Magyar grafikus munkáját mutatta be az Adobe Blog

  3D gyorstalpaló Wagner Krisztinával.

  wagner01_1.jpg

   

  A kreatív iparban nem csak az elkészült alkotások lehetnek felemelőek, hanem rendkívül érdekes és tanulságos beszélgetéseket lehet folytatni azokkal a művészekkel is, akik Adobe programok segítségével hoznak létre lenyűgöző alkotásokat. Ezúttal Wagner Krisztina alkotói életútját és a munkája során használt módszereit ismerhetjük meg, elsősorban erre a műre alapozva, amelyet az Adobe Dimension, Adobe Illustrator és Adobe Stock 3D segítségével készített.

  Egyetemi éveit Krisztina kommunikációs hallgatóként kezdte, de kreativitása végül arra ösztönözte, hogy grafikai tervezővé képezze magát. Tervezőgrafikus gyakornokként ismerkedett meg a 3D-vel és az Adobe Dimension-nel, amelyekkel rögtön lelkesen dolgozni kezdett, amelyeknek köszönhetően tudása egyre jobban elmélyült, kreativitása pedig új szintre emelkedett. De nem csak egyre többet alkotott, hanem kapcsolatba lépett más designerekkel, akikkel ötleteket, tapasztalatot is cseréltek. 

  Krisztina a Geometrial Cityscape című munkája kapcsán osztott meg néhány ötletet, amelyeket a mű elkészítése során használt fel. Ezek közül egyik - amely bármilyen művészi törekvés esetén kulcsfontosságú - a megfelelő színpaletta összeállítása. Ez azért sem könnyű feladat, mert a színek nagyban függenek az ábrázolandó jelenettől és az érzékeltetni kívánt hangulattól is. Krisztinának a tökéletes paletta összeállításához nagy segítséget nyújtanak más alkotók képei, amelyek megmutatják melyek az épp gyakori témák, irányzatok és vonzó színösszeállítások a kreatív iparágban, de hasznos segítséget nyújt számára az Adobe Color is. Krisztina szerint a 3D-ben való tesztelés is nagyon fontos mielőtt kialakítjuk a végső palettát.

   

  wagner02.jpg

   

  A Dimension használata során a megfelelő mélységélesség kialakításában a Focus nyújt segítséget. A kép fő elemeinek a középpontba helyezésevel, és a széleken látható elmosódás segítségével Krisztina abszolút középre helyezte a hangsúlyt és a fókuszpontot, ezt erősíti a kép szélétől a közepéig kanyargó kék folyó is. Az együttes hatás így rögtön a kép közepére irányítja a néző figyelmét.

   

  wagner03.jpg

   

  A harmadik ötlet a színátmenetes háttér használata volt, amely a könnyedséget, az álmodozó hangulatot kívánta hangsúlyozni. Krisztina Illustratorban kísérletezett a kék és sárga árnyalatok finom keverésével, amíg létre nem hozta a megfelelő hátteret. A végeredmény szerintünk, tökéletesen illik a városképhez.

   

  wagner04.jpg

   

  Nézd meg Krisztina munkáit a weboldalán és a Behance profilján!