Act-3D

Act-3D Lumion Pro 12.5

Életre kelt tervrajzok. A Lumion a világ leggyorsabb 3D renderelő szoftvere építészek részére.

Életre kelt tervrajzok. A Lumion a világ leggyorsabb 3D renderelő szoftvere építészek részére.

ÁTTEKINTÉS

A Lumion a világ leggyorsabb 3D renderelő szoftvere építészek részére. Másodpercek alatt képes CAD modellekből videót vagy képet készíteni valós környezeti elemekkel artisztikus megjelenési formában.

EZ A CIKK MÁR ELÉVÜLT. A TERMÉK ÚJ VERZIÓJÁRÓL IDE KATTINTVA TÁJÉKOZÓDHAT.


Több más alkalmazás mellett megnyithatunk Revit, 3ds Max, SketchUp, AutoCAD, Rhino és ArchiCAD alkalmazásokban készült modelleket, amiket aztán életre kelthetünk a Lumionban. Realisztikus tájba vagy városi környezetbe helyezhetjük őket, stílusos effekteket adhatunk hozzájuk, a képet pedig a rendelkezésre álló több ezer objektum és anyag felhasználásával tehetjük teljessé.

Nincs szükség külön tréningre, a szoftver kezelésének az elsajátításához elég negyed óra, és már készülhetnek is a lélegzetelállító képek, videók és 360 fokos panorámák.

 
RENDSZERKÖVETELMÉNYEK


Windows:

RendszerWindows 11, Windows 10 64-bit
ProcesszorAMD Ryzen 5 2600, Intel Core i7-4790 vagy jobb
Memória32 GB
Tárhely40 GB
Képernyő1920x1080
Egyéb
  • Internet kapcsolat
  • GPU legalább 14000 G3DMark pontszámmal és 8 GB VRAM-mal
  • SATA3 SSD vagy HDD

FUNKCIÓK

Vectorworks 3D szinkronizálás Csupán egyetlen kattintással szinkronizálhatjuk a Vectorworks 3D-s modelleket a Lumionnal, amiket feldíszíthetünk a Lumion által biztosított textúrákkal és objektumokkal. A Vectorworks-ban elkészített modelleket a Lumionban saját közegükben tekinthetjük meg, például egy zsúfolt nagyváros vagy egy festői táj közepén.

Teljes objektum könyvtár A rendelkezésre álló, több mint 5800 különböző objektum felhasználásával élethű megjelenést adhatunk a tervekhez. A Lumion Pro könyvtárában egyaránt találhatunk külső és belső tereket, erdős részeket, tengerpartokat és városi környezeteket, plusz több tucat kisebb nagyobb tárgyat is.

Volumetrikus spotlight hatások Az új volumetrikus spotlight effekt segítségével látható fénysugarat vetíthetsz a jelenetedre, amely hangulatot és dimenziót ad a gyönyörű, filmszerű hangulathoz.

2

Derékszögű nézet A tervezési folyamat egyes állomásain a derékszögű nézet segítségével élettel, színekkel és textúrákkal tölthetjük meg a technikai rendereket. Izgalmas, élettel teli terveket hozhatunk létre, és néhány kattintás segítségével kiemelhetünk fontosnak tartott részeket.

Animációs fázis Az animációs fázis effekttel bemutathatjuk a készülő épület tervezési vagy akár építési folyamatát az ügyfeleinknek egy látványos animáció keretein belül. Különböző átmeneteket adhatunk a filmhez, láthatóvá vagy láthatatlanná tehetünk részelemeket, és kiemelhetünk olyan részleteket, amitől egyedi és kreatív lesz az épület.

Fény színhőmérséklet (Kelvin) Állítsa be a hangulatot ezzel az új környezeti fényszín eszközzel. A meleg (3000K) és hideg (7000K) színeket mérő Kelvin-skála segítségével hangulatos és hívogató hangulatú belső tereket világíthatunk meg, a külső megvilágítás pedig éles és élénkítő érzést kelt.

Teljes anyagkönyvtár A Lumino Pro-hoz mellékelt realisztikus anyagminták felhasználásával, élettel tölthetünk meg egy 3D-s modellt. Színesebb, mélyebb és életszerűbb megjelenést érhetünk így el. A Lumion Pro összesen 1292 csodás anyagmintához biztosít közvetlen hozzáférést, amiket pillanatok alatt adhatunk hozzá a tervekhez.

Sky Light 2 and Real Skies Csupán egyetlen kattintás, és már kész is a csodás égbolt az épület felett. Összesen 44 különböző égbolt közül választhatunk, amik között találhatunk napsütéses nyári, vihar előtti és alkonyati állapotút is.

Felületi jelzések Adjon karaktert, stílust és személyiséget vizualizációinak 142 új felületi részlettel. Egyetlen kattintással átalakíthatod a felületeket tökéletlenségekkel, falfestményekkel, látható téglával, mohával, krétarajzokkal, festékkel, útjelzésekkel és még sok mással.

3

Csoportok mentése Külön fájlként is elmenthetjük az objektumok egy-egy csoportját, amit aztán felhasználhatunk egy új projektben.

Stílusok A szebb megjelenés elérése érdekében számos előre konfigurált effekt kombináció közül választhatunk, amikkel pillanatok alatt tehetjük professzionális megjelenésűvé a készülő bemutatót.

Árnyékok A rendkívül részletes árnyékok alkalmazásával mélységgel és élethű megjelenéssel ruházhatjuk fel a render képeket.

Esőcseppek A Rain Streaks opció használatával megragadhatjuk egy békés, esős délután hangulatát, mikor a kényelmes otthonunk ablakain keresztül nézhetjük az eső áztatta tájat. Beállíthatjuk az esőzés intenzitását, az élethűségről pedig precíz algoritmusok gondoskodnak.

lumion_11_rain_streaks.jpg

Gyönyörű vizes felületek Összesen húsz különböző víz effekt a nagyobb realizmusért.

Eső és hó Az atmoszférikus eső és hó időjárási effektusokkal a szándékainknak megfelelő hangulattal dobhatjuk fel a látványterveket. A szemerkélő esőtől, a viharon keresztül a hóviharig bármilyen időjárási körülmény létrehozható a Lumion Pro-ban.

TropicalRainShowcaseExteriors.jpg

Háromdimenziós kertek Az új 3D-s fű effektussal élethű növényzettel tehetjük szebbé a parkokat, a kerteket és az udvarokat.

Szőrös anyagok Puha érintésű felületek. Színesek és bolyhosak. Az új szőr mintázatokkal utánozhatatlanul hangulatos szőnyegekkel és kárpitokkal dobhatjuk fel egy-egy szoba hangulatát.

Rendszámtáblák Japántól Németországig. Kínától az Egyesült Államokig. A Lumion 12 új rendszámtáblái segítenek abban, hogy egy apró, mégis rendkívül magával ragadó részlettel gazdagítsa egy adott helyhez tartozó tervét. A Lumionban 10 különböző országból, valamint az Egyesült Államok mind az 50 államából származó rendszámtábla-stílusokat talál.

1

Kézzel rajzolt körvonalak A Luminnal könnyedén mutathatjuk be egy készül terv formáját a „kézzel rajzolt” körvonalakkal. Fotó-realisztikus effektek kombinálásával a fókuszt a tervezés alatt álló épület formájára irányíthatjuk.

Ragyogó autók Az új fémese shaderrel a rendereken elhelyezett autók elképesztő élethűséggel jeleníthetők meg, gyakorlatilag nem lehet őket megkülönböztetni az igazitól.

lumion_11_car.jpg

Lágyítás A való világban általában kissé lekerekítettek még a merevebb anyagokból készült tárgyak szélei is, soha nem teljesen egyenesek. A szélek lágyabbá tételével élethű és természetes megjelenésű elemekkel láthatjuk el a terveket. A téglából, betonból, fából és egyéb anyagokból készült építészeti elemek széleinek az ellágyításával közelebb hozhatjuk az ügyfelet a koncepcióhoz.

Tilt shift Van valami a kézzel készült makettekben, amit nem tud pótolni a számítógépes grafika. A tilt shift effekt alkalmazásával a készülő épület egy miniatürizált világ része lesz. Az előtér és a háttér elhomályosításával a hangsúlyt a középen álló épületre irányíthatjuk. Ezzel a kamera effektussal elérhetjük, hogy a CAD modell az igazi épület kicsinyített verziójaként jelenjen meg.

Variációk modellekre és anyagokra A faburkolatú padló illik a kőfalakhoz? Az ügyfél melyik tervet preferálja a választható lehetőségek közül? A ház oldalának a mintája illik az udvarhoz? A tervezés során számtalan variációja merülhet fel a formának és az anyagnak. A Lumion segítségével az ügyfél kiválaszthatja a számára legvonzóbb variációt még azelőtt, hogy a konkrét munka elkezdődne.

Kiváló minőségű előnézeti kép A Lumionban még a renderelés folyamata előtt megtekinthetjük a projekt várható eredményét, a lehető legjobb minőségben.

Részletes természet megjelenítés 41 új, finom részletességű természetelemmel, köztük számos új, különböző növekedési stádiumban lévő pálmával, gyönyörűen részletezett virággal, fűszállal, gyomnövénnyel és más apró növénnyel örökítheted meg a valóságos tájak életerejét.

4

Természetes elemek A Lumion Object Library-ben összesen 62 nagy részletességű 3D-s fa és bokor modellt találunk, melyek felhasználásával a korábbiaknál jóval élethűbb rendereket készíthetünk.

Displacement mapping A Displacement technológia és a rendelkezésre álló 229 anyagminta felhasználásával szinte tapinthatóvá válnak a fafelületek, a téglafalak és a kaviccsal borított sétányok.

Éjszakai égbolt A rendelkezésre álló öt kiváló minőségű éjszakai égbolttal megteremthetjük egy csillagfényes éjszaka illúzióját. Különösen fontos ez, ha éjszakai képeket szeretnénk létrehozni.

Sarki fény Az új sarki fény effekttel varázslatos és művészi megjelenést adhatunk a látványképekhez.

Illesztés fotókhoz A 3D-s modellekhez akár valódi fotókat is használhatunk háttérnek, így az ügyfelek a tervezés alatt álló épületeket a saját és természetes környezetükben tekinthetik meg.

Művészi stílusok A Lumion által biztosított kísérleti neurális hálózattal a legnagyobb festőművészek (Monet, Kandinszkij, Picasso és mások) stílusában renderelhetjük le a látványképeket.

Mérőeszközök Legyen szó két bútor közötti távolságról vagy egy kert kerületéről, a Lumion mérőeszközeivel minden fontos adatot megtudhatunk anélkül, hogy vissza kellene térnünk a tervező szoftverhez.

Növényzet hozzáadása Az egyszerű alakzatokból élethű növényzetet hozhatunk létre, amellyel még élethűbbé tehetjük a látványterveket. Arra is lehetőség van, hogy egy teljes falat növényzettel borítsunk be, de arra is van mód, hogy némi zölddel dobjuk fel a készülő kertet. Egy biztos: növényzet hozzáadásával új életet lehelhetünk a bemutatásra szánt tervekbe.

OpenStreetMap (Béta) Helyezzünk el modelleket a térképen az OpenStreetMap segítségével! Ezzel a funkcióval bármilyen helyszínt kiválaszthatunk a Földön, amit aztán 3D-s környezetként megjeleníthetünk a Lumionban.

Paint Placement Gyorsan szeretnénk környezetet létrehozni? Semmi gond. A Paint Placement eszközzel egyszerű ecsetvonásokkal hozhatunk létre természetes környezetet a több száz rendelkezésre álló objektumból.

Anyagkönyvtár A kedvenc anyagmintáinkat egyetlen, kényelmesen kezelhető helyen tárolhatjuk, és arra is lehetőségünk van, hogy saját anyagmintákat mentsünk el.

A tűzhely mellett A tűz meleg fénye összehozza az embereket, mely jelenséget a Lumion Pro-ban is elérhetővé tehetünk. Melegséggel és otthonossággal tölthetjük meg a belső tereket, ami természetes vonzerővel hat a nézőkre.

lumion_11_rain_fire.jpg

Landscape Cutter A Landscape Cutter segítségével könnyedén távolíthatunk el nem kívánatos elemeket egy tervből, amiket aztán a célnak megfelelő felületekre cserélhetünk.

.DWG támogatás A Lumionban könnyedén megnyithatjuk  az AutoCAD .DWG fájlokat, anélkül, hogy szükségünk lenne bármilyen külső eszköz bevonására.

Bevilágítás A Lumionban rendelkezésre álló virtuális fényforrásokkal egyaránt feldobhatjuk a külső és a belső tereket. Másodpercek alatt hozhatunk létre hangulatos bevilágítási tereket, amikhez használhatunk mesterséges és természetese fényforrásokat.

PureGlass® A PureGlass technológia segítségével realisztikus üvegfelületeket hozhatunk létre, amiknek szabadon állítható az átláthatósága.

Speedray™ tükröződések Megfelelő tükröződés nélkül lehetetlen jó megjelenésű üveg, víz vagy fém felület kialakítása. A különböző anyagok a jó megvilágítástól kelnek életre. A Speedray™ Reflections jelentős segítséget nyújt a jobb minőségű képek elkészítéséhez anélkül, hogy jelentős mértékben megnőne a rendeléshez szükséges idő.

Kiváló minőségű emberi karakterek A Lumion Pro összesen 367 animálható 3D-s karaktermodellel rendelkezik, amiknek szabadon módosítható a testtartása.

WORKFLOW BROCHURE-WEB VERSION_hun másolata-4_0.jpg

WORKFLOW BROCHURE-WEB VERSION_hun másolata-5_0.jpg

 

Felkeltettük az érdeklődését?

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.


Wacom termékbemutató nyílt nap - Újdonságok és inspirációk

Múlt héten tartottuk a kivételes Wacom termékbemutató nyílt napunkat. Nézd meg milyen volt!


Adobe Acrobat - A felsőoktatás nélkülözhetetlen eszköze

Fedezd fel, hogyan segíti az Adobe Acrobat megjegyzések funkciója a hallgatókat a hatékony tanulásban és együttműködésben a felsőoktatásban, valamint hogyan alkalmazható lépésről lépésre a digitális dokumentumkezelésben.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram