-mal
  • SATA3 SSD vagy HDD

FUNKCIÓK

Ray Tracing v0.9 Egy gombnyomással adhatunk valósághű fényt, árnyékokat és tükröződéseket a rendereléshez. A Lumion új sugárkövetési effektusa lehetővé teszi a minták és a visszaverődések számának szabályozását, így nagyobb befolyásunk lejet a végeredményre. Ha a sugárkövetés be van kapcsolva, a renderelések automatikusan valósághű közvetett megvilágítást, a képernyőn kívüli térben történő tükröződéseket, érintkező árnyékokat és még sok mást is megjelenítenek.

Teljes PBR munkafolyamat Az Anyag munkafolyamatot teljes mértékben átállt fizikai alapú renderelésre kihasználva a nyolc map előnyeit, amelyek közelebb hozzák a tervezési szándékot a valósághoz. Az eredmény a fényviszonyok pontosabb kiszámításával és az Anyagbeállítások nagyobb fokú ellenőrzésével természetesebb fizikai tulajdonságokat ad vissza.

pbr

Vectorworks 3D szinkronizálás Csupán egyetlen kattintással szinkronizálhatjuk a Vectorworks 3D-s modelleket a Lumionnal, amiket feldíszíthetünk a Lumion által biztosított textúrákkal és objektumokkal. A Vectorworks-ban elkészített modelleket a Lumionban saját közegükben tekinthetjük meg, például egy zsúfolt nagyváros vagy egy festői táj közepén.

Teljes objektum könyvtár A rendelkezésre álló, több mint 2000 különböző objektum felhasználásával élethű megjelenést adhatunk a tervekhez. A Lumion Standard könyvtárában egyaránt találhatunk külső és belső tereket, erdős részeket, tengerpartokat és városi környezeteket, plusz több tucat kisebb nagyobb tárgyat is.

Derékszögű nézet A tervezési folyamat egyes állomásain a derékszögű nézet segítségével élettel, színekkel és textúrákkal tölthetjük meg a technikai rendereket. Izgalmas, élettel teli terveket hozhatunk létre, és néhány kattintás segítségével kiemelhetünk fontosnak tartott részeket.

Fény színhőmérséklet (Kelvin) Állítsa be a hangulatot ezzel az új környezeti fényszín eszközzel. A meleg (3000K) és hideg (7000K) színeket mérő Kelvin-skála segítségével hangulatos és hívogató hangulatú belső tereket világíthatunk meg, a külső megvilágítás pedig éles és élénkítő érzést kelt.

Teljes anyagkönyvtár A Lumino Standardhez mellékelt realisztikus anyagminták felhasználásával, élettel tölthetünk meg egy 3D-s modellt. Színesebb, mélyebb és életszerűbb megjelenést érhetünk így el. A Lumion Standard összesen 1341 csodás anyagmintához biztosít közvetlen hozzáférést, amiket pillanatok alatt adhatunk hozzá a tervekhez.

Sky Light 2 and Real Skies Csupán egyetlen kattintás, és már kész is a csodás égbolt az épület felett. Összesen 44 különböző égbolt közül választhatunk, amik között találhatunk napsütéses nyári, vihar előtti és alkonyati állapotút is.

Csoportok mentése Külön fájlként is elmenthetjük az objektumok egy-egy csoportját, amit aztán felhasználhatunk egy új projektben.

 

Stílusok A szebb megjelenés elérése érdekében számos előre konfigurált effekt kombináció közül választhatunk, amikkel pillanatok alatt tehetjük professzionális megjelenésűvé a készülő bemutatót.

Árnyékok A rendkívül részletes árnyékok alkalmazásával mélységgel és élethű megjelenéssel ruházhatjuk fel a render képeket.

Gyönyörű vizes felületek Összesen húsz különböző víz effekt a nagyobb realizmusért.

Háromdimenziós kertek Az új 3D-s fű effektussal élethű növényzettel tehetjük szebbé a parkokat, a kerteket és az udvarokat.

Rendszámtáblák Japántól Németországig. Kínától az Egyesült Államokig. A Lumion rendszámtáblái segítenek abban, hogy egy apró, mégis rendkívül magával ragadó részlettel gazdagítsa egy adott helyhez tartozó tervét. A Lumionban 10 különböző országból, valamint az Egyesült Államok mind az 50 államából származó rendszámtábla-stílusokat talál.

1

Kézzel rajzolt körvonalak A Luminnal könnyedén mutathatjuk be egy készül terv formáját a „kézzel rajzolt” körvonalakkal. Fotó-realisztikus effektek kombinálásával a fókuszt a tervezés alatt álló épület formájára irányíthatjuk.

Tilt shift Van valami a kézzel készült makettekben, amit nem tud pótolni a számítógépes grafika. A tilt shift effekt alkalmazásával a készülő épület egy miniatürizált világ része lesz. Az előtér és a háttér elhomályosításával a hangsúlyt a középen álló épületre irányíthatjuk. Ezzel a kamera effektussal elérhetjük, hogy a CAD modell az igazi épület kicsinyített verziójaként jelenjen meg.

Variációk modellekre és anyagokra A faburkolatú padló illik a kőfalakhoz? Az ügyfél melyik tervet preferálja a választható lehetőségek közül? A ház oldalának a mintája illik az udvarhoz? A tervezés során számtalan variációja merülhet fel a formának és az anyagnak. A Lumion segítségével az ügyfél kiválaszthatja a számára legvonzóbb variációt még azelőtt, hogy a konkrét munka elkezdődne.

Kiváló minőségű előnézeti kép A Lumionban még a renderelés folyamata előtt megtekinthetjük a projekt várható eredményét, a lehető legjobb minőségben.

Természetes elemek A Lumion Object Library-ben összesen 6 nagy részletességű 3D-s fa és bokor modellt találunk, melyek felhasználásával a korábbiaknál jóval élethűbb rendereket készíthetünk.

Displacement mapping A Displacement technológia és a rendelkezésre álló 229 anyagminta felhasználásával szinte tapinthatóvá válnak a fafelületek, a téglafalak és a kaviccsal borított sétányok.

Éjszakai égbolt A rendelkezésre álló öt kiváló minőségű éjszakai égbolttal megteremthetjük egy csillagfényes éjszaka illúzióját. Különösen fontos ez, ha éjszakai képeket szeretnénk létrehozni.

Illesztés fotókhoz A 3D-s modellekhez akár valódi fotókat is használhatunk háttérnek, így az ügyfelek a tervezés alatt álló épületeket a saját és természetes környezetükben tekinthetik meg.

Művészi stílusok A Lumion által biztosított kísérleti neurális hálózattal a legnagyobb festőművészek (Monet, Kandinszkij, Picasso és mások) stílusában renderelhetjük le a látványképeket.

Mérőeszközök Legyen szó két bútor közötti távolságról vagy egy kert kerületéről, a Lumion mérőeszközeivel minden fontos adatot megtudhatunk anélkül, hogy vissza kellene térnünk a tervező szoftverhez.

Növényzet hozzáadása Az egyszerű alakzatokból élethű növényzetet hozhatunk létre, amellyel még élethűbbé tehetjük a látványterveket. Arra is lehetőség van, hogy egy teljes falat növényzettel borítsunk be, de arra is van mód, hogy némi zölddel dobjuk fel a készülő kertet. Egy biztos: növényzet hozzáadásával új életet lehelhetünk a bemutatásra szánt tervekbe.

Paint Placement Gyorsan szeretnénk környezetet létrehozni? Semmi gond. A Paint Placement eszközzel egyszerű ecsetvonásokkal hozhatunk létre természetes környezetet a több száz rendelkezésre álló objektumból.

Anyagkönyvtár A kedvenc anyagmintáinkat egyetlen, kényelmesen kezelhető helyen tárolhatjuk, és arra is lehetőségünk van, hogy saját anyagmintákat mentsünk el.

A tűzhely mellett A tűz meleg fénye összehozza az embereket, mely jelenséget a Lumionban is elérhetővé tehetünk. Melegséggel és otthonossággal tölthetjük meg a belső tereket, ami természetes vonzerővel hat a nézőkre.

lumion_11_rain_fire.jpg

Landscape Cutter A Landscape Cutter segítségével könnyedén távolíthatunk el nem kívánatos elemeket egy tervből, amiket aztán a célnak megfelelő felületekre cserélhetünk.

.DWG támogatás A Lumionban könnyedén megnyithatjuk  az AutoCAD .DWG fájlokat, anélkül, hogy szükségünk lenne bármilyen külső eszköz bevonására.

Bevilágítás A Lumionban rendelkezésre álló virtuális fényforrásokkal egyaránt feldobhatjuk a külső és a belső tereket. Másodpercek alatt hozhatunk létre hangulatos bevilágítási tereket, amikhez használhatunk mesterséges és természetese fényforrásokat.

PureGlass® A PureGlass technológia segítségével realisztikus üvegfelületeket hozhatunk létre, amiknek szabadon állítható az átláthatósága.

Kiváló minőségű emberi karakterek A Lumion Pro összesen több száz animálható 3D-s karaktermodellel rendelkezik, amiknek szabadon módosítható a testtartása.

WORKFLOW BROCHURE-WEB VERSION_hun másolata-4_0.jpg

WORKFLOW BROCHURE-WEB VERSION_hun másolata-5_0.jpg

 

Felkeltettük az érdeklődését?

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább


Weboldalról információ gyűjtése a ChatGPT-vel – AI sorozat 8.rész

AI sorozat 8. rész: Hogyan készítsünk listákat az AI segítségével percek alatt? Tudd meg a cikkből hogyan spórolhatsz rengeteg időt így.


3D Studio - Minden amit tudnod kell!

Oktatási partnerünkkel, a 3D-Studioval tavaly készítettünk utoljára interjút, megkérdeztük milyen újdonságokkal indult a 2024-es év. Ridegh Gáborral, a stúdió alapítójával beszélgettünk.


Történelmi képekből valósághű fotók – AI sorozat 7. rész

AI sorozat 7. rész: Hogyan lehet régi képeket restaurálni az AI segítségével? A MI itt is nagy segítség lehet, ha tudjuk hogyan használjuk.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram