Lumion

  Act-3D Lumion 12.5

  Életre kelt tervrajzok. A Lumion a világ leggyorsabb 3D renderelő szoftvere építészek részére.
  Lumion

  A Lumion a világ leggyorsabb 3D renderelő szoftvere építészek részére. Másodpercek alatt képes CAD modellekből videót vagy képet készíteni valós környezeti elemekkel artisztikus megjelenési formában.

  Áttekintés

  EZ A CIKK MÁR ELÉVÜLT. A TERMÉK ÚJ VERZIÓJÁRÓL IDE KATTINTVA TÁJÉKOZÓDHAT.


   

  Több más alkalmazás mellett megnyithatunk Revit, 3ds Max, SketchUp, AutoCAD, Rhino és ArchiCAD alkalmazásokban készült modelleket, amiket aztán életre kelthetünk a Lumionban. Realisztikus tájba vagy városi környezetbe helyezhetjük őket, stílusos effekteket adhatunk hozzájuk, a képet pedig a rendelkezésre álló több ezer objektum és anyag felhasználásával tehetjük teljessé.

  Nincs szükség külön tréningre, a szoftver kezelésének az elsajátításához elég negyed óra, és már készülhetnek is a lélegzetelállító képek, videók és 360 fokos panorámák.

   

   
  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 11, Windows 10 64-bit
  Processzor
  AMD Ryzen 5 2600, Intel Core i7-4790 vagy jobb
  Memória
  32 GB
  Tárhely
  40 GB
  Képernyő
  1920x1080
  Egyéb
  • Internet kapcsolat
  • GPU legalább 14000 G3DMark pontszámmal és 8 GB VRAM-mal
  • SATA3 SSD vagy HDD
  Funkciók

  Vectorworks 3D szinkronizálás Csupán egyetlen kattintással szinkronizálhatjuk a Vectorworks 3D-s modelljeit a Lumionnal, amiket feldíszíthetünk a Lumion által biztosított textúrákkal és objektumokkal. A Vectorworks-ban elkészített modelleket a Lumionban saját közegükben tekinthetjük meg, például egy zsúfolt nagyváros vagy egy festői táj közepén.

   

   

  Teljes anyagkönyvtár A Lumionhoz mellékelt realisztikus anyagminták felhasználásával élettel tölthetünk meg egy 3D-s modellt. Színesebb, mélyebb és életszerűbb megjelenést érhetünk így el. A Lumion összesen 1178 csodás anyagmintához biztosít közvetlen hozzáférést, amiket pillanatok alatt adhatunk hozzá a tervekhez.

  Derékszögű nézet A tervezési folyamat egyes állomásain a derékszögű nézet segítségével élettel, színekkel és textúrákkal tölthetjük meg a technikai rendereket. Izgalmas, élettel teli terveket hozhatunk létre, és néhány kattintás segítségével kiemelhetünk fontosnak tartott részeket.

  Kiváló minőségű előnézeti kép A Lumionban még a renderelés folyamata előtt megtekinthetjük a projekt várható eredményét, a lehető legjobb minőségben.

  Fény színhőmérséklet (Kelvin) Állítsa be a hangulatot ezzel az új környezeti fényszín eszközzel. A meleg (3000K) és hideg (7000K) színeket mérő Kelvin-skála segítségével hangulatos és hívogató hangulatú belső tereket világíthatunk meg, a külső megvilágítás pedig éles és élénkítő érzést kelt.

  Csoportok mentése Külön fájlként is elmenthetjük az objektumok egy-egy csoportját, amit aztán felhasználhatunk egy új projektben.

  Displacement mapping A Displacement technológia és a rendelkezésre álló 229 anyagminta felhasználásával szinte tapinthatóvá válnak a fafelületek, a téglafalak és a kaviccsal borított sétányok.

  Stílusok A szebb megjelenés elérése érdekében számos előre konfigurált effekt kombináció közül választhatunk, amikkel pillanatok alatt tehetjük professzionális megjelenésűvé a készülő bemutatót.

  Művészi stílusok A Lumion által biztosított kísérleti neurális hálózattal a legnagyobb festőművészek (Monet, Kandinszkij, Picasso és mások) stílusában renderelhetjük le a látványképeket.

  Árnyékok A rendkívül részletes árnyékok alkalmazásával mélységgel és élethű megjelenéssel ruházhatjuk fel a render képeket.

  Gyönyörű vizes felületek Összesen húsz különböző víz effekt a nagyobb realizmusért.

  OpenStreetMap Helyezzünk el modelleket a térképen az OpenStreetMap segítségével! Ezzel a funkcióval bármilyen helyszínt kiválaszthatunk a Földön, amit aztán 3D-s környezetként megjeleníthetünk a Lumionban.

  Rendszámtáblák Japántól Németországig. Kínától az Egyesült Államokig. A Lumion 12 új rendszámtáblái segítenek abban, hogy egy apró, mégis rendkívül magával ragadó részlettel gazdagítsa egy adott helyhez tartozó tervét. A Lumionban 10 különböző országból, valamint az Egyesült Államok mind az 50 államából származó rendszámtábla-stílusokat talál.

   

  1

   

  Modellkönyvtár Összesen 1928 modell áll a rendelkezésünkre az élethű környezetek kialakításához. A modellek közt - több más mellett - növényeket, világítóeszközöket és konyhai felszerelést is találhatunk.

  Paint Placement Gyorsan szeretnénk környezetet létrehozni? Semmi gond. A Paint Placement eszközzel egyszerű ecsetvonásokkal hozhatunk létre természetes környezetet a több száz rendelkezésre álló objektumból.

  Anyagkönyvtár A kedvenc anyagmintáinkat egyetlen, kényelmesen kezelhető helyen tárolhatjuk, és arra is lehetőségünk van, hogy saját anyagmintákat mentsünk el.

  Landscape Cutter A Landscape Cutter segítségével könnyedén távolíthatunk el nem kívánatos elemeket egy tervből, amiket aztán a célnak megfelelő felületekre cserélhetünk.

  .DWG támogatás A Lumionban könnyedén megnyithatjuk  az AutoCAD .DWG fájlokat, anélkül, hogy szükségünk lenne bármilyen külső eszköz bevonására.

  Kiváló minőségű emberi karakterek A Lumion 118 3D karakter modellt is tartalmaz, amikkel élővé tehetjük az épületek környezetét.