SketchUp & AI: alkoss a SketchUp Diffusion segítségével

2023-12-29 17:00
Az AI a SketchUp-ba is megérkezett! A SketchUp Diffusion segítségével könnyen létrehozhatunk renderelt képeket csupán pár másodpercek alatt. Kreatív elképzeléseid megvalósítása még sosem volt ilyen egyszerű a SketchUp-ban.

sketchup ai sketchup diffusion

A tervezés során fontos, hogy megfelelően tudjunk egyensúlyozni a végtelennek tűnő tervezési folyamattal töltött idő és a legjobb, legkreatívabb megoldásokat bemutató reprezentatív képek készítésére fordított idő között. Mindezt most lényegesen könnyebben teheted meg a SketchUp Diffusion segítségével.

SketchUp + AI

A mesterséges intelligencia segítségével végtelen új ihletet kaphatunk, melyeket beépíthetünk terveinkbe. A SketchUpLabs-ben újonnan megjelent SketchUp Diffusion segítségével pedig most kihasználhatod az AI-ban lévő lehetőségeket.

sketchup ai sketchup diffusion

AI az elképzeléseid megvalósításának szolgálatában

Csak írj egy megfelelő promptot és már kész is. A szöveges utasítás alapján a SketchUp fotorealisztikus vagy stilizált képeket készít, hogy könnyebben bemutathasd elképzeléseidet. A funkció számos helyzetben lehet hatékony, legyen szó alkotásról vagy munkák prezentálásáról. A tervezési folyamat közben rengeteg kreatív ötletet adhat a SketchUp Diffusion, ám egy bemutató alkalmával is kapóra jöhet.

Ha a bemutatott tervünk nem 100%-ban olyan, mint amilyen ügyfelünk elképzelt, egy gyors prompt beírásával máris generálhatunk egy enyhén különböző modellt. szöveges kérés és egy egyszerű modell segítségével fotórealisztikus vagy stilizált képeket készíthet, hogy bemutassa a határozott elképzelését. Így pár generált képpel eljuthatunk onnan, hogy "ezt valahogy máshogy képzeltem el" addig, hogy "na ez az". Ez a lehetőség pedig eddig soha nem látott módon gyorsítja fel munkánk prezentálásának folyamatát.

sketchup ai sketchup diffusion

Ha nem jön az ihlet...

Ha úgy érzed, hogy egy kicsit elakadtál, vagy szeretnél más, alternatív dizájnokat is felfedezni, csak annyit kell tenned, hogy beírod a megfelelő promptot és rábízod magad a SketchUp új mesterséges intelligencia eszközére.

A folyamat során könnyen beállíthatjuk, hogy a generált képek mennyire szigorúan ragaszkodnak a már meglévő modellhez. A "prompt influence" és a "respect model geometry" (modellgeometria tiszteletben tartása) paraméterek szorosan követik az általad beírt promptot, így érdemes ezekkel kísérletezni, mivel egy enyhén eltérő beállítás már más eredményt adhat.

A beállítások fordítva is működnek. Ha már előrébb jársz a modelleddel, és olyan dolgokba szeretnél belenyúlni, mint a kontextus, a világítás és az anyagszerűség, akkor kapcsold fel a "respect model geometry" opciót, hogy olyan képek készüljenek, amelyek pontosan a te modelledet mutatják az általad megálmodott kivitelezéssel és kontextussal.

sketchup mesterséges intelligencia

Találd meg az összhangot!

Teszteld a generált modelleket és oszd meg őket könnyedén a SketchUp együttműködési funkciói segítségével. Így amit megvan az ideális modell, azt máris megoszthatod az ügyféllel.

Tartsd kézben az irányítást!

A mesterséges intelligencia kétséget kizáróan rendkívül kreatív ötleteket tud generálni, így ötletgenerálásra és "modellezési asszisztensként" kifejezetten hatékony. Ám az alkotó továbbra is te vagy! Finomhangold a promptokat, ments le képeket, modellezz és vázolj már meglévő képeken, javítsd az AI által generált modelleket és oszd meg a képeket másokkal a te szád íze szerint. Használd úgy a SketchUp Diffusion végtelen lehetőségét úgy, ahogy te szeretnéd!

A SketchUp-ról bővebb termékleírást itt találsz, a SketchUp Diffusionről pedig itt olvashatsz többet. Ha pedig bármi kérdésed merülne fel a szoftverrel kapcsolatban, ne feledd, hogy ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésedre áll!

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram