ACD Systems

ACD Systems Gemstone Photo Editor 12

A kreatív alkotói környezet…

A kreatív alkotói környezet…

ÁTTEKINTÉS

Végre itt van a nagy teljesítményű képkészítő, amelyre mindanyian vártunk. Az ACDSee Gemstone Photo Editor minden művészi és réteges képességgel rendelkezik, amire szükségünk lehet ahhoz, hogy kielégítsük a képszerkesztési vágyainkat, függetlenül attól, hogy milyen összetett a kompozíció. 

A maximális teljesítmény érdekében az MDI (Multi-Document Interface) rétegelt szerkesztő lehetővé teszi, hogy képeket teljes spektrumú pompábn tegyük közé. Hagyjuk, hogy a gazdag tónusgörbék és a pörgő színkerekek táplálják a képzeletét, miközben a Gemstone rombolásmentes RAW képfeldolgozó, az ACDSee RAW és a réteges grafikai szerkesztő segítségével prögetjük a képeket. Az intuitív kialakítással, valamint a fájlok létrehozásától a színek finomhangolásáig mindenhez használható előbeállításokkal a Gemstone Photo Editor jobbá fogja a tervezési munkafolyamatokat.
RENDSZERKÖVETELMÉNYEK


Windows:

RendszerWindows 7 (SP1), Windows® 8.x, Windows 10 (64 bit) és Windows 11
ProcesszorIntel i5 vagy jobb
Memória4 GB
Tárhely2 GB
Képernyő1024x768
Egyéb
  • DirectX 10 kompatibilis videokártya
  • 512 MB VRAM
  • Böngésző

FUNKCIÓK

Rétegelt szerkesztőeszközök

Válasszuk ki a tárgyat Könnyen elkülöníthetjük a témákat a képen a mesterséges intelligenciára támaszkodó motorral.

Háttér eltávolítása Gyorsan eltávolíthatjuk a nem kívánt hátteret a fényképekről. A háttéreltávolító eszköz kiválóan alkalmas összetett kollázsok készítésére minimális erőfeszítéssel.

Háttér elmosása Tartsuk fókuszban a témát, miküzben elég csupán egy kattintás a háttér elhomályosításához.

Fekete-fehér háttér Azonnal fekete-fehérre változtathatjuk a fénykép hátterét.

Nagy dinamikatartomány (HDR) Egyesítsük a különböző expozíciójú képek sorozatát, hogy egyetlen, a fénypontokban és árnyékokban is részletgazdag képet kapjunk.

Fókusz egymásra helyezése Kombináljunk a különböző fókusztávolságú képek sorozatát, hogy nagyobb mélységélességű képet hozzunk létre.

Rétegmaszkok Összetett képek készítése rétegmaszkok használatával. Alkalmazzunk rétegmaszkot a kép egyes részeire, hogy az alatta lévő rétegek is látszódjanak. Másoljuk és illesszük be a maszkokat más rétegekre, beleértve a korrekciós rétegeket is.

Beállító rétegek A beállítási rétegek segítségével megváltoztathatjuk az expozíciót, a szinteket, a görbéket, a fehéregyensúlyt, az osztott tónust és még sok minden mást.

Rétegek keverési módjai és átlátszatlanság Válasszunk 25 rétegkeverési mód közül, például az Overlay és a Multiply közül, és állítsa be az adott réteg átlátszatlanságát, hogy befolyásoljuk a kész kép megjelenését.

Réteghatások Adjunk belső ragyogást, árnyékot, fazont, körvonalat vagy elmosódást a kép- és a szövegrétegek közé. 

Vízjel eszköz A vízjel eszközzel egyéni bélyeget nyomhatunk a munkánkra.

Szöveg eszköz Adjon a képhez szöveget vízszintesen, íves útvonal vagy alakzat mentén, vagy kereten belül. Testre szabhatjuk a betűtípust, a méretet, a színt, a stílust, az igazítást, a fedettséget és még sok mást.

Intelligens törlés Ecseteljük át a nem kívánt objektumokat a Smart Erase eszközzel, és nézzük, ahogy azok azonnal eltűnnek. A Smart Erase eszköz természetes módon kitölti a területet.

A kiválasztás finomítása A Refine Selection (Kijelölés finomítása) segítségével eltolhatjuk vagy lágyíthatja az éleket, ami maximalizálhatja az olyan eszközök hatását, mint a Smart Erase (Intelligens törlés).

Rétegek összehangolása és összevonása A sorozatban készült képek rétegeinek automatikus igazítása vagy automatikus keverése a téma egyetlen optimális változatának elérése érdekében.

Többszörös kijelölés rétegek Húzzuk a képek csoportjait a Rétegek ablaktáblába, és válasszunk ki egyet, néhányat vagy sokat.

Vonalzók és útmutatók A testreszabható vonalzók és iránymutatók bolondbiztossá teszik a rétegek, szövegek és objektumok elhelyezését. Rétegek rögzítése az iránymutatásokhoz. Fektessünk annyi irányvonalat, amennyit csak akarunk. Szabályozhatjuk a mértékegységet, a színt és a láthatóságot.

Geometria Mozgatás közben objektumokat, szöveget és képeket illeszthetünk a vászon tetejére, aljára, oldalaira vagy sarkaira. Megjeleníthetünk egy rácsot a pontos elhelyezéshez.

Vászon méretének módosítása Méretezzük át a vásznat, hogy kiterjeszthessük a réteges tartalom körül, vagy adjunk hozzá szilárd hátteret a korlátlan fotómanipulációkhoz.

Pixelcélzás Válassza ki a képpontokat a képen belüli meghatározott fényerősségtartományok és színek - még a bőrtónusok - megcélzásával.

Frekvencia szétválasztása Válasszuk szét a képét magas és alacsony frekvenciájú rétegekre, hogy eltávolítsa a tökéletlenségeket, miközben megőrizzük a részleteket.

Dodge & Burn A Dodge & Burn eszközzel világosabbá vagy sötétebbé tehetjük a fénykép területeit anélkül, hogy más területeket befolyásolnánk. Az eszközt gyakran használják az alulexponált területek világosítására vagy a túlexponált területek sötétítésére.

Automatikus és manuális szintek Pontosan állítsuk be a kontraszt- és fényszinteket a képeken manuálisan, vagy hagyjuk, hogy a Gemstone automatikusan elvégezze azt.

Liquify Retusálhatjuk a képeket a pixelek mozgatásával, nem pedig megváltoztatásával a korlátlan fotómanipuláció érdekében.

Torzítás-korrekció Korrigáljuk a hordó-, tűpárna- és halszemtorzítást a fényképeken.

Flip Függőlegesen és vízszintesen is megfordíthatjuk a képeket.

Forgatás Forgathatjuk a képeket előre beállított vagy egyéni szögben.

Tilt-Shift A Tilt-Shift effekttel kiemelhetünk bizonyos témákat a fotókon, vagy miniatűr tájképeket varázsolhatunk a fotólból.

Speciális effektek Azonnal átalakíthatjuk a fényképeket speciális effektekkel, amelyekkel a képeket ceruzarajzzá, kollázzsá, Bob Ross-stílusú festménnyé és még sok más egyedi megjelenésűvé alakíthatjuk át.

Elmosódás Alkalmazzunk különböző típusú elmosódást a teljes képre vagy csak a kép egyes részeire az ecset és a gradiens eszközök segítségével.

Fotószerkesztő eszközök

Expozíció Az Exposure eszközzel automatikusan vagy manuálisan beállíthatjuk a kép expozícióját, kontrasztját és kitöltőfényét. A kép meghatározott területeit célozhatjuk meg a szerkesztési ecset vagy a gradiens eszközzel, hogy korlátozzuk, hol történik az expozíció beállítása.
Kontraszt

Kontraszt Állítsuk be a kontrasztot bizonyos tónusokban, és célozzuk meg a pontos fényerősségtartományokat, hogy kiemeljük a kontrasztos részleteket a fénypontokban vagy árnyékokban.

Telítettség és élénkség A kép színtelítettségének beállítása. A Vibrance eszközzel a telítettséget a bőrtónusok befolyásolása nélkül állíthatjuk be.

Tisztaság A tisztaság eszköz finom meghatározást ad a kép részleteinek. Használjuk a képeken a középtónusok kontrasztjának fokozására, anélkül, hogy az árnyékokat és a fénypontokat túlhangsúlyoznánk.

Szín EQ A szín EQ (színárnyalat, telítettség, kontraszt és fényerő) eszközzel beállíthatjuk a kép általános színeit vagy az egyes színeket külön-külön. A fejlett eszközökkel finomhangolhatjuk és javíthatjuk a színeket, vagy teljesen megváltoztathatjuk a képek egyes színeit.

Fejlett fekete-fehér beállítások Fekete-fehér módban növelhetjük vagy csökkenthetjük az egyes színek kontrasztját, és megadhatjuk azt a fényerősségtartományt, amelyre a kontrasztbeállítás irányul.

Dehaze Állítsuk vissza a kontrasztot, a részleteket és az elveszett színeket a képeken. Ez az eszköz különösen hasznos olyan képek esetében, amelyeket homályos környezetben rögzítettek.

Fehéregyensúly Válasszunk az egész képre alkalmazandó különböző automatikus vagy egyéni beállítások közül, vagy állítsuk be egy kijelölés hőmérsékletét és árnyalatát az ecset vagy a lineáris/radiális gradiens alkalmazás eszközeivel.

Light EQ Állítsuk be a kép túl sötét vagy túl világos területeit anélkül, hogy a fénykép más területeit befolyásolnánk. A túl sötét területeket egyidejűleg világosíthatjuk, a túl világos területeket pedig sötétíthetjük.

Színkerék A színkerék segítségével kiválaszthatunk egy színtartományt, és teljesen megváltoztathatjuk a színárnyalatot, a telítettséget, a fényerőt és a kontrasztot. A kiválasztott színtelítettségi tartomány beállításával még tovább tökéletesíthetjük a színválasztást.

Tónuskerekek A felhasználóbarát tónuskerekek megkönnyítik a fénypontok, középtónusok és árnyékok osztott tónusozását.

Görbék Módosítsuk a kép tónustartományát a görbék eszközzel. Válasszuk ki az RGB színcsatornát a kép teljes tartományának beállításához, vagy válasszunk ki egy adott színt. A tónusgörbe pontjait is törölhetjük, így teljes körű vezérlést kapunk.

Lágy fókusz A Lágy fókusz eszközzel elérhetjük a diffúziós lencseszűrő eredményeit a durva vonalak csökkentéséhez és a színek intenzívebbé tételéhez.

Effektek Alkalmazzunk több mint 20 különböző fotószűrő-effektust, színátfedést vagy gradiens térképet a képére. Állítsuk be a hatás keverési módját és átlátszatlanságát a még több művészi hatás érdekében.

Add Grain eszköz Adjon képeinek régi, filmszemcsés megjelenést a Grain eszközzel.

Cross Process Adjunk retro megjelenést a képeknek a Cross Process effekt segítségével. Az effekt erősségét beállíthatjuk az egyedi megjelenés érdekében.

Szín LUT-ok Használjuk az ACDSee beépített Color LUT-okat a képek zökkenőmentes színminősítéséhez, vagy importáljuk és alkalmazzuk a LUT-okat nem-destruktív szűrőként.

Osztott tónus A Split Tone lehetővé teszi az árnyékok és a fénypontok árnyalását rombolásmentes szerkesztéssel.

Post-Crop vignettázás Adjunk a képekhez vignettát, állítsuk be a méretét, színét és átlátszatlanságát, hogy tökéletesen kiegészítse a fénykép hangulatát.

Kimeneti színtérbeállítások Használjuk az általános színtérbeállításokat a végeredmény ellenőrzéséhez.

Részletezés A Detail ecsettel halmozottan emelhetjük ki a fotó fontos részleteit, és eltüntethetjük a hangsúlyt másokról.

Élesítés Élesítsük a fényképeket a közepes és nagy kontrasztú élek javításával.

Zajcsökkentés Csökkentse a képeken található zajos részeket, és a nagyobb eredmények érdekében állítsuk be a Luminance és a Tone csúszkák segítségével a mértéket.

Skin Tune (Bőrszín tónus) A Skin Tune eszközzel kiegyenlíthetjük a tónusokat és helyreállíthatjuk a téma ragyogását, valamint világosabbá és simábbá tehetjük a képeket.

Kromatikus aberráció A Kromatikus aberráció eszközzel korrigáálhatjuk a nagy kontrasztú területek határán lévő színes sávokat.

Élesítés Élesítsük a fényképeket a közepes és nagy kontrasztú élek javításával.

Forgatás Forgassa el képeit előre beállított vagy egyéni szögben a Szerkesztés módban. A beállításokat előre beállított értékként mentheti el a későbbi használathoz.

Perspektívakorrekció Könnyedén beállíthatjuk a fénykép perspektíváját, hogy a nagy vagy távoli tárgyak megfelelő méretűek legyenek.

Vágás eszköz A Crop (Vágás) eszközzel eltávolíthatjuk a képek nem kívánt részeit, vagy csökkenthetjük a képvásznat egy adott méretre.

Vignetta korrekció Távolítsa el a fényképezőgép objektívje által létrehozott nem kívánt vignettákat.

Gyógyítás Távolítsuk el a kép hibáit a Gyógyító ecset segítségével az olyan bonyolult textúrákon, mint például a bőr vagy szőrzet.

Klónozás Távolítsuk el a képhibákat a Klónozó ecsettel erős, egyszerű textúrák vagy egységes színek esetén.

Blended Clone eszköz A Blended Clone eszközzel pixeleket másolhatunk egy forrásterületről egy célterületre. Az ACDSee elemzi a célterület pixeleit, és az eddigi legzökkenőmentesebb javítás érdekében összemossa őket a másolt pixelekkel.

Vörös szem eszköz Automatikusan eltávolíthatjuk a vörös szemeket a fényképeken szereplő arcokról.

Előbeállítások szerkesztése Válasszunk a különböző, azonnal használható szerkesztési előbeállítások közül, hogy képeknek vonzó, egyedi és professzionális megjelenést kölcsönözzünk.

Hisztogram Könnyedén megtekinthetjük a kép fényeloszlásának grafikus ábrázolását.

Teljesítmény és hatékonyság

Mesterséges intelligencia (AI) A Gemstone számos mesterséges intelligencia által vezérelt funkciót tartalmaz az összetett szerkesztés egyszerűsítése érdekében.

Többdokumentumos felület (MDI) Nyissunk meg egyszerre több dokumentumot, és használjunk univerzális eszközbeállításokat a dokumentumlapok között. Fájlok megtekintése vagy szerkesztése osztott nézetekben vagy gyermeknézetekben.

Intuitív kezdőképernyő Kezdőképernyő új projektek sablonokból történő indításához vagy korábban megnyitott projektek folytatásához.

RAW fájlok támogatása Vegyük át a képek teljes szerkesztési irányítását az ACDSee RAW-val, a Gemstone-ba épített, rombolásmentes RAW-fotószerkesztővel. Az ACDSee RAW támogatja több mint 600 fényképezőgépmodell RAW képfájljait, valamint számos más képfájlformátumot.

GSD fájlok támogatása Őrizzük meg a rétegeket GSD fájlként történő mentéssel.

Előzmények és pillanatképek Nyomon követhetjük a szerkesztési előzményeket. Készítsünk pillanatképeket a szerkesztett képéről a szerkesztés során. A szerkesztési folyamat során bármikor visszatérhetünk egy korábbi lépéshez vagy pillanatképhez.

Előbeállítások Egyszerűsítsük a képszerkesztési folyamatot a gyakran használt szerkesztési beállítások Presetként történő mentésével.

Sablonok Válasszunk a népszerű közösségi média, nyomtatási és webes sablonok közül, vagy hozzunk létre saját sablonokat a maximális hatékonyság érdekében.

Átméretezés Méretezzük át a képeket bármilyen méretre, pixeleket vagy százalékokat követve, bármelyik él mentén, vagy nyomtatási méretként.

Testreszabható billentyűparancsok A munkafolyamat minden szakaszához rendelkezésre álló, testreszabható gyorsbillentyűkkel gyorsan végigszaladhatunk a szerkesztési folyamaton.

GPU-gyorsítás A Gemstone GPU-gyorsított rétegmotorja és korrekciós rétegei, valamint a minőségi teljesítmény a gyors szűrőalkalmazáshoz gyorsabban végeznek a feladatokkal.

Megjelenés Testre szabhatjuk a munkaterületet a nagyobb hatékonyság érdekében. A panelek és eszköztárak letéphetők, áthelyezhetők, egymásra helyezhetők, dokkolhatók és elrejthetők, hogy minden ott legyen, ahol szeretnénk.

Kompatibilitás Használjuk ki az összes népszerű képformátum általános támogatását. A Gemstone átfogó színkezelést is biztosít.

Photoshop bővítmények Importáljunk és alkalmazzunk Photoshop-bővítményeket a további kreatív szabadság érdekében.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram